Stilteretraite in Andalusië

Stiltereis

Een stiltereis, ver van de bewoonde wereld...

Deze stilteretraite geeft je rust en afstand van je dagelijkse beslommeringen, om zo contact te maken met het voelen diep van binnen. Deze stiltereis neemt je mee, ver weg van de wereld die maar doorholt, de wereld van stress. Op een prachtige plek midden in de natuur aan een stuwmeer, ligt er voor jou de uitnodiging van binnen te verstillen om weer aandacht te kunnen geven aan de stem van je hart, je intuïtie, je impulsen. Je zult gaan merken dat stilte dieper gaat dan zwijgen. Deze stiltereis geeft ontspanning, helderheid en is liefdevol en avontuurlijk.


 

 

Drukte

Lawaai

Horen

Ademen

Afdalen

Verstilling

Luisteren

Stilte

 

Stilte gaat over zachte kracht, jouw eigen kracht als je je kwetsbaar toont en daarbij je hart durft open te houden. Het is de ontmoeting met de persoon die je tegenkomt, als je je pas vertraagt, als je blik eens wat langer naar binnen is gericht en er geen afleiding meer is van de buitenwereld.

Stiltereis

Effect van deze stiltereis

De stilte retraite laat je langzaam verstillen en vertragen. Doordat er geen afleiding van buitenaf is, is het gemakkelijker om bij je diepste gevoelens te komen. Misschien kom je met een specifiek doel in je reis, dat je verder wilt uitdiepen. Misschien kom je alleen om te ontspannen en te genieten van de stilte en de natuur.

 

De stilte helpt te verdiepen en verstevigen wat er in wezen al in jou aanwezig is. Het helpt je loslaten wat je niet dient, en verwelkomen wat er echt bij jou hoort. Gaandeweg de week ga je steeds meer verbinden met de stem van jouw hart, jouw ziel. Op een subtiele manier komt er zo een antwoord op de vragen die jij je stelt.

 

Deelnemers voelen zich na de stiltereis gelouterd, vol vertrouwen, ontspannen omdat in de stiltereis vaak duidelijkheid ontstaat en antwoorden op innerlijke vragen.

 

Zie hier de reiservaringen van onze deelnemers.

 

 

Programma van deze Stiltereis

De eerste dag van jouw stilte retraite staat in het teken van reizen, kennismaken, landen en gronden. Delen in woorden wat je meeneemt in deze reis. Gedurende de tweede dag, ga je steeds verder de hectiek en woorden achter je laten, om uiteindelijk te verstillen.  

 

In totaal verblijf je zo'n 4/5 dagen in stilte, waarbij je jouw aandacht naar binnen toe verlegt. Dat betekent dat je ook niet leest en geen (eigen) muziek luistert. Dat klinkt misschien wat spannend of zelfs zwaar voor je, maar je zult ontdekken dat na wat onwennigheid in het begin, je steeds meer de ontspanning in de stilte gaat vinden. In deze stilte is er wel de mogelijkheid tot een kort één-tweetje met de begeleiders van jouw reis, wanneer je even leiding nodig hebt. Schrijven mag ook, als dit je proces dient.

 

Gedurende de dag is er een programma dat door de leiding intuïtief op de groep wordt toegespitst, dat kan bestaan uit afwisselend stiltemeditaties of bewegingsmeditaties. Soms wordt er ook een specifieke opdracht meegegeven aan de dag. Ook zijn wij zoveel mogelijk in de natuur en buiten, wanneer het weer dat toelaat. 

 

Richting het einde van de stilte, word je ook weer zorgvuldig teruggebracht naar de wereld buiten je; langzaamaan, met wat muziek, klank of her en der een woord.. Op de laatste dag is er ruimte om te delen wat je hebt ervaren, met de rest van jouw groep.

Stiltereis - wat is er anders dan in andere stilteretraites?

Deze stiltereis is écht een groepsreis. Wij maken ook gebruik van de groepsdynamiek, al is het niet in gesprek. Je aandacht verleg je immers naar binnen. Er onstaat een geheel andere vorm van communicatie, namelijk zonder woorden, blikken of gebaren. Je zult merken dat je in jouw solitaire proces tóch onderdeel bent van een groep, van de gedragenheid en de veiligheid die dat biedt.

 

Je doet het dus niet alleen. Er is groepsbedding. Ook is er een programma in deze reis, dat juist tot doel heeft jouw stilte te intensiveren. Je zit dus niet 7 dagen lang alleen, en alleen maar stil op een kussentje. Je beweegt in bewegingsmeditaties, je wandelt, je ontvangt uitnodigingen van onze begeleiders én je kunt altijd ben hen terecht als je een keer vastloopt in jouw proces. 

 

De stilte wordt in deze groepsreis door onze begeleiders rustig en passend met jou verwelkomd. Je wordt dus niet plotsklaps in het diepe gegooid, maar wordt als het ware ingewijd in jouw eigen stilte. Onze begeleiders vinden het fijn om jou op een speelse en creatieve manier deze stiltereis te laten beleven. De stiltereis is daardoor laagdrempelig, hetgeen echter niets afdoet aan de diepgang van deze reis.  

 

Avontuurlijk in deze stiltereis is een Vision Quest die deel uitmaakt van het stilteprogramma.


Stilteretraite - prijs

Lengte reis: 7 dagen, 6 nachten;

Inclusief: verblijf, volpension, transfers, begeleiding door 2 coaches;

Prijs p.p.:  1.275,--

Ga naar de specificatie van deze reissom.

 


Terug naar home