Stilteretraite in Andalusië

Stiltereis

Een stiltereis, ver van de bewoonde wereld...

Rust, afstand van je dagelijkse beslommeringen, om zo contact te maken met je hart. Opnieuw contact maken met de gevoelens van je lijf, en uit het denken van je hoofd. Het meest leerzame pad dat je kunt gaan, is het pad van stilstaan. Deze stiltereis neemt je mee, ver weg van de wereld die maar doorholt. Op een prachtige plek midden in de natuur aan een stuwmeer, ligt er voor jou de uitnodiging van binnen te verstillen om weer aandacht te kunnen geven aan de stem van je hart. Je zult gaan merken dat stilte niet alleen zwijgen is. De stiltereis is diepgaand, avontuurlijk en liefdevol!


 

Drukte

Lawaai

Horen

Ademen

Afdalen

Verstilling

Luisteren

Stilte

 

Stilte gaat over zachte kracht, jouw eigen kracht als je je kwetsbaar toont en daarbij je hart durft open te houden. Het is de ontmoeting met de persoon die je tegenkomt, als je je pas vertraagt, als je blik eens wat langer naar binnen is gericht en er geen afleiding meer is van de buitenwereld.

Stiltereis

Kern van deze Stiltereis

De eerste dag van jouw stilte retraite staat in het teken van reizen, kennismaken, landen en gronden. Delen in woorden wat je meeneemt in deze reis. Gedurende de tweede dag, ga je steeds verder de hectiek achter je laten, en verder afdalen om uiteindelijk te verstillen.  

 

In totaal verblijf je zo'n 4/5 dagen in stilte, waarbij je jouw aandacht naar binnen toe verlegt. Dat betekent dat je ook niet leest en geen (eigen) muziek luistert. Dat klinkt misschien wat spannend of zelfs zwaar voor je, maar je zult ontdekken dat na wat onwennigheid in het begin, je steeds meer de ontspanning in de stilte gaat vinden.

 

Richting het einde van de stilte, word je ook weer zorgvuldig teruggebracht naar de wereld buiten je; langzaamaan, met wat muziek, her en der een woord.. Op de laatste dag is er ruimte om te delen wat je hebt ervaren, met de rest van jouw groep.

 

Wil je hier meer over weten, dan bel gerust even. Je mag ook onze stilteretraite-begeleiders rechtstreeks een mailtje sturen, dat vinden ze alleen maar fijn en waardevol!

 

Lees hier over de thema's die onze deelnemers zoals meenemen in onze reizen.

Stiltereis - laagdrempelig en diepgaand

In deze stilte retraite ga je vanuit verstilling en vertraging leren eenvoudigweg alles wat er in jou en om jou aanwezig is waar te nemen. Misschien kom je met een specifiek doel in je reis, en misschien kom je alleen om te ontspannen.

 

De stilte helpt te verdiepen en verstevigen wat er in wezen al in jou aanwezig is. Het helpt je loslaten wat je niet dient, en verwelkomen wat er echt bij jou hoort. Gaandeweg de week ga je steeds meer verbinden met jouw hart, jouw kern, jouw ziel. Op een subtiele manier komt er een antwoord op de vragen die jij je stelt.

 

De stilte wordt in deze groepsreis door onze begeleiders rustig en passend met jou verwelkomd. in. Je wordt dus niet plotsklaps in het diepe gegooid, maar word als het ware ingewijd in jouw eigen stilte. Onze begeleiders vinden het fijn om jou op een speelse en creatieve manier deze stiltereis te laten beleven. De stiltereis is daardoor laagdrempelig, hetgeen echter niets afdoet aan de diepgang van deze reis. 

 

Stiltereis - wat is er anders dan in andere stilteretraites?

Deze stiltereis is écht een groepsreis. Wij maken ook gebruik van de groepsdynamiek. Je aandacht verleg je naar binnen. Er onstaat een geheel andere vorm van communicatie, namelijk zonder woorden, blikken of gebaren. Je zult merken dat je in jouw solitaire proces tóch onderdeel bent van een groep, van de gedragenheid en de veiligheid die dat biedt.

 

Je doet het dus niet alleen. Er is groepsbedding. Ook is er een programma in deze reis, dat juist tot doel heeft jouw stilte te intensiveren. Je zit dