Locaties van onze reizen:

Onze retraite vakanties vragen een veilige bedding, een liefdevolle plek en alle rust en natuur van de wereld die je je maar kunt wensen.


Alojamiento Rural La Morata

Jarenlange thuisbasis van onze spirituele reizen is deze heerlijke, en typisch Oud-Andalusische, Casa Rural in Las Casillas in de provincie Jaén in Andalusië. Eigenaren Paco en Mari Carmen ontvangen je met open armen en heel veel liefde. Deze typisch Andalusische locatie geeft je het gevoel op bezoek te zijn bij een liefdevolle familie thuis, waarbij je soms ook gezellig in de keuken eet. De maaltijden zijn huiselijk en erg uitgebreid en smaakvol. Mari Carmen heeft zich jarenlang ingezet op Spaanse scholen om een gezond dieet voor kinderen en volwassenen te promoten. Zij creëert dan ook (h)eerlijke maaltijden, waarbij diverse groenten en fruit direct uit de moestuin komen. Paco serveert deze gerechten met liefde, en zal eveneens zorgen dat het je aan niets ontbreekt, door in de koudere periodes de grote open haard voor ons brandend te houden met heerlijk olijfhout. De kamers zijn functioneel, en in typisch oud-andalusische stijl ingericht. In 2024 kun je voor het laatst mee naar deze heerlijke locatie. Na 2024 gaan Mari Carmen en Paco met pensioen en veranderen wij derhalve van locatie.

Lekker eten is aardend!

Mari Carmen en Paco verzorgen ons tot in de puntjes!

Een heerlijke plek voor onze Stiltereis, Latifa-reis en SoulQuest


 

Tijdens de stilteretraite verblijf je in een eenpersoonskamer, en op onze andere reizen naar keuze in een twee- of eenpersoonskamer (het tabblad reissom laat jou hierin het prijsverschil zien), waarbij de badkamer wel gedeeld dient te worden in een enkel geval. Alle kamers zijn basic, maar sfeervol en in typisch Andalusische stijl ingericht. 

 

Er is een groot en mooi dakterras, waarbij je - bij goed weer - de dag mag openen terwijl je langzaam de zon over de heuvels ziet kruipen. Deze accommodatie beschikt eveneens over een middelgroot zwembad waar het heerlijk vertoeven is, wanneer de zon op haar heetst is. Het zwembad is doorgaans geopend in de maanden juni - september. 

 

In de wijde omgeving is er natuur. Een prachtig natuurlijk stuwmeer, dat behoort tot een beschermd natuurgebied, een riviertje en uitgestrekte wandelpaden, waarbij je ook mag dwalen door de natuur en deze paden mag verlaten. 

 

La Morata is een perfecte plaats voor rust en het biedt je de kans om weer helemaal op te laden. 

 

 


 

Zoals je uit bovenstaande foto's' kunt opmaken kookt Mari Carmen heerlijk én overvloedig voor ons. We vinden het fijn om je te laten weten dat niets van wat er tijdens onze retraites overblijft, wordt weggedaan. Mari Carmen en Paco eten zelf ook altijd van onze maaltijden, nadat wij gegeten hebben. Blijft er dan toch iets over, dan wordt het ofwel opnieuw verwerkt als dat kan, ofwel gaat het in liefdevolle bakjes naar de hoog bejaarde moeder van Mari Carmen, die geniet van het 'feesteten'. Ook dát is duurzaam. 


Hotel Rural Castillo de Biar

(juli en september 2024, en vanaf 2025)

Deze voor ons nieuwe locatie is gelegen in Biar, in de provincie van Alicante. De afstand tot de luchthaven van Alicante is zo'n 45 minuten, en het strand ligt op ongeveer een uurtje.  De locatie is sinds kort in handen van de goedlachse eigenaresse, de francaise Dominique, en haar personeelsleden. Dominique was dolenthousiast toen wij haar vroegen om een samenwerking en dat heeft ertoe geleid dat wij onze Camino van het Hart van 6 - 12 juli en onze Latifa-reis van 1 - 7 september 2024 in deze accommodatie zullen organiseren.


De locatie kent 14 hotelkamers, alle met eigen badkamer, airco én verwarming(voor de wintermaanden), in typisch zuid-spaanse sfeer ingericht. Er is een fijn zwembad met ligweide, een restaurant, een voorterras en een dakterras. Ook is er een grote zolderkamer waar wij (in het geval van minder goed weer) onze meditaties kunnen genieten.

 

In onze reizen van juli en september 2024 ontvang je in deze locatie een eenpersoonskamer voor de 'reguliere' prijs van een tweepersoonskamer, je hoeft dan dus geen toeslag voor je eenpersoonskamer te betalen. Vanaf 2025 zal onze basisprijs voor de reizen iets stijgen.

 

Het Hotel ligt nét buiten het plaatsje Biar, met toegang tot diverse 'sendero's' (wandelroutes), grenzend aan uitgestrekte natuurgebieden.


Terug naar home