Stiltereis in Andalusië

De stilte is niet leeg, maar juist vol antwoorden

Er is niets zo boeiend als de stilte. De diepe rust in jou, die optreedt als er niets meer moet of hoeft, brengt je naar diepere inzichten, naar jouw essentie, naar wie je écht diep van binnen bent. De stilte laat je écht in je lijf zakken. Als alle ruis van buitenaf wegvalt, de ontspanning en jouw verstilling begint, is dat wat er van binnen om jouw aandacht vraagt zonder moeite hoorbaar. 


Stiltereis

Stap in het oog van de orkaan!

 

Drukte

Horen

Vragen

Ademen

Afdalen

Voelen

Verstilling

Stilte

Luisteren

Antwoorden

 

Stilte gaat dieper dan niet praten. Het is de bereidheid te verstillen om te luisteren naar alles wat er voor jou echt toe doet.

 

 

 Wat maakt deze stiltereis zo bijzonder?

Stiltereis

Stilteretraite mét groepsprogramma

Uniek aan jouw stiltereis met Mi Cuento is dat er een geleid en uitgebalanceerd stilte-groepsprogramma is, dat naadloos meebeweegt door de - doorgaans ongeveer 4 - stiltedagen in deze week. De stilte, rust en ontspanning laten de geest verstillen en verkwikken. Het zorgvuldige programma (dat o.a. bestaat uit (bewegings-)meditaties, muziek, dans, mooie zinvolle teksten en/of gedichten, energetische oefeningen) maakt ook de wijsheid van je lijf 'wakker' en geeft jouw stilte inhoud. De combinatie van rust én het zingevingsprogramma geeft diepe inzichten.

 

Door deze bijzondere afwisseling van verstilling en programma is de stiltereis zowel diepgaand, ontspannend en een zee van rust, als licht en speels en dynamisch.  Voorafgaand aan de stiltedagen 'oefen je' met stilte, en word je dus heel geleidelijk meegenomen de stilte in. Dit alles zorgt ervoor dat de stilteretraite voor iedereen - ervaren met stilte of niet - toegankelijk én doeltreffend is.  

Een stiltereis, is dat niet saai en eenzaam?

Voor veel (potentiële) deelnemers is er een verlangen naar verstillen en landen in zichzelf. En tegelijkertijd is het soms ook een spannend idee om langere tijd stil te zijn. 

 

Verstillen brengt je dieper in jezelf en dat kan momenten geven van geluk, ontroering, levenslust, maar ook soms van onrust, verdriet en het even niet weten. Eigenlijk is dat in al onze reizen zo. Dit is precies de beweging die wij graag willen in onze reizen: ont-moeten, landen en thuiskomen. Soms betekent dit met jezelf zijn in alle heerlijkheid en ook soms verduren in ongemak van wat zich aandient.

 

Maar er is altijd de bedding, steun en hulp van ons als begeleiders. Er is de kracht van de groep en het samen zijn en getuige zijn van elkaars proces, juist in de stilte. Het programma wordt in het moment afgestemd met meditaties, dans, wandelingen, rituelen en veel meer. En er is natuurlijk veel ruimte om te mijmeren en te lummelen. Er is ook de grote kracht en magie van de Andalusische natuur die steunt, helpt, spiegelt en onverwachte kadootjes geeft. En geloof het of niet: de stiltereis kent óók humor.

De Stilteretraite verheldert

Na de Stilte..

Deelnemers voelen zich na de stiltereis gelouterd, vol vertrouwen, ontspannen, vol vertrouwen, krachtiger en energiek, omdat er juist in de stilte vaak duidelijkheid ontstaat en er antwoorden komen. 

 


Dit zeggen onze deelnemers over de stilteweek:

  • "Mede dankzij jullie kan ik nu zeggen dat het niet alleen goed met mij gaat, maar het gaat fantastisch met mij!" (Marcel)
  • "Wat ben ik 'rijk'  van deze stilteretraite teruggekomen. Ik heb mijn levenskracht weer ontdekt" (Christa)
  • "Van te voren vond ik het erg spannend, maar het was een fantastische ervaring!" (Marieke)
  • "Zo verbonden met elkaar, zo intiem, zonder woorden, zonder direct contact". (Nanine)
  • "De stilte is mijn bondgenoot" (Gerard)

Dynamiek in de stilteUitgelicht:

Hanneke vond na haar stilteretraite haar THUIS

 

 

Enthousiast vertelt Hanneke over haar deelname aan onze stilteretraite. Bezoek ook ons Youtubekanaal! Ook Carmen laat je weten hoe zij haar Stiltereis heeft ervaren en daar nog steeds van nageniet.Stiltereis:

Investering: € 1.395,--*

Wij willen dat jij optimaal kunt genieten van jouw stiltereis. Dat betekent dat wij jou meenemen naar een prachtige verstilde en typisch Andalusische locatie midden in de natuur, met een fijne vibe, met heerlijke verzorging qua eten en drinken. Vanaf de Luchthaven Málaga nemen wij je mee naar onze locatie. Het zal je aan niets ontbreken tijdens jouw verblijf. Alleen jouw vlucht verzorg je zelf en al het overige laat je aan ons over.  Bekijk hier de specificatie van onze reissom

 

 

*in onze stiltereis ontvang jij van ons een eenpersoonskamer in plaats van een tweepersoonskamer; wij houden onze groepen voor de stilteretraite bewust klein.


Terug naar home