retraite

Retraite - het cadeau van rust aan jezelf

Retraite - Betekenis

In retraite gaan betekent eigenlijk bijna letterlijk "je terugtrekken". En dan niet in de zin van dingen die je als wat moeilijker ervaart, ontwijken, maar meer even jezelf uit je vaste patronen halen. Terugtrekken uit je dagelijkse leven. Door deze letterlijke afstand van de dagelijkse beslommeringen ontstaat de rust om gebeurtenissen in je leven te aanschouwen. 

Retraite - ontdekkingstocht door je lijf

Ervaringen die je gedurende je leven opdoet, sla je vaak op op plekken in je lijf. Ineens merk je dat je schouders of je nek helemaal vast zit, of je loopt al jarenlang met buikkrampen. Hoe vaak pak je niet een pijnstiller of ga je naar de dokter, die jou eigenlijk niets zinnigs kan vertellen. Soms sta je bloot aan jarenlange stress, en lukt het je in je dagelijkse dag niet om rust in te bouwen. Op retraite gaan is dan een uitkomst. 

spirituele reis retraite stilteretraite spirituele vakantie meditatievakantie meditatiereis

 

Ons lijf is een prachtige graadmeter voor onverwerkte zaken. Verdriet kun je, als je bewust voelt en stil staat, voelen in je hart. Een teveel aan verantwoordelijkheid, in je schouders, en het niet kunnen loslaten als knopen in je darmen. Tijdens een retraite met Mi Cuento Reizen ga je deze plekken extra aandacht geven. Zonder oordeel gaan kijken naar wat jouw lijf jou te vertellen heeft. Een mooi voorbeeld is onze spirituele reis "Latifa-reis", waarin je jouw handen letterlijk legt op bepaalde plekken in jouw lijf, waar het gaat om diepe levensthema's zoals bijvoorbeeld bestaansrecht, verlangen, liefde of loslaten. 

 

Een retraite is net als een spirituele APK, waarin je wat dieper onder de motorkap mag gaan kijken. Wat zorgt ervoor dat jouw motortje loopt of blokkeert?

Retraite - drie verschillende soorten bij Mi Cuento Reizen

Mi Cuento Reizen verzorgt 3 soorten retraites: een stilteretraite, een subtiele spirituele reis, waar je plekken op jouw lijf gaat onderzoeken, en een creatief-expressieve retraite, die je helpt te uiten wat je van binnen voelt.

Retraite - Diepgang én genieten

In jouw retraite met ons entijdens onze spirituele reizen nodigen wij jou uit om de diepte met ons in te duiken. Om open te staan wat zich aan jou laat zien. Naast deze diepgang, willen wij jou vooral ook de rust geven waarvoor jij deze retraite boekt. Daarom is er tussen de programma-onderdelen door altijd voldoende tijd om de dingen te laten bezinken en om ook gewoon lekker te genieten van al het moois dat Andalusië jou biedt. Je kunt dan ook oprecht spreken van een (spirituele) vakantie.

Op retraite dus!

Homepage