Anna

(Directeur Mi Cuento Reizen B.V.)

 

Mijn verhaal, mi cuento, gaat in het kort om thuiskomen bij mijzelf, en de vrijheid voelen om helemaal te zijn zoals ik ben en het leven vorm te geven op mijn manier. 

Het gaat om lief zijn voor mezelf, met alles wat ik ben en meedraag. Het gaat om het zien en accepteren van mijn kracht en mijn talenten. Het gaat om alles te mogen uiten, om diep te mogen voelen, diep te mogen verlangen en me daarbij niet meer te conformeren aan dat wat er wordt verwacht. 

Het gaat om veerkracht en creativiteit. Telkens weer terug naar "wat voel ik en wat wil ik", ook of vooral als er tegenslag is. Het zoeken van míjn weg, de mogelijkheid zoeken binnen de onmogelijkheden die er wellicht zijn.


Hoe belangrijk was mijn eigen spirituele reis!

Al toen ik 15 was, wist ik dat ik in Zuid-Spanje wilde zijn. Ik voelde mij daar thuis, en volledig op mijn gemak met mijzelf, veel meer dan in Nederland. Op mijn 20ste vond ik werk in Spanje, maar op het laatst ging mijn verhuizing niet door, en besloot ik mijn leven toch in Nederland verder op te bouwen. Het duurde nog heel wat jaren voordat ik weer terug zou zijn in Zuid-Spanje. Het was een retraite die mij daar weer bracht. In mijn 39e levensjaar, op zoek naar inspiratie, antwoorden en uiteindelijk ook weer mijzelf, boekte ik een spirituele reis... in Andalusië.

 

Het bleek een life-changing ervaring. Ik kwam daar in contact met mijn talenten en het diepe verlangen dit zelfde werk te gaan mogen doen. Zo werd mijn coachingspraktijk (eerst onder de naam Beminzicht, maar nu onder Anna Houben) uiteindelijk geboren en zo'n twee jaar later begeleidde ik spirituele reizen in Andalusië en werd mijn droom waar.

 

Nog weer later richtte ik Mi Cuento op; mijn eigen reisorganisatie voor retraites. Omdat het mij de kans bood nog een droom te verwezenlijken: mijn leven in Nederland kunnen combineren met een leven in Zuid-Spanje. Liefdevolle (én verdrietige) 'hulp' door middel van een echtscheiding, maakte dat ik mijn droom naar een volgend level bracht, en inmiddels woon ik al vierëneenhalf jaar in Zuid-Spanje, en ben ik écht "thuis" gekomen.

 

De naam Mi Cuento (=mijn verhaal) koos ik, omdat ik ervoer dat veel mensen hun eigen verhaal - zichzelf - niet accepteren of durven te vertellen. Of dat ze heel veel voorwaarden verbinden aan hun bestaan ('eerst de ander, dan ik', eigen mening inslikken, zorgen van de hele wereld op je nemen, eerst die paar extra kilo's afvallen voor je mooi bent etc.etc.).

 

Dat laatste is ook mijn verhaal; door van alles van mijzelf te eisen, gaf ik mezelf steeds maar de boodschap dat ik eigenlijk 'zomaar' geen bestaansrecht zou hebben. Maar werkelijk elk verhaal en elk mens is uniek en waardevol en ik hoop dat inzicht nog vaak door te mogen geven.

 

Wat draag ik bij aan jouw spirituele reis?

Net zoals in mijn eigen online praktijk Anna Houben, werk ik vanuit uitnodiging, en geef ik je liefdevolle inzichten, handvatten en spiegelingen. Graag werk ik met mannen en vrouwen die éindelijk eens een keer zichzelf op nummer 1 gaan zetten. Die willen gaan staan voor wie zij zijn, hun verhaal willen gaan vertellen en leven. Die het principe "boys don't cry" en "elke vrouw is superwoman" graag met mij overboord willen gooien. Mijn coaching is creatief en prikkelend, heel soms confronterend. Ik haal je graag uit je comfortzone, en deel her en der een plaagstootje uit. Ik haal je telkens weer uit je hoofd en 'trek'  je in je lijf. Je lijf kan je zóveel vertellen! Ik ben afwisselend serieus en vol humor, en ook afwisselend intro- en extravert. Ik ben verzorgend en zorgend van nature, dus voel je vrij om van mijn warme armen gebruik te maken tijdens de reis.  Je vindt mij op alle drie onze reizen: de Latifa-reis, de Camino van het Hart en SoulQuest.

Ga je met me mee genieten, verwonderen, het leven, én jezelf vieren?

 

 

Een liefdevolle groet vanuit mijn hart naar het jouwe,

Terug naar home