Stilteretraite in Andalusië

Stiltereis

Een stiltereis, ver van de bewoonde wereld...

Als alle ruis van buitenaf wegvalt, en de verstilling begint, dan pas kun je goed horen wat er juist van binnen om jouw aandacht vraagt. Wanneer heb jij voor het laatst écht langere tijd stil gestaan bij dat wat je van binnen voelt? Contact gemaakt met je hart, je verlangens je dromen? Wanneer heb je het laatst vertrouwd op jouw impulsen? Deze stiltereis geeft je rust en afstand van je dagelijkse beslommeringen en hectiek, ver weg van de wereld die maar doorholt, de wereld van stress en vanalles moeten. Ga mee verstillen op een prachtige, wijdse plek, midden in de natuur aan een stuwmeer en adem... 


 

 

Drukte

Lawaai

Horen

Ademen

Afdalen

Verstilling

Luisteren

Stilte

 

Stilte gaat dieper dan zwijgen. Het is de bereidheid te zwijgen om te luisteren naar de stem van je intuïtie, de stem van je hart. Het is durven voelen, en dan tóch je hart open houden, in liefde en empathie en acceptatie. Het is de ontmoeting met je zachte kracht, als je je het meest kwetsbaar voelt. 

Stiltereis

Durf jij het aan de reis naar binnen te maken?Stiltereis - hoe ziet de week eruit?

Op de eerste dag reis je, maak je kennis met je medereizigers en land je op de plek van bestemming. Gedurende de tweede dag, word je geleidelijk meegenomen in een proces om uiteindelijk te verstillen. Vanaf dat moment blijf je zo'n 4/5 dagen in stilte. In de loop van je voorlaatste dag word je ook weer zorgvuldig teruggebracht naar de wereld buiten je; langzaamaan, met wat muziek, klank of her en der een woord.. Op de laatste dag is er ruimte om ook in woorden te delen wat je hebt ervaren, met de rest van jouw groep.

 

Elke dag is er een programma dat twee doelstellingen heeft:

1. Jouw stiltebeleving te intensiveren.

2. Een groepsenergie en -bedding neer te zetten voor je, zodat de stilte niet als een eenzaam proces voelt. Je ervaart zo binnen de groep dat je in de stilte niet alleen bent. 

 

Het programma bestaat bijvoorbeeld uit afwisselend stiltemeditaties of bewegingsmeditaties, yoga of ademhalingsoefeningen. Tijdens het programma is er af en toe een lied te beluisteren, of word de dag gestart met een inspiratievolle tekst. Ook kan een Vision Quest deel uitmaken van het programma waarin je in je eentje de natuur in trekt. Wij zijn zoveel mogelijk in de natuur en buiten, wanneer het weer dat toelaat.  

 

Gedurende de stiltedagen lees je niet en luister je ook geen (eigen) muziek. Dit lijkt misschien spannend, maar je zult merken dat ook deze stilte steeds meer welkom gaat worden gedurende je reis. Lezen en muziek luisteren leidt doorgaans ook de aandacht buiten je. Schrijven mag wel, als je iets wilt opschrijven wat je meemaakt, of om iets voor jezelf duidelijker te krijgen. In deze stiltedagen kun je eventueel wel contact zoeken met de leiding voor een kort coachingsgesprekje. Hoe dit werkt, word je uitgelegd aan het begin van jouw reis. 

Effect van deze Stiltereis

De stilte retraite laat je langzaam verstillen en vertragen. Doordat er geen afleiding is van buitenaf, is het gemakkelijker om bij je diepste gevoelens te komen. Misschien kom je met een specifiek doel in je reis, dat je verder wilt uitdiepen. Misschien kom je alleen om te ontspannen en te genieten van de stilte en de natuur.

 

De stilte helpt te verdiepen en verstevigen wat er in wezen al in jou aanwezig is. Het helpt je loslaten wat je niet dient, en verwelkomen wat er echt bij jou hoort. Gaandeweg de week ga je steeds meer verbinden met de stem van jouw hart, jouw ziel. Op een subtiele manier komt er zo een antwoord op de vragen die jij je stelt.

 

Deelnemers voelen zich na de stiltereis gelouterd, vol vertrouwen, ontspannen omdat er juist in de stilte vaak duidelijkheid ontstaat en antwoorden op innerlijke vragen.

 

Gun jij jezelf het cadeau van stilte?

 

Zie hier de reiservaringen van onze deelnemers.

 

 


Stilteretraite - investering

Lengte reis: 7 dagen, 6 nachten;

Inclusief: verblijf, volpension, transfers, begeleiding door 2 coaches;

Al voor p.p.:  1.275,--

Ga naar de specificatie van deze reissom.

 


Vragen?

 


Terug naar home