Locatie van onze reizen:

Onze retraite vakanties vragen een veilige bedding, een liefdevolle plek en alle rust en natuur van de wereld die je je maar kunt wensen. Daarom ligt ons hart bij het heerlijke huis La Morata te Casillas de Martos.


Alojamiento Rural La Morata

Een heerlijke plek voor onze Stiltereis, Latifa-reis en Expressie-reis

Thuisbasis van onze spirituele reizen is deze heerlijke, en typisch Andalusische, Casa Rural in Las Casillas in de provincie Jaén in Andalusië. Eigenaren Paco en Mari Carmen ontvangen je met open armen en heel veel liefde. Deze typisch Andalusische locatie geeft je het gevoel op bezoek te zijn bij een liefdevolle familie thuis, waarbij je soms ook gezellig in de keuken eet. De maaltijden zijn huiselijk en erg uitgebreid en smaakvol. Mari Carmen heeft zich jarenlang ingezet op Spaanse scholen om een gezond dieet voor kinderen en volwassenen te promoten. Zij serveert dan ook (h)eerlijke maaltijden, waarbij diverse groenten en fruit direct uit de moestuin komen. Paco zal eveneens zorgen dat het je aan niets ontbreekt, door in de koudere periodes de grote open haard voor ons brandend te houden met heerlijk olijfhout.


 

Tijdens de stilteretraite verblijf je in een eenpersoonskamer, en op onze andere reizen naar keuze in een twee- of eenpersoonskamer (het tabblad reissom laat jou hierin het prijsverschil zien), waarbij de badkamer wel gedeeld dient te worden in een enkel geval. Alle kamers zijn sfeervol en in typisch Andalusische stijl ingericht. 

 

Er is een groot en mooi dakterras, waarbij je - bij goed weer - de dag mag openen terwijl je langzaam de zon over de heuvels ziet kruipen. Deze accommodatie beschikt eveneens over een middelgroot zwembad waar het heerlijk vertoeven is, wanneer de zon op haar heetst is. Het zwembad is doorgaans geopend in de maanden juni - september. 

 

In de wijde omgeving is er natuur. Een prachtig natuurlijk stuwmeer, dat behoort tot een beschermd natuurgebied, een riviertje en uitgestrekte wandelpaden, waarbij je ook mag dwalen door de natuur en deze paden mag verlaten. 

 

La Morata is een perfecte plaats voor rust en het biedt je de kans om weer helemaal op te laden. 

 

 


Cortijo 'vida' voor kleinere groepsgrootte

Deze typisch Andalusische Cortijo uit begin 20e eeuw ligt - net als La Morata - eveneens in de Sierra Sur de Jaen, Deze cortijo heeft drie open haarden, een meditatieruimte, een woonkamer enorme patio met alle privacy én jacuzzi, grote dakterras met uitzicht op de bergen en de 'olijfbomenzee', is een mooie uitvalsplek voor kleinere groepsgroottes (tot 4 deelnemers). In een voorkomend geval wijken wij (na vooraf overleg met jou) uit naar deze kleinere accommodatie.


 

 

De Cortijo beschikt op dit moment over twee badkamers en vier slaapkamers. 

 

Het is momenteel enkel mogelijk om een tweepersoonskamer of eenpersoonskamer met gedeelde badkamer te ontvangen. Voor stiltereizen houdt dit in dat je een korting ontvangt. Binnenkort volgen er meer foto's.

 

Deze accommodatie wordt ook gebruikt voor individuele retraites


Mogelijkheid tot vakantie zonder programma?

Op veler verzoek hebben wij mogelijkheden onderzocht om 'vakantie' te houden op La Morata en/of Cortijo Vida

 

Alleen in de zomermaanden juli en augustus is het (mits er niet tegelijkertijd een reis van Mi Cuento plaatsvindt) mogelijk om ook individueel tijd op La Morata door te brengen, aangezien Mari Carmen en Paco deze maanden ook in La Morata doorbrengen. Zij hebben hun dagelijkse residentie in Madrid,

 

Cortijo Vida biedt ook mogelijkheid om het gehele jaar door te verblijven. 

 

Wij willen graag voor jou bemiddelen. Neem contact met ons op als je plannen hebt om La Morata of Cortijo Vida te bezoeken.

Terug naar home