Retraite: het cadeau van rust aan jezelf

In retraite gaan betekent eigenlijk bijna letterlijk "je terugtrekken". En dan niet in de zin van dingen die je als wat moeilijker ervaart, ontwijken, maar meer even jezelf uit je vaste patronen halen. Terugtrekken uit je dagelijkse leven en rust opzoeken. Door deze letterlijke afstand van de dagelijkse beslommeringen ontstaat de rust om gebeurtenissen in je leven te aanschouwen. Het geeft je de mogelijkheid om thema's waar je op het moment mee stoeit, uit te diepen en te verhelderen. 

Retraite - drie verschillende soorten en toegankelijk voor iedereen

Mi Cuento Reizen verzorgt 3 totaal van elkaar verschillende retraitevakanties: een spirituele reis, die de zachte kracht in jou aanspreekt, een stilteretraite, die verrassend dynamisch is, en SoulQuest waarin je een hele andere ingang neemt om bij je gevoel te komen.

 

Elke reis heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar hebben gemeen dat zij jou op subtiele wijze uitnodigen tot écht voelen en stappen te maken. Jouw reis wordt begeleid door onze professionele trainers, die een ruime, vaak al jarenlange, ervaring hebben in het begeleiden van groepsretraites. Er is veel individuele aandacht, omdat wij onze groepen bewust kleiner houden. De retraite wordt door onze deelnemers - zoals je kunt lezen in de reisverslagen - als diepgaand en vaak levensveranderend ervaren. 

Retraite - ontdekkingstocht door je lijf

Ervaringen die je gedurende je leven opdoet, sla je vaak op op plekken in je lijf. Ineens merk je dat je schouders of je nek helemaal vast zit, of je loopt al jarenlang met buikkrampen. Hoe vaak pak je niet een pijnstiller of ga je naar de dokter, die jou eigenlijk niets zinnigs kan vertellen. Soms sta je bloot aan jarenlange stress, en lukt het je in je dagelijkse dag niet om rust in te bouwen. Op retraite gaan is dan een uitkomst. 

retraite

 Ons lijf is een prachtige graadmeter voor onverwerkte zaken. Verdriet kun je, als je bewust voelt en stil staat, voelen in je hart. Een teveel aan verantwoordelijkheid, in je schouders, en het niet kunnen loslaten als knopen in je darmen. Tijdens een groepsreis met Mi Cuento Reizen ga je deze plekken extra aandacht geven. Zonder oordeel gaan kijken naar wat jouw lijf jou te vertellen heeft. Een mooi voorbeeld is onze spirituele reis "Latifa-reis", waarin je jouw handen letterlijk legt op bepaalde plekken in jouw lijf, waar het gaat om diepe levensthema's zoals bijvoorbeeld bestaansrecht, verlangen, liefde of loslaten. 

 

Retraite - Diepgang én genieten

In jouw retraitevakantie met ons nodigen wij jou uit om de diepte met ons in te duiken. Om open te staan wat zich aan jou laat zien. Naast deze diepgang, willen wij jou vooral ook de rust geven waarvoor jij deze retraite boekt. Daarom is er tussen de programma-onderdelen door altijd voldoende tijd om de dingen te laten bezinken en om ook gewoon lekker te genieten van al het moois dat Andalusië jou biedt. Je kunt dan ook oprecht spreken van een (spirituele) vakantie. Het spreekt vanzelf dat wij jou een omgeving bieden, die een veilige bedding vormt voor deze diepgang. Onze accommodatie bevindt zich dan ook midden in de natuur van Andalusië. 

Op retraite dus!

Homepage