stilteretraite

Stilteretraite in Andalusië

Een stiltereis, ver van de bewoonde wereld...

Rust, afstand van je dagelijkse beslommeringen, om zo contact te maken met je hart. Opnieuw contact maken met de gevoelens van je lijf, en uit het denken van je hoofd. Jezelf eens even helemaal in het middelpunt zetten, uit de drukte en afdalen in de stilte. Het meest avontuurlijke pad dat je kunt gaan, is het pad van stilstaan. Deze stilteretraite neemt je mee, ver weg van een wereld die maar doorholt. De zachte kracht van stilte, maar ook dynamische meditaties, rituelen, wandelingen in stilte én een Vision Quest ga je tegenkomen op deze bijzondere stiltereis. Op een prachtige plek midden in de natuur  in het Zuiden van Spanje, het mooie Andalusië, word je uitgenodigd van binnen te verstillen om weer aandacht te kunnen geven aan de stem van je hart. Je zult ervaren dat het vanuit deze stilte gemakkelijker is om je te verbinden met alles wat er in de dagelijkse drukte veel minder te voelen is. Deze stilteretraite is diepgaand, avontuurlijk en liefdevol!


Stilteretraite - laagdrempelig én diepgaand

Stilte is de zachte kracht, die jou begeleidt op deze stilteretraite. Als je je pas vertraagt, als je blik eens wat langer naar binnen is gericht en er geen afleiding meer is van de buitenwereld, wat kom jij dan tegen? En wie is de persoon die je daar van binnen gaat ontmoeten? 

In deze stilteretraite ga je vanuit verstilling en vertraging leren zonder oordeel te kijken naar alles wat er in jou en om jou aanwezig is. Je leert loslaten wat je niet dient, je leert verdiepen wat er in wezen al aanwezig is. En je gaat verwelkomen wat echt bij jou hoort. Gaandeweg de week ga je steeds meer verbinden met jouw hart, jouw kern, jouw ziel. Op een subtiele manier komt er een antwoord op de vragen die jij je stelt.

 

De stilte wordt in deze groepsreis op een rustige en passende manier steeds dichterbij gehaald. Je wordt dus niet plotsklaps in het diepe gegooid, maar word als het ware ingewijd in jouw eigen stilte. Onze begeleiders vinden het fijn om jou op een speelse manier deze stilteretraite te laten beleven. De stilteretraite is daardoor laagdrempelig, hetgeen echter niets afdoet aan de diepgang van deze reis.

Stilteretraite - Algemeen

Stilteretraite, Stilte retraite, meditatievakantie, spirituele vakantie buitenland

De eerste dag van jouw stilteretraite staat in het teken van reizen, kennismaken, landen en gronden. Je deelt wat je meeneemt in deze reis. Gedurende de tweede dag, ga je steeds verder verstillen tot de stilte daadwerkelijk wordt ingeluid. Vervolgens verblijf je zo'n 4/5 dagen in stilte, waarbij je jouw aandacht naar binnen toe verlegt. Dat betekent dat je ook niet leest en geen muziek luistert. Dat klinkt misschien wat spannend, maar je zult ontdekken dat na wat onwennigheid in het begin, je steeds meer de ontspanning in de stilte gaat vinden. Wil je hier meer over weten, dan bel gerust even. Je mag ook onze stilteretraite-begeleiders rechtstreeks een mailtje sturen, dat vinden ze alleen maar fijn en waardevol!

 

Stilteretraite - er zit Avontuur in de Stilte!

Elke dag zijn er een aantal meditaties, afgewisseld met vrije tijd. Dit zijn zowel stiltemeditaties als dynamische meditaties (denk aan beweging of klank). Soms wordt er een thema aan jouw meditatie meegegeven. Soms maak je als groep een stiltewandeling. Onderdeel van de stilteretraite is ook een avontuurlijke Vision Quest, waarbij je een aantal uren alleen de natuur in trekt en je je in jouw proces laat leiden door de natuur, nadat onze begeleiders jou hierin op een hele mooie manier op weg hebben geholpen.

 

Op de vrijdag voor vertrek naar huis, zo tegen het eind van jouw stiltereis, wordt de stilte ook weer langzaam uitgeluid en begin je af en toe weer klank te maken en te praten. Er is op vrijdag en zaterdag dan ook tijd om na te bespreken en om jouw ervaringen te delen.

Een reiziger zegt na de stilteretraite: "na een aanvankelijk 'schuren' in ongemak die de stiltereis mij in eerste instantie liet voelen, ervoer ik de stilte de volgende dagen als een vriend die steeds meer welkom voelde. Een vriend die mij liet zien dat het niet nodig was mezelf te verliezen in beleefdheids-praatjes, die mij eigenlijk weghaalden van mijn essentie. In deze stilteretraite vond ik het pad naar wat er écht toe doet voor mij".


Stilteretraite - hulplijntjes

De reisleiding is altijd bereikbaar voor jou, en ook kan er een kort gesprekje plaatsvinden, wanneer je even op weg moet worden geholpen in jouw proces. Bijzonderheden daarover volgen aan het begin van jouw reis. Je bent dus nooit 'alleen' met dat wat jij meebrengt in de reis en je hoeft het ook niet allemaal alleen uit te zoeken. Twijfel niet om gebruik te maken van de geboden mogelijkheden.

De stilteretraite: een echte groepsreis met een individueel karakter!

Het programma dat jou wordt aangeboden tijdens deze retraite heeft tot doel de stilte te verdiepen en jouw verbinding met die stilte en met jouzelf. 

 

De stilte is ontspannend en helend, het geeft heldere inzichten en kracht. Ondanks dat deze reis een groepsreis is, heeft deze reis een individueel karakter. We maken wel gebruik van de kracht en de energie van de groep in deze stiltereis. Je zult beslist ook gaan ontdekken dat er ook in de stilte vanuit jouw eigenste ik verbinding is zonder woorden. Je gaat steeds meer open staan ook voor de subtiele signalen van buitenaf. Ook zul je ontdekken dat de stilte niet zonder humor is. 

 

De Stilteretraite in Andalusië is het geschenk van rust aan jouzelf. 

Spirituele vakantie buitenland, retraite week buitenland

 

 

 

Deze stiltereis vindt plaats in de sfeervolle Casa Rural La Morata in Las Casillas (Jaén). La Morata ligt midden in de uitgestrekte natuur, vlak boven een stuwmeer..  

.

Stilteretraite - prijs

Lengte reis: 7 dagen, 6 nachten;

Verzorging: volpension, inclusief 1 consumptie bij maaltijden;

Vanafprijs p.p.:  1.275

 

Ga naar de specificatie van deze reissom.

 

BOEKEN?

Retraite boeken, spirituele reis boeken

Terug naar home