Stilteretraite: hoor de fluistering van je hart

Deelnemen aan een stilteretraite is een hele fijne manier om écht contact te maken met jouw hart. Voor veel mensen is het vaak moeilijk om in hun dagelijkse leven vanuit hun hart te leven. Een retraite zal je hierbij helpen; je kunt er een hele week mee oefenen, en gaat met handvatten naar huis. De vele prikkels die jou elke dag omringen, de hectiek van werk en gezinsleven, lijken de deur naar je hart vaak af te sluiten, met een groot hangslot erop.  In de stilteretraite vermijden wij zoveel mogelijk prikkels die ons vaak in ons dagelijks leven tegemoetkomen. Dit alles om je te helpen om van de stilte te genieten en te luisteren naar wat jou hart je in deze stilte toefluistert. Maak je niet ongerust: wij nemen je stap voor stap mee naar die stilte. En ook is het mogelijk om af en toe een kort gesprekje te voeren met onze begeleiders, als je vragen hebt tijdens de stiltedagen.

Stilteretraite: praktische info

De groepsgrootte tijdens deze retraite in het buitenland ligt tussen 4 en 10 deelnemers. Deze stiltereis vindt plaats in Las Casillas de Martos (in de mooie provincie Jaén) in de sfeervolle Casa Rural La Morata, direct naast een stuwmeer.

 

De eerste dag en een gedeelte van de tweede dag van de stilteretraite staan in het teken van het letterlijke landen op de locatie en het kennismaken met je mededeelnemers uit de groep. Tijdens de eerste dag ga je langzaam wennen aan de stilte door steeds langere periodes stil te zijn. Vervolgens ben je ongeveer vier, vijf dagen in stilte. Het programma bestaat uit diverse meditatievormen en diverse wandelingen. Ook staat er in sommige stiltereizen een heuse Vision Quest  - zij het een verkorte versie - op het programma. 

 

Indien je op een gegeven moment behoefte hebt aan individuele begeleiding tijdens deze stiltedagen is dit mogelijk. Na deze dagen in stilte, kom je ook weer langzaam terug uit de stilte, door weer periodes van stilte af te wisselen met periodes waarin je wel spreekt, zingt of neuriet. Je maakt dus langzaam weer geluid. Een nabespreking helpt je nog dingen op zijn plek te zetten en inzichten in je dagelijkse leven te integreren. 

Waarom deelnemen aan een stiltereis of stilteretraite?

Deelnemen aan een stilteretraite is louterend. De enorme rust die je ervaart tijdens jouw stiltereis omdat je helemaal niets moet, omdat er geen prikkels zijn in je directe omgeving, behalve de natuurlijke prikkels van de overweldigende natuur, geeft een diep bewustzijn in dat wat er voor jou op dit moment speelt. De subtielste gevoelens worden ervaren in de diepte van de stilte, hetgeen je van binnen oplucht en hetgeen zorgt voor ruimte. Het is een diepgaande manier om echt contact te maken met jouw hart en alles wat er wezenlijk is voor jóu. Ook voor deelnemers die al vaker aan een 'gewone' retraite hebben deelgenomen, is de stilteretraite juist een welkome en prachtige verdiepingsreis.

Naar de homepage