Frances

retraite vakantie met Frances Jonkers

 

Mijn verhaal, 'mi cuento' is een verhaal over welkom en liefde.

 

Over mezelf welkom heten met alles wat er was en is, en daar liefdevol naar kunnen kijken.

 

 

Het gaat over mijn plek innemen en het leven leiden zoals het zich ontvouwt. Vanuit de gedachte dat het beste nog moet komen. Het Roer Om

Het is een aantal jaren geleden, toen ik besloot om mijn leven drastisch om te gooien, na mijn scheiding. Op mijn 48e werd ik geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Een combinatie van verdriet en nieuwsgierigheid naar hoe verder.

 

Ik volgde onder meer een verliesretraite in Nederland en vervolgens een retraitereis in Andalusië. Ik ontdekte delen van mij die ik nog niet kende en ging mezelf ontwikkelen om meer van mezelf op te halen. Delen van mij die ik was ‘vergeten’ of nog wat minder had ontwikkeld. Ik had al mijn eigen coachpraktijk Lavicis en koos ervoor om de nieuw opgedane kennis te gaan integreren in mijn manier van werken. Mijn nieuwe motto: Ik moet het zelf doen en ik hoef het nooit meer alleen te doen. Met dit motto ging ik onderweg en beleefde nieuwe avonturen. 

 

Oude Patronen Overboord

Stagnatie in het hier en nu is een confrontatie met onze oude patronen. Ik leerde als oudste dochter al vroeg om mijn eigen boontjes te doppen, mijn antennes gericht op mijn omgeving, in plaats van op mezelf. Later in ons leven werken deze oude patronen niet meer. Integendeel, ze houden ons vast, voorkomen groei en putten ons uit, laten ons overleven, in plaats van 'leven'.

 

Ik leerde om mijn patronen aan te kijken, te oefenen en te leren, waardoor mijn levenslust toenam en ik mijn stuur in handen leerde te nemen.  

 

 

Het was en is een groot avontuur om in kwetsbaarheid nieuwe verbindingen aan te gaan. Het brengt me op plekken waar ik niet eerder was. Van individuele begeleiding naar groepsbegeleiding, naar leiderschapstrainingen.  

Wat breng ik mee in jouw retraite?

 

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een ‘Secure Base’ te zijn, caring en daring. Ik ben een stuurvrouw, die inspireert om te oogsten om thuis te komen. Ik nodig je uit om op ontdekking te gaan. Ik neem mijn nieuwsgierigheid mee en kijk graag met je mee naar vaste patronen, met de vraag: Wat dient je nog en wat juist niet meer? Met als doel: nóg meer jij!

 

Meer over Frances lees je op haar website van Lavicis!