Charlotte

retraite vakantie met Yvonne Scheepsma

 

Mijn verhaal

 

Ken je ze nog? Die boeken met alternatieve einden? Dat je zelf kon kiezen voor het ene, of voor het andere scenario? Dat je een keuze maakte, maar gaandeweg toch ook nieuwsgierig was naar het andere, en dat dan dus “stiekem” óók las? Gewoon, omdat het kón?

 

Verschillende wegen verkennen. Dat is een beetje mijn verhaal.

Mijn impulsen brachten mij naar Andalusië

Ik volg impulsen. En ja, dat is misschien best wel eens onhandig, maar ook zo verdomd leerzaam en bijzonder. Zo woon en werk ik sinds bijna zes jaar in het prachtige Zuid-West Andalusië. Omdat mijn hart mij dat ingaf. Gewoon, koffer pakken en gáán. Zonder doel. Vrij.

 

Af en toe laat ik me volledig ondersneeuwen, om daar dan met moeite weer uit op te krabbelen (verzet), in plaats van rustig af te wachten tot het vanzelf aan het dooien gaat.

En soms – en dat gaat me steeds beter af sinds de geboorte van mijn grote leermeester Max – laat ik me méér of minder geduldig en meevoeren door de stroming van het leven. Maar volledig alert en open om te zien, te ruiken, te voelen, te léren en waar nodig met creativiteit en daadkracht in te grijpen, om niet op een zandbank te blijven hangen of door een stroomversnelling te worden meegezogen.

 

Zo wil ik leven. Al is dat af en toe wat intens. En moeilijk voor anderen. Of het lijkt onmogelijk, teveel mitsen en maren van de Waldorf en Statler in mijn hoofd. Maar voor dat soort momenten is er de innerlijke stilte. Het hart van de orkaan. Een pas op de plaats om te voélen, als ijkmoment, of gewoon als moment van heerlijk NIETS. Helend en heilzaam. Verstillen is vernieuwen.

 

 

Hoe mooi is de stilte en daarmee de stilteretraite

Ik geloof dat er geen krachtiger instrument is voor herstel dan stilte. Om de stem van je intuïtie, je zingeving, je lijf, je hart weer te kunnen waarnemen. Want wat lijkt die soms ver te zoeken!

 

Iedereen bereikt op zijn/haar eigen manier de innerlijke stilte. Helaas, maar ook gelukkig, is er geen standaard succesformule voor het “thuiskomen bij jezelf”. Maar er zijn vele manieren om een handje te helpen om daar aan te landen waar je basis is. Meditatie, energetisch en lichaamswerk, dansen, spiegelen, invoelen, bewegen, stilstaan, focus, LOS-laten, communicatie, ervaringen, humor, veel, héél veel (zelf)liefde en ADEM. Adem. De levenselixer die we vaak als zo vanzelfsprekend zien, maar waarin zoveel wonderbaarlijks huist.  

 

In onze stiltereis vind ik mijn draai in de stilte, en ook SoulQuest biedt stilte, maar dan vaak in een geheel andere vorm, juist in beweging en in klanken.  

 

Ga je mee op reis? (her)ontdekken we samen die bijzondere plek in onszelf die op slag alles duidelijk maakt.   

 

 

 

 

 

 

charlotte@micuento-reizen.nl