Praktische informatie retraites en spirituele reizen

In onze spirituele reizen sta JIJ centraal. Wij nodigen je in onze spirituele reizen uit om contact te maken met je hartsverlangen, om jezelf op de eerste plaats te zetten en  jouw authentieke zelf te laten zien of te (her)ontdekken, door jouw eigen verhaal te vertellen tijdens de reis. Dit alles gebeurt in een ontspannen, liefdevolle en warme sfeer, op de mooiste plekjes in Andalusië, Zuid-Spanje. Omdat alles van begin tot eind door ons is geregeld, mag je je overgeven aan de diepgang en ontspanning van jouw retraite. Om weloverwogen je keuze te maken vragen wij jou onderstaande info zorgvuldig te lezen. 


Retraite: wie gaat er mee?

Groepsretraite, Spirituele Reis, Spirituele Vakantie, Buitenland

De reiziger, dat ben jij

Onze retraites zijn voor iedereen met een gemiddelde conditie toegankelijk. Mocht je twijfelen, neem dan even via het contactformulier contact op. De reizen zijn niet aan leeftijd gebonden, al leert ervaring dat de meeste reizigers tussen de 35 en 55 jaar zijn. Ben je al wijs op je 23e of nog jong van hart en fysiek gezond op je 75e, dan nemen wij jou graag mee. Ervaring met retraites of meditatie is ook niet van belang. Het programma is voor iedereen toegankelijk, je doet het op jouw manier en wordt door onze begeleiders zorgvuldig meegenomen in het programma.

Spirituele reis, retraite en stilteretraite: waar en wanneer?

Reiskalender 

In onze reiskalender vind je al onze nog komende reizen. Je leest hier - voor zover bekend - vanaf welke luchthaven er wordt vertrokken vanuit Nederland. Gevlogen wordt op de luchthaven van Málaga. Je leest ook in de kalender wie de begeleiders zijn van de betreffende reizen. Ga direct naar de reiskalender -->

 

Spirituele reis, Retraite, Spirituele vakantie, Meditatievakantie

Accommodaties 

Wij hechten waarde aan een prettige sfeer en aan een de reis complementairende accommodatie. Dat betekent dat wij niet alle reizen op dezelfde plek laten plaatsvinden. Tijdens onze retraites maken wij gebruik van drie accommodaties:

  • Hotel Rural El Cerro de Hijar in Tolox, en
  • Alojamiento Rural La Caracola in Andújar. 
  • La Morata in Las Casillas de Martos (bij stilteretraite met minder dan 8 deelnemers)

Spirituele reizen: financieel

Boeking en betaling

Via het boekingsformulier kun je definitief reserveren voor de reis van jouw keuze. Na boeking ontvang je van ons per mail een boekingsbevestiging in pdf-formaat, met alle relevante informatie, een inpakadvies, een blad met informatie voor de thuisblijvers en jouw factuur. Na ontvangst van jouw boeking vragen wij een aanbetaling van € 400,-- op het reisbedrag (dit dient ter inkoop van jouw vlucht en de eerste reserveringskosten). Het volledige restantbedrag moet binnen een periode van 6 weken voor aanvang van de reis zijn ontvangen. Mocht de reis onverhoopt niet doorgaan dan laten wij jou dit uiterlijk 2 weken voor aanvang van de reis weten. Je ontvangt dan uiteraard binnen 7 (werk)dagen de volledige reissom terug.

 

Verzekeringen

Wij zijn geen reisbureau, zodat je geen verzekeringen bij ons kunt afsluiten. Wij raden jou aan zowel een annuleringsverzekering als een reisverzekering af te sluiten bij een bank of een verzekeringsagent. Houd er rekening mee dat een annuleringsverzekering doorgaans binnen 7 dagen na datum boeking dient te worden afgesloten. Een reisverzekering kun je ook nog de dag voor vertrek afsluiten.  

 

Spirituele reizen: randvoorwaarden

Alcohol- en/of drugsbeleid

Gedurende de dag geldt er een non-alcoholbeleid.  Bij de avondmaaltijd kan er één glas alcoholhoudende drank worden genuttigd, doch wij adviseren om de gehele reis geen alcohol te drinken. Drugs zijn ten strengste verboden.

