Locaties spirituele reis en retraite:

Alojamiento Rural La Caracola

Hier vinden de retraites: Wereldreis in Andalusië plaats en enkele Latifa-reizen

De Wereldreis* vindt plaats in het bijzondere Alojamiento Rural La Caracola in Andújar in Andalusië, Zuid-Spanje. Het bevindt zich aangrenzend aan het natuurpark Sierra de Andújar, een streek waar de Andalusische lynx van nature voorkomt. La Caracola beslaat in totaal een landgoed van 21 hectaren. Hier vind je rotsen en stenen, pijnbomen, zachte grasdalen, mos en struiken. De natuur is zowel zacht als ruig.  La Caracola, eerst privé bezit van een rijke Spaanse Markies, is in de laatste 8 jaar door de huidige eigenaar omgetoverd tot een sfeervolle B&B, met hotelfaciliteiten. Ondanks dat het is aangepast aan alle gemakken van deze tijd, heeft het de typische Andalusische kenmerken niet verloren. La Caracola beschikt over een middelgroot sfeervol zwembad en gezellig ingedeelde kamers waar modern en antiek elkaar ontmoet. Er zijn voldoende plekjes om je even terug te trekken om even op jezelf te zijn. Op het terrein ontmoet je onder andere enkele zeer lieve en blije honden, er zijn kippen en wat verder weg ook een paard, een pony en een ezel. 

 

Naast de 7 kamers in het hoofdgebouw, maken ook een aantal appartementen en vila's deel uit van La Caracola. Deze bevinden zich op een beperkte afstand van het hoofdgebouw. In deze appartementen bevinden zich nog meerdere kamers en badkamers. Ook van deze appartementen zal bij grotere groepen gebruik worden gemaakt tijdens onze reizen.

 

*De Latifa-reis van 11 - 17 maart 2018 vindt eveneens plaats in La Caracola.


Locatie stilteretraite

Alojamiento Rural La Morata

Hier vindt de stilteretraite plaats

In deze heerlijke Casa Rural in Las Casillas in de provincie Jaén in Andalusië ontvangen eigenaren Paco en Mari Carmen je met open armen en heel veel liefde. Deze typisch Andalusische locatie is bijzonder geschikt voor een kleinere groepsgrootte door de intimiteit van het mooie huis.

 

Tijdens de stilteretraite verblijf je op een eenpersoonskamer, waarbij de badkamer wel met tweeën gedeeld dient te worden in sommige gevallen. Alle kamers zijn sfeervol en in typisch Andalusische stijl ingericht. Er is een groot en mooi dakterras, waarbij je - bij goed weer - de dag mag openen terwijl je langzaam de zon over de heuvels ziet kruipen. De maaltijden zijn huiselijk en erg smaakvol. Mari Carmen heeft zich jarenlang ingezet op Spaanse scholen om een gezond dieet voor kinderen en volwassenen te promoten. Zij serveert dan ook (h)eerlijke maaltijden, waarbij de meeste groenten direct uit de moestuin komen. Paco zal eveneens zorgen dat het aan niets ontbreekt.

 

In de wijde omgeving is er natuur. Een prachtig natuurlijk stuwmeer dat behoort tot een beschermd natuurgebied, en uitgestrekte wandelpaden. 

 

La Morata is een perfecte plaats voor rust en het bied je de kans om weer helemaal op te laden. 


Locatie spirituele reis

Hotel Rural El Cerro de Hijar

Hier vindt de spirituele reis Latifa-reis plaats

De spirituele reis, Latifa-reis in Andalusië vindt doorgaans plaats in El Cerro de Hijar. Wanneer deze reis hier plaatsvindt, lees je in onze reiskalender. Hoog op een berg gelegen (ook wel liefdevol genoemd Het Balkon van de Stilte), boven het witte dorpje Tolox,  vind je het sfeervolle hotel El Cerro de Hijar. Het bevindt zich midden in het natuurgebied Sierra de las Nieves. Diverse wandelingen starten dan ook direct bij de voordeur van het hotel. Het is een plek waar je je thuis kan voelen. De ruime, sfeervol ingerichte kamers (allen met eigen badkamer), het uitstekende restaurant, de uitnodigende woonkamer, het behulpzame en vriendelijke personeel, en de sprookjesachtige ligging, staan garant voor een onbekommerd verblijf.

Terug naar home