Hotel Rural El Cerro de Hijar

De Stilteretraite in Andalusië vindt normaal gesproken plaats in El Cerro de Hijar in Tolox (uitzondering hierop zijn stilteretraites met minder dan 8 deelnemers). Doorgaans vindt ook onze spirituele reis, Latifa-reis in Andalusië plaats in El Cerro de Hijar. Uitzonderingen hierop lees je in onze reiskalender. Hoog op een berg gelegen (ook wel liefdevol genoemd Het Balkon van de Stilte), boven het witte dorpje Tolox,  vind je het sfeervolle hotel El Cerro de Hijar. Het bevindt zich midden in het natuurgebied Sierra de las Nieves. Diverse wandelingen starten dan ook direct bij de voordeur van het hotel. Het is een plek waar je je thuis kan voelen. De ruime, sfeervol ingerichte kamers (allen met eigen badkamer), het uitstekende restaurant, de uitnodigende woonkamer, het behulpzame en vriendelijke personeel, en de sprookjesachtige ligging, staan garant voor een onbekommerd verblijf.

Wanneer de stilteretraite minder dan 8 deelnemers telt, dan vindt deze plaats in de intieme en romantische casa rural La Morata, een schitterende plek aan een natuurmeer, in een beschermd gebied. Vanwege de grootte van El Cerro de Hijar, is deze plek niet geschikt voor een kleine groep stiltereizigers.

Alojamiento Rural La Caracola

De Wereldreis* vindt plaats in het bijzondere Alojamiento Rural La Caracola in Andújar in Andalusië, Zuid-Spanje. Het bevindt zich aangrenzend aan het natuurpark Sierra de Andújar, een streek waar de Andalusische lynx van nature voorkomt. La Caracola beslaat in totaal een landgoed van 21 hectaren. Hier vind je rotsen en stenen, pijnbomen, zachte grasdalen, mos en struiken. De natuur is zowel zacht als ruig.  La Caracola, eerst privé bezit van een rijke Spaanse Markies, is in de laatste 8 jaar door de huidige eigenaar omgetoverd tot een sfeerolle B&B, met hotelfaciliteiten. Ondanks dat het is aangepast aan alle gemakken van deze tijd, heeft het de typische Andalusische kenmerken niet verloren. La Caracola beschikt over een middelgroot sfeervol zwembad en gezellig ingedeelde kamers waar modern en antiek elkaar ontmoet. Er zijn voldoende plekjes om je even terug te trekken om even op jezelf te zijn. Op het terrein ontmoet je onder andere enkele zeer lieve en blije honden, er zijn kippen en wat verder weg ook een paard, een pony en een ezel. 

 

Naast de 7 kamers in het hoofdgebouw, maken ook een aantal appartementen en vila's deel uit van La Caracola. Deze bevinden zich op een beperkte afstand van het hoofdgebouw. In deze appartementen bevinden zich nog meerdere kamers en badkamers. Ook van deze appartementen zal bij grotere groepen gebruik worden gemaakt tijdens onze reizen.

 

*De Latifa-reis van 11 - 17 maart 2018 vindt eveneens plaats in La Caracola.

Terug naar home