 

Grootte groepsretraite

Wij hebben er expliciet voor gekozen om met niet al te grote groepen op pad te zijn. Wij hechten waarde aan een veilige bedding en willen jou voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven. Onze maximale grootte voor deze groepsretraite is 14 deelnemers. Onze groepsretraite kent een minimale groepsgrootte is 4.

 

Veilige bedding 

 

Wij vinden het het belangrijk dat jij onze reizen als veilig ervaart en in een omgeving kunt verblijven die vertrouwen geeft. Daar doen wij ons uiterste best voor. Natuurlijk kunnen wij niet als enige garant staan voor jouw veiligheid: dit begint bij jou zelf. Daarom ontvang je na aanmelding van ons een vragenlijst, die je naar waarheid dient in te vullen. Verwijzend naar onze algemene voorwaarden, gaan wij ervan uit dat jij er bekend mee bent dat alle gevolgen, inclusief kosten en schade, die voortvloeien uit een onzorgvuldige invulling door jou van deze vragenlijst, voor jouw rekening komen. 

Spirituele reizen: wat kun je verwachten?

Coachingsweek, Spirituele vakantie, Retraite, Stilteretraite, Buitenland

 Programma 

Onze retraites zijn zowel intensief en diepgaand als ontspannend. Door de opbouw van het programma is het mogelijk dat er allerhande gevoelens bij jou boven borrelen. Wij nodigen jou uit deze gevoelens aan te gaan. Tussen de programmaonderdelen door is er voldoende ruimte voor ontspanning en om deze gevoelens en inzichten te laten bezinken en beklijven. Buiten het aangeboden programma, zullen onze begeleiders in sommige reizen ook nog losse consulten en/of massages aan jou aanbieden, indien hier behoefte aan is. Dit aanbod is geheel vrijblijvend en dus niet verplicht. De consulten kosten € 60,-- / uur.

Maaltijden

Bij de reissom zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen. Wij proberen afwisselend Vlees/Vis/Vegetarisch te eten. Dieetwensen in verband met veel voorkomende voedselallergieën kunnen worden doorgegeven. Ook als je bijvoorbeeld volledig vegetarisch wilt eten, is dit een optie. Mochten wij zelf twijfelen aan hand van de door jou aangegeven dieetwensen, dan nemen wij contact met jou op.

 

Thuiskomst

De spirituele reizen zijn een warm bad, waar je er echt even helemaal alleen voor jezelf mag zijn. Er komen tijdens deze week vaak veel gevoelens los, die ook even hun plekje moeten gaan vinden in jouw bewustzijn. Het is daarom aan te raden om na de reis een dag of twee echt vrij te houden, zodat je weer langzaam kunt landen ook in jouw dagelijkse leven om daar de draad weer op te pakken.

 

Nazorg

Wil je na de reis nog verdere begeleiding of coaching, dan is het altijd mogelijk om bij de begeleiders van jouw reis, of bij één van de andere begeleiders coaching te zoeken in een natraject. Dit natraject is niet inbegrepen bij de reissom en wordt door de betreffende begeleider zelf gefactureerd. Mi Cuento Reizen is daarbij verder niet meer betrokken als partij.

 

Weersomstandigheden

De winter in Andalusië geeft vaak nog temperaturen overdag van zo'n 15 - 20 graden. Dit is op het heetst van de dag. Omdat onze reizen plaatsvinden in bergachtig gebied, kan het in de nacht toch nog vaak rond het vriespunt zijn. De ochtenden en avonden zijn dan ook aanzienlijk kouder. 

 

In het voorjaar en najaar variëren de temperaturen tussen de 15 en 25 graden, waarbij geldt: hoe dichter bij de zomer, hoe meer kans op hoge temperaturen. 

 

Tijdens de winter-, voorjaar- en najaarsperiode is een kans op regen aanwezig, doch deze is vele malen kleiner dan in Nederland.

 

De zomer loopt in Andalusië van eind mei tot en met half oktober ongeveer, met extreem hoge temperaturen eind juni tot en met begin september (vaak boven 35 graden).

 

Een inpakadvies, toegespitst op het jaargetijde waarin je reist, is gevoegd je bij je boekingsbevestiging.

 

Twijfel je of heb je nog andere vragen die hier niet worden beantwoord, dan kun je altijd contact met ons opnemen. 

 

Terug naar home