Reisverslagen Expressiereis

De allereerste Expressiereis vond plaats (als 'special') van 30 juni - 6 juli 2019

(vanwege alle Covidtoestanden hebben wij deze reis maar éénmaal tot nu toe mogen uitvoeren. Op dit moment is de Expressiereis niet meer in ons vaste programma, maar kan op een later moment als Special weer een keer terugkomen)


Expressiereis 30 juni - 6 juli 2019

Lieve Anna en Charlotte,

 

Wat een belevenis! Expressie is de puurste vorm; de helende kracht van klinken, dans en meditatie. Ik heb enorm genoten, samen met jullie deze reis maken was in één woord: MAGISCH!

 

De reis kwam precies op het goede moment. Voorbij – Verruiming – Verwerking – Mogen Zijn – Zelfliefde – De vrijheid tegemoet!

 

Dankjulliewel voor jullie fijne begeleiding, liefde en steun. Ik kan nu dichter bij, én met mezelf mijn pad bewandelen. Mijn pad dat zich iedere dag, ieder uur, iedere minuut en iedere seconde vanzelf ontvouwt.

 

Wendy 

 


Lieve Anna en Charlotte,

 

"I'm lost for words.."

 

Na een week, waarin het gebruik van woorden tot een minimum werd beperkt, kost het me moeite om te beschrijven hoe ik de expressie-reis ervaren heb. Eigenlijk schieten alle woorden tekort, want tijdens onze reis heb ik ervaren hoeveel krachtiger het is om mijn gevoel te klinken. Om contact te maken met alles wat er in mij is, van donker naar licht en hier mijn eigen geluid aan te geven. Een geluid dat vrij is van algemene betekenissen, oordelen en beperkingen, die woorden met zich meebrengen.

 

Voor mij was het een verademing om in de veiligheid van jullie liefdevolle begeleiding de reis naar binnen te maken, door middel van klinken, dansen en meditaties. Emoties, waarvan ik wist dat ze in mij opgesloten zaten, maar waar ik niet bij kon komen, hebben hun weg naar buiten gevonden. Ik heb me gedurende de week zowel loodzwaar als vederlicht gevoeld en ieder gevoel was welkom. Ik kon het, mede dankzij jullie, in de ogen kijken, omarmen en van waarde laten zijn. Het bevrijdende gevoel dat dat met zich meebracht is ongelooflijk. 

 

De kleuren en klanken van de Expressie-reis resoneren nog in mij na. Zij herinneren mij eraan dat ik in het hier en nu mag leven vanuit zelfacceptatie en zelfcompassie. Iedere dag voeg ik een stukje toe aan mijn klankrepertoire, want ik wil inmiddels niet meer zonder stembevrijding. 

 

Dank aan jullie, en aan mijn lieve groepsgenoten, voor deze onvergetelijke reis!

 

Astrid


Lieve Anna en Charlotte,

 

Dankjewel voor de veiligheid, fijne begeleiding, de mooie gesprekken en alle mooie sessies. Wat heerlijk om weer écht contact te maken met mijzelf en alles wat er is, jullie, en alle lieve zielenmaatjes.

 

Ik heb genoten van alle sensaties en ik heb gevoeld en er mogen zijn. Ook al was dat niet altijd even gemakkelijk, en maakte ik niet altijd gebruik van helpende gedachten. Achteraf besefte ik elke keer wat ik deed en lukte het me om hier iets milder naar te kijken. En wat een mooie spiegels waren we ook voor elkaar.

 

Eigenlijk is het niet te beschrijven, het was zó bijzonder!

 

Dankjewel voor alles. Ik voel meer zelfliefde en ruimte en ik mag onderzoeken en spelen. Wat een cadeau! Dankbaarheid, liefde, het loslaten, zijn een paar belevenissen die me heel veel hebben gebracht en gaan brengen.

 

Wat een geweldige missie hebben jullie.

Heel veel plezier, liefs en een dikke knuffel,

 

 

Linda


Lieve Anna en Charlotte,

 

Dank, dank dank! Voor jullie liefdevolle begeleiding, jullie speelse verleiding, voor jullie uitnodiging, voor jullie authentieke kwetsbaarheid, voor jullie humor, de flexibiliteit, het niet-weten, en vooral jullie overgave!

 

Ik heb veel inzichten en realisaties gehad, die ik fysiek heb mogen integreren. Veel gelachen, ook pijn mogen loslaten, heerlijk gedanst, en bovenal mijn eigen stem mogen vinden en tot expressie mogen brengen.

 

Wat een bevrijding om vanuit de stroom mijzelf te kunnen uitdrukken. Voor mij is er een proces op gang gekomen, waar ik de rest van mijn leven plezier van zal hebben.

 

Dank, dank, dank!

 

Big Hug,

 

 

Jeroen


Lieve Anna en Charlotte, powerwomen!

 

Het was een mooie week met veel klank 😊 en dat was even wennen voor mij. Dank voor al jullie warmte en inspiratie en het ons steeds een stukje verder meenemen.

 

Een mooi moment vond ik bij de stromende rivier. Water met een een grote karper door de bocht 😊.

 

Ik wens jullie alle goeds, en ook veel zakelijk succes; ik zal jullie zeker aanbevelen!

 

Xxx

 

 

José


Lieve Anna en Charlotte,

 

Jullie eerlijkheid, oprechtheid en kwetsbaarheid, vormden voor mij een veilige bedding. Alles mocht er zijn en zo kwam ik weer bij mijzelf thuis.

 

Ik voel me dankbaar voor alles wat ik gezien, gehoord, geklonken en beleefd heb. Dankbaar ook voor jullie, mijn reisgenoten, en mijzelf.

 

Alle pijn, verdriet, verlangen, boosheid, angst, frustratie, levensvreugde en plezier heb ik kunnen klinken en dat voelde zó bevrijdend! Ik ben vol vertrouwen dat mijn lijf, mijn hart zich dit herinnert!

 

Ik heb mijzelf toegestaan kleine stapjes te maken óf te vliegen. Alles mag, alles is mogelijk.

 

Graag kom ik nog een keer terug, nieuwsgierig naar de stilte én het mijzelf gunnend om opnieuw een fantastische week  te beleven!

 

Vol liefde,

 

Dayene


Lieve Anna en Charlotte,

 

Dank voor jullie liefdevolle begeleiding en de veilige bedding die jullie hebben geboden op deze bijzondere reis. Voor jullie warme, oprechte aandacht, humor, plezier, zachte scherpte en kwetsbaarheid. De zachte uitnodiging om te klinken, te dansen, er helemaal te zijn!

 

Zo spannend en zo bevrijdend om mijn klank te ontdekken en te laten horen wat er van binnen leeft. Daaraan ruimte te kunnen geven. Dansen met mijn licht en mijn schaduw. Nog steeds klinkt de reis in me door. In mijn lijf, hoofd en hart. Het voelt alsof er van binnen iets op zijn plek geschoven is. Daar kan ik steeds weer naar terug. Her-inneren en vertrouwen :-).

 

Thanks for your part on my journey.

 

Graag tot een volgend keer!

 

Liefs,

 

Barbara


Op het moment dat ik - naar aanleiding van fysieke klachten - net begonnen ben met het leggen van mijn levenspuzzel, krijg ik de Prikkelpost van Mi Cuento binnen. Met de aankondiging van een expressie-reis begin juli. Jezelf uiten in zang/klank en dans. Dat lijkt me wel wat.

 

Ik uit mezelf op dat moment vooral in woorden en ik ken de uitwerking die ‘stembevrijding’ kan hebben. Ik zie het als een soort uitroepteken achter het proces waar ik dan doorheen ga. Dat proces vindt eigenlijk grotendeels in sociale afzondering plaats, maar dat merk ik pas goed als ik geconfronteerd word met het groepsgebeuren in deze expressie-reis.

 

Ik wil mijn verhaal heel graag vertellen, wil heel graag gezien en gehoord worden. In woorden dus. Maar dat is nou net niet de bedoeling van deze reis. Het gaat om klank en om beweging. Dat levert een flinke innerlijke strijd op. Die zich de eerste dagen uit in de fysieke klachten waar ik net aardig van af dacht te zijn. Ik roep op allerlei manieren om toch vooral gezien en gehoord te worden en vertel op allerlei manieren toch mijn verhaal.

 

Het voelt vaak niet fijn, maar tegelijkertijd is het ook ‘gewoon’ precies het proces dat me goud oplevert. En als er aan het eind van de week ‘geklonken’ wordt over ieders eigen waarheid zak ik in een niet-weten die mijn kwetsbaarheid naar boven laat komen. En juist in mijn kwetsbaarheid ben ik zichtbaar. Eindelijk word ik gezien en gehoord. Door mezelf vooral en daardoor ook door anderen.

 

Ik heb nog anderhalve week vakantie daarna en voor het eerst in mijn leven geef ik gehoor aan mijn behoefte aan dat niet-weten, het niets hoeven en niets doen. Heel langzaam vallen er weer allerlei puzzelstukjes op z’n plaats. En nu komen de woorden pas weer. Waarmee ik dit stukje kan schrijven.

Dankjewel Anna, Charlotte, Astrid, Barbara, Dayene, Dennis, Jeroen, José, Linda en Wendy. Voor het klinken van jullie waarheid, waarin ik mijn eigen waarheid mocht leren ontdekken en omarmen.

 

 

Sylvia


En zo klinkt het!

Hieronder vind je een korte video-opname van deel van een klanksessie tijdens deze reis, én hoor je Margit van Harten vertellen over een stembevrijdingssessie die zij als deelnemer meemaakte tijdens een van onze Latifa-reizen.

Ook tijdens onze Stiltereis of Latifa-reis werken we soms met expressie

Expressie is een highway naar je gevoel: