Locaties spirituele reis en retraite:

Onze retraite vakanties zijn alle verschillend, ondanks dat er ook overlappingen zijn. Omdat wij jou optimaal willen laten genieten van de door jou gekozen retraite of spirituele reis, vinden wij het dan ook belangrijk dat onze accommodaties aansluiten op onze specifieke wensen voor de diverse retraite vakanties. Zo kent La Caracola van elkaar verschillende plekken die perfect passen bij bijvoorbeeld de Latifa-reis, en vind je in La Morata de rust en ontspanning, die een stilteretraite verlangt. 


Hotel Rural La Caracola

Hier vinden de Latifa-reis en soms de Expressie-reis plaats

De Latifa-reis en een enkele Expressie-reis, vinden plaats in het bijzondere Alojamiento Rural La Caracola in Andújar in Andalusië, Zuid-Spanje. Het bevindt zich aangrenzend aan het natuurpark Sierra de Andújar, een streek waar de Andalusische lynx van nature voorkomt. La Caracola beslaat in totaal een landgoed van 12 hectaren. Hier vind je rotsen en stenen, pijnbomen, zachte grasdalen, mos en struiken. De natuur is zowel zacht als ruig. 

 

La Caracola, eerst privé bezit van een rijke Spaanse Markies, is in de laatste 8 jaar door de huidige eigenaren omgetoverd tot een sfeervolle B&B met hotelfaciliteiten. Ondanks dat het is aangepast aan alle gemakken van deze tijd, heeft het de typische Andalusische kenmerken niet verloren. La Caracola beschikt over een middelgroot sfeervol zwembad (in de wintermaanden en vroege voorjaar doorgaans niet geopend, tenzij het zeer goed weer blijft of is). Het zwembad is in april 2018 volledig vernieuwd. Alojamiento Rural La Caracola heeft gezellig ingedeelde kamers waar modern en antiek elkaar ontmoet. Er zijn in de omgeving én in het huis voldoende plekjes om je even terug te trekken om even op jezelf te zijn. Op het terrein ontmoet je onder andere enkele zeer lieve en blije honden, er zijn kippen en wat verder weg ook een paard, een pony en twee ezels.

 

Deze accommodatie beschikt voornamelijk over tweepersoonskamers. Naast de 7 kamers in het hoofdgebouw, maken ook een aantal appartementen en villa's deel uit van La Caracola. Deze bevinden zich op een beperkte afstand van het hoofdgebouw. In deze appartementen bevinden zich nog meerdere kamers en badkamers. Ook van deze appartementen zal indien nodig en ook bij grotere groepen gebruik worden gemaakt tijdens onze reizen. Het kan dus zijn dat je bij verblijf in een dergelijk appartement een badkamer deelt met enkele andere personen.

 


Alojamiento Rural La Morata

Hier vinden de stiltereis en de expressie-reis plaats

Thuisbasis van onze stiltereis is deze heerlijke Casa Rural in Las Casillas in de provincie Jaén in Andalusië. Eigenaren Paco en Mari Carmen ontvangen je met open armen en heel veel liefde. Deze typisch Andalusische locatie geeft je het gevoel op bezoek te zijn bij een liefdevolle familie thuis, waarbij je soms ook gezellig in de keuken eet. De maaltijden zijn huiselijk en erg uitgebreid en smaakvol. Mari Carmen heeft zich jarenlang ingezet op Spaanse scholen om een gezond dieet voor kinderen en volwassenen te promoten. Zij serveert dan ook (h)eerlijke maaltijden, waarbij diverse groenten en fruit direct uit de moestuin komen. Paco zal eveneens zorgen dat het je aan niets ontbreekt, door in de koudere periodes de grote open haard voor ons brandend te houden met heerlijk olijfhout.

 

Tijdens de stilteretraite verblijf je naar keuze in een twee- of eenpersoonskamer (het tabblad reissom laat jou hierin het prijsverschil zien), waarbij de badkamer wel gedeeld dient te worden in een enkel geval. Alle kamers zijn sfeervol en in typisch Andalusische stijl ingericht. In april 2018 zijn alle matrassen van de bedden vernieuwd en is het zwembad gerestaureerd.

 

Er is een groot en mooi dakterras, waarbij je - bij goed weer - de dag mag openen terwijl je langzaam de zon over de heuvels ziet kruipen. Deze accommodatie beschikt eveneens over een middelgroot zwembad waar het heerlijk vertoeven is, wanneer de zon op haar heetst is. Het zwembad is geopend in de maanden juni - september. 

 

In de wijde omgeving is er natuur. Een prachtig natuurlijk stuwmeer, dat behoort tot een beschermd natuurgebied, een riviertje en uitgestrekte wandelpaden, waarbij je ook mag dwalen door de natuur en deze paden mag verlaten. 

 

La Morata is een perfecte plaats voor rust en het bied je de kans om weer helemaal op te laden. 

 

 

Terug naar home