Locatie van onze reizen:

Onze retraite vakanties vragen een veilige bedding, een liefdevolle plek en alle rust en natuur van de wereld die je je maar kunt wensen. Daarom ligt ons hart bij het heerlijke huis La Morata te Casillas de Martos.


Alojamiento Rural La Morata

Thuisbasis van onze spirituele reizen is deze heerlijke, en typisch Andalusische, Casa Rural in Las Casillas in de provincie Jaén in Andalusië. Eigenaren Paco en Mari Carmen ontvangen je met open armen en heel veel liefde. Deze typisch Andalusische locatie geeft je het gevoel op bezoek te zijn bij een liefdevolle familie thuis, waarbij je soms ook gezellig in de keuken eet. De maaltijden zijn huiselijk en erg uitgebreid en smaakvol. Mari Carmen heeft zich jarenlang ingezet op Spaanse scholen om een gezond dieet voor kinderen en volwassenen te promoten. Zij creëert dan ook (h)eerlijke maaltijden, waarbij diverse groenten en fruit direct uit de moestuin komen. Paco serveert deze gerechten met liefde, en zal eveneens zorgen dat het je aan niets ontbreekt, door in de koudere periodes de grote open haard voor ons brandend te houden met heerlijk olijfhout.

Lekker eten is aardend!

Mari Carmen en Paco verzorgen ons tot in de puntjes!

Een heerlijke plek voor onze Stiltereis, Latifa-reis en SoulQuest


 

Tijdens de stilteretraite verblijf je in een eenpersoonskamer, en op onze andere reizen naar keuze in een twee- of eenpersoonskamer (het tabblad reissom laat jou hierin het prijsverschil zien), waarbij de badkamer wel gedeeld dient te worden in een enkel geval. Alle kamers zijn sfeervol en in typisch Andalusische stijl ingericht. 

 

Er is een groot en mooi dakterras, waarbij je - bij goed weer - de dag mag openen terwijl je langzaam de zon over de heuvels ziet kruipen. Deze accommodatie beschikt eveneens over een middelgroot zwembad waar het heerlijk vertoeven is, wanneer de zon op haar heetst is. Het zwembad is doorgaans geopend in de maanden juni - september. 

 

In de wijde omgeving is er natuur. Een prachtig natuurlijk stuwmeer, dat behoort tot een beschermd natuurgebied, een riviertje en uitgestrekte wandelpaden, waarbij je ook mag dwalen door de natuur en deze paden mag verlaten. 

 

La Morata is een perfecte plaats voor rust en het biedt je de kans om weer helemaal op te laden. 

 

 


 

Zoals je uit bovenstaande foto's' kunt opmaken kookt Mari Carmen heerlijk én overvloedig voor ons. We vinden het fijn om je te laten weten dat niets van wat er tijdens onze retraites overblijft, wordt weggedaan. Mari Carmen en Paco eten zelf ook altijd van onze maaltijden, nadat wij gegeten hebben. Blijft er dan toch iets over, dan wordt het ofwel opnieuw verwerkt als dat kan, ofwel gaat het in liefdevolle bakjes naar de hoog bejaarde moeder van Mari Carmen, die geniet van het 'feesteten'. Ook dát is duurzaam. Cortijo 'Vida' voor kleinere groepsgrootte

Deze typisch Andalusische Cortijo uit 1900 ligt - net als La Morata - in de Sierra Sur de Jaen. Deze cortijo heeft drie open haarden, een meditatieruimte, een woonkamer, een enorme patio met alle privacy én jacuzzi, een groot dakterras met uitzicht op de bergen en de 'olijfbomenzee'. Deze cortijo is een mooie uitvalsplek voor kleinere groepsgroottes (tot 3) deelnemers). In een voorkomend geval wijken wij (na vooraf overleg met jou) uit naar deze kleinere accommodatie.


 

 

De Cortijo beschikt op dit moment over twee badkamers en vier slaapkamers. 

 

Het is momenteel enkel mogelijk om een tweepersoonskamer of eenpersoonskamer met gedeelde badkamer te ontvangen. Voor stiltereizen houdt dit in dat je een korting ontvangt. Binnenkort volgen er meer foto's.

 

Deze accommodatie wordt ook gebruikt voor individuele retraites


Mogelijkheid tot vakantie zonder programma?

Op veler verzoek hebben wij mogelijkheden onderzocht om 'vakantie' te houden op La Morata en/of Cortijo Vida

 

Alleen in de zomermaanden juli en augustus is het (mits er niet tegelijkertijd een reis van Mi Cuento plaatsvindt) mogelijk om ook individueel tijd op La Morata door te brengen, aangezien Mari Carmen en Paco deze maanden ook in La Morata doorbrengen. Zij hebben hun dagelijkse residentie in Madrid,

 

Cortijo Vida biedt ook mogelijkheid om het gehele jaar door te verblijven. 

 

Wij willen graag voor jou bemiddelen. Neem contact met ons op als je plannen hebt om La Morata of Cortijo Vida te bezoeken.

Terug naar home