Stiltereis in Andalusië

De stilte is niet leeg, maar juist vol antwoorden

Er is niets zo krachtig als stilte. De stilte haalt je vanaf moment één uit het 'doen' en laat je 'zijn' in je lijf. Dit brengt een rust met zich mee, die nodig is voor diepe inzichten. De stilte is alles: boeiend, uitdagend, rustgevend, schurend en zacht, ongemakkelijk en ook heerlijk, omdat er niets hoeft. Het bewust loslaten van controle, woorden en vorm, geeft rust in je hoofd. Dat maakt dat wat er van binnen echt om jouw aandacht vraagt, duidelijk waarneembaar wordt. Zo kunnen de antwoorden op jouw innerlijke vragen door jou ontdekt worden. Als het tijd is voor verandering, dan is het tijd voor stilte.


Stiltereis

 

 

Drukte

Horen

Vragen

Ademen

Vertragen

Afdalen

Voelen

Verstilling

Stilte

Luisteren

Antwoorden Een Stilteretraite met de Kracht van Samen Zijn

Voor veel (potentiële) deelnemers is er een verlangen naar verstillen en vertragen. 

De verstilling haalt je weg van overbodige woorden en alles wat sociaal wenselijk, en daarmee ook afleidend, is.  Je hoeft letterlijk niets meer, maar mag je laten leiden door ons stilteprogramma. Dit brengt je dieper in jezelf en dat kan momenten geven van geluk, ontroering, levenslust, maar ook soms van onrust, verdriet en het even niet weten. Dit is precies de beweging die wij graag willen in onze stilteretraite: vertragen, ont-moeten, en thuiskomen. Soms betekent dit met jezelf zijn in alle heerlijkheid en ook soms verduren in ongemak van wat zich aandient.

 

Gedurende de reis is er altijd de bedding en steun van ons als begeleiders. Er is de mogelijkheid om korte contactmomenten te vragen aan onze begeleiding, als je dat nodig hebt. En er is de kracht van de groep en het samen zijn en in stilte getuige zijn van elkaars proces. Juist het in stilte met elkaar zijn, is enorm krachtig en geeft een groot gevoel van verbondenheid en gedragenheid, zo ervaren onze deelnemers.

 

Leidraad in jouw stiltereis met Mi Cuento is een geleid en uitgebalanceerd stilte-groepsprogramma, dat naadloos meebeweegt door de - doorgaans ongeveer 4 - stiltedagen in deze week. Het programma wordt in het moment afgestemd met meditaties, muziek, dans, wandelingen, en/of verdiepende teksten/gedichten. En er is natuurlijk veel ruimte om zelf te mediteren, te mijmeren of te wandelen. Er is ook de grote kracht en magie van de Andalusische natuur die steunt, helpt, spiegelt en onverwachte cadeautjes geeft. En geloof het of niet: de stiltereis kent óók humor.

 

Vertragen, Verstillen, Verdiepen

Door de zorgvuldige opbouw in deze stiltereis, is de stilteretraite voor iedereen toegankelijk, ervaring met stilte of niet. De stilteretraite is daarnaast een mooie verdiepingsreis voor als je al ervaring hebt met (onze) andere retraites.

 

Wat levert de Stilteretraite jou op?

Na de Stilte..

  • je voelt je gelouterd en ervaart innerlijke rust en ontspanning
  • je voelt je weer 'aanwezig' in jezelf
  • je voelt vertrouwen in het leven en in jezelf (het is best een overwinning, die stilte!)
  • je voelt je daadkrachtiger doordat er in de stilte vaak duidelijkheid ontstaat over te nemen stappen of beslissingen

 


Dit zeggen onze deelnemers over de stilteweek:

  • "Mede dankzij jullie kan ik nu zeggen dat het niet alleen goed met mij gaat, maar het gaat fantastisch met mij!" (Marcel)
  • "Wat ben ik 'rijk'  van deze stilteretraite teruggekomen. Ik heb mijn levenskracht weer ontdekt" (Christa)
  • "Van te voren vond ik het erg spannend, maar het was een fantastische ervaring!" (Marieke)
  • "Zo verbonden met elkaar, zo intiem, zonder woorden, zonder direct contact". (Nanine)
  • "De stilte is mijn bondgenoot" (Gerard)

Dynamiek in de stilteUitgelicht:

Hanneke vond na haar stilteretraite haar THUIS

 

 

Enthousiast vertelt Hanneke over haar deelname aan onze stilteretraite. Bezoek ook ons Youtubekanaal! Ook Carmen laat je weten hoe zij haar Stiltereis heeft ervaren en daar nog steeds van nageniet.Stiltereis:

Investering: € 1.450,--*

Wij willen dat jij optimaal kunt genieten van jouw stiltereis. Dat betekent dat wij jou meenemen naar een prachtige verstilde en typisch Andalusische locatie midden in de natuur, met een fijne vibe, met heerlijke verzorging qua eten en drinken. Vanaf de Luchthaven Málaga nemen wij je mee naar onze locatie. Het zal je aan niets ontbreken tijdens jouw verblijf. Alleen jouw vlucht verzorg je zelf en al het overige laat je aan ons over.  Bekijk hier de specificatie van onze reissom

 

 

*in onze stiltereis ontvang jij van ons een eenpersoonskamer in plaats van een tweepersoonskamer; wij houden onze groepen voor de stilteretraite bewust klein.


Terug naar home