Frances

retraite vakantie met Frances Jonkers

 

Mijn verhaal, 'mi cuento' is een verhaal over welkom en liefde.

 

Over mezelf welkom heten met alles wat er was en is, en daar liefdevol naar kunnen kijken.

 

 

Het gaat over mijn plek innemen en het leven leiden zoals het zich ontvouwt. Vanuit de gedachte dat het beste nog moet komen. Ik ging het allemaal alleen doen

Als klein meisje was het door mijn thuissituatie gewoon om me aan te passen en het voortouw te nemen. Het was een rol waarvan ik lang heb gedacht dat het zo hoorde en ik kon het ook niet anders, dat had ik (nog) niet geleerd.

 

Op mijn 17e ging ik van school, uit huis en aan het werk. Mijn ouders scheidden en ik zag op dat moment geen andere keuze dan voor mezelf te gaan zorgen. Daar heb ik veel van geleerd en het heeft me ook veel gekost. Een groot deel van mijn volwassen leven was ik kartrekker. Hulp vragen, dat deed ik zeker niet. Wel ontwikkelde ik een soort houding van: je kunt toch wel aan me zien hoe ik me voel? En stiekem verwachtte ik dan dat er iets terug zou komen. Veel speelde zich bij mij onder de oppervlakte af, aan de buitenkant liet ik het niet zien.

 

Het mocht anders worden

Zo ongeveer midden 30 kantelde er iets. Ik wilde een studie oppakken en ‘inhalen’ wat eerder niet vanzelfsprekend was. Het was fijn om te studeren en vervolgens ook om een nieuwe baan te aanvaarden. Als loopbaancoach en drie jaar later startte ik mijn eigen praktijk, Lavicis.  Dat is nu negen jaar geleden. In die jaren ben ik nooit meer gestopt met leren en ontwikkelen. 

 

Mijn verworven inzichten

Gelukkig heb ik zicht gekregen op hoe ik mezelf ‘gijzelde’. Dat ik de regie over mijn leven terug kon nemen. Daar word je gelukkig van, zo heb ik ervaren. Geluk is voor mij niet de afwezigheid van verdriet of gemis, maar het ervaren dat het leven goed is, ook met de ‘rafelranden’ die er (soms) zijn . Bij het weer in handen nemen van mijn regie leerde ik ook dat hulp vragen niet zwak is, maar noodzakelijk. Dat oefenen met ontvangen een klus is en zeer de moeite waard. Dat ik heel veel zelf kan én het nooit meer alleen wil doen. Dat ik, als ik de neiging heb om in mijn schulp te kruipen, juist heb uit te reiken om opnieuw verbinding te maken. Van stagnatie naar stromen. 

 

Wat breng ik mee in jouw spirituele retraite?

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een ‘Secure Base’ te zijn. Ik ben een warme, aanmoedigende vrouw, die inspireert om te oogsten, om thuis te komen. Ik nodig je uit om op ontdekking te gaan. Vanuit beschouwing kan ik je beslist mooie inzichten aanreiken, en samen met jou kijken naar vaste patronen, waarin je je beweegt. Met als doel: nóg meer jij!

In mijn praktijk werk ik onder meer systemisch en ben ik altijd gericht op jouw eigenheid. Ik verheug me erop samen met jou op pad te gaan in Andalusië of in Nederland!

 

Meer over Frances lees je op haar website van Lavicis!