Locaties spirituele reis en retraite:

Alojamiento Rural La Caracola

Hier vinden de retraites: Expeditie Hartstocht plaats en de Latifa-reis

Expeditie Hartstocht en de Latifa-reis vinden plaats in het bijzondere Alojamiento Rural La Caracola in Andújar in Andalusië, Zuid-Spanje. Het bevindt zich aangrenzend aan het natuurpark Sierra de Andújar, een streek waar de Andalusische lynx van nature voorkomt. La Caracola beslaat in totaal een landgoed van 21 hectaren. Hier vind je rotsen en stenen, pijnbomen, zachte grasdalen, mos en struiken. De natuur is zowel zacht als ruig.  La Caracola, eerst privé bezit van een rijke Spaanse Markies, is in de laatste 8 jaar door de huidige eigenaars (Ramón en Inmaculada) omgetoverd tot een sfeervolle B&B, met hotelfaciliteiten. Ondanks dat het is aangepast aan alle gemakken van deze tijd, heeft het de typische Andalusische kenmerken niet verloren. La Caracola beschikt over een middelgroot sfeervol zwembad en gezellig ingedeelde kamers waar modern en antiek elkaar ontmoet. Er zijn voldoende plekjes om je even terug te trekken om even op jezelf te zijn. Op het terrein ontmoet je onder andere enkele zeer lieve en blije honden, er zijn kippen en wat verder weg ook een paard, een pony en een ezel. 

 

Naast de 7 kamers in het hoofdgebouw, maken ook een aantal appartementen en vila's deel uit van La Caracola. Deze bevinden zich op een beperkte afstand van het hoofdgebouw. In deze appartementen bevinden zich nog meerdere kamers en badkamers. Ook van deze appartementen zal bij grotere groepen gebruik worden gemaakt tijdens onze reizen. Het kan dus zijn dat je bij grotere groepsgrootten een badkamer deelt met enkele andere personen.

 


Locatie stilteretraite

Alojamiento Rural La Morata

Hier vindt de stilteretraite plaats

In deze heerlijke Casa Rural in Las Casillas in de provincie Jaén in Andalusië ontvangen eigenaren Paco en Mari Carmen je met open armen en heel veel liefde. Deze typisch Andalusische locatie geeft je het gevoel op bezoek te zijn bij een liefdevolle familie thuis, waarbij je soms ook gezellig in de keuken eet. De maaltijden zijn huiselijk en erg smaakvol. Mari Carmen heeft zich jarenlang ingezet op Spaanse scholen om een gezond dieet voor kinderen en volwassenen te promoten. Zij serveert dan ook (h)eerlijke maaltijden, waarbij veel groenten direct uit de moestuin komen. Paco zal eveneens zorgen dat het aan niets ontbreekt, door in de koudere periodes de grote open haard voor ons brandend te houden met heerlijk olijfhout.

 

Tijdens de stilteretraite verblijf je naar keuze op een drie-, twee- of eenpersoonskamer (het tabblad reissom laat jou hierin het prijsverschil zien), waarbij de badkamer wel gedeeld dient te worden in sommige gevallen. Alle kamers zijn sfeervol en in typisch Andalusische stijl ingericht. 

 

Er is een groot en mooi dakterras, waarbij je - bij goed weer - de dag mag openen terwijl je langzaam de zon over de heuvels ziet kruipen. Deze accommodatie beschikt eveneens over een middelgroot zwembad waar het heerlijk vertoeven is, wanneer de zon op het heetst is. Het zwembad is in de wintermaanden niet geopend. 

 

In de wijde omgeving is er natuur. Een prachtig natuurlijk stuwmeer dat behoort tot een beschermd natuurgebied, en uitgestrekte wandelpaden. 

 

La Morata is een perfecte plaats voor rust en het bied je de kans om weer helemaal op te laden. 

Terug naar home