Willem

Mijn verhaal

 

In de drukte van het dagelijks leven is het niet gemakkelijk om jezelf te blijven en steeds de keuzes te maken die bij je passen.

 

Op vragen zoals, ‘Wie ben ik?’, Waar word ik nu écht gelukkig van?’, Wie ben ik als vader, man en mens?’, kon ik lange tijd geen antwoord geven.

 

Ik maakte beslissingen op basis van overtuigingen die ik mij in de loop van mijn leven eigen had gemaakt. 

 

 

De ommezwaai

Uiteindelijk begreep ik dat ik vooral deed wat mijn omgeving van mij verwachtte en ik hierdoor niet verder kwam in mijn leven of mijn ontwikkeling.

 

Met behulp van diverse praktische oefeningen in opleidingen, trainingen, retraites en met coaches heb ik opnieuw geleerd contact te maken met mijn diepste zelf en weet ik wie ik momenteel écht ben.

 

Hiermee heb ik eindelijk ontdekt wat ik wel wil: andere mensen begeleiden om (opnieuw) in verbinding te komen met zichzelf, hen te verbinden met hun roeping, zodat zij zicht krijgen op zie we zijn en wat ze hebben te doen om gelukkiger in het leven te staan! 

 

In het dagelijks leven werk ik binnen een zorgorganisatie als teamcoach, en geef ik daarnaast individuele coaching en trainingen. 

 

Eerst ervaren, dán doorgeven

In 2023 ben ik als deelnemer aan een SoulQuest reis van Mi Cuento meegeweest. Het was voor mij een magische reis. Ik vloog naar een land dat voor mij nog onbekend was. Ik nam daarmee letterlijk afstand van mijn huis en mijn kinderen. Door het nemen van afstand kwamen mijn vaste patronen aan het licht en door reflectie en meditatie en het voeren van gesprekken mede met mijn reisgenoten heb ik weer een verdieping mogen aanbrengen in wie ik ben als man, vader en mens.

 

Na mijn scheiding werd voor mij namelijk duidelijk dat ik nog meer te onderzoeken had in wie ik ben als man en vader. Hoe wil ik als man de wereld (opnieuw) intrekken en ook hoe wil ik invulling geven aan mijn vaderschap nu mijn gezin doormiddel van de scheiding een andere vorm heeft gekregen.

 

De reis van Mi Cuento in de prachtige, magische Andalusische natuur, gaf mij hernieuwde energie en focus om mijn roeping nog meer te leven. Mijn roeping mag ik als volgt formuleren: ‘Ik ben een Herbergier, die voedt en uitdaagt, zodat de weg naar heling vrijkomt.

 

Ik weet inmiddels dat investeren in wie je bent en het (opnieuw) met jezelf verbinden van veel grotere waarde is dan je vooraf kan bedenken. Je neemt jezelf elke dag mee in elke situatie en in deze situaties handelen vanuit wie je diep van binnen bent, geeft een groot gevoel van vertrouwen.

 

 

Ik ontmoet je graag! 

 

Meer over Willem kun je lezen op zijn website: www.willemvantzelfde.nl. Willem is recent toegetreden tot ons begeleidersteam. Inmiddels heeft hij van 6 - 12 april 2024 zijn eerste reis met ons begeleid. Wil je met Willem mee op reis? Ga dan mee naar onze nieuwe locatie in Alicante van 1 - 9 september 2024, waar hij met Frances onze Latifa-reis zal begeleiden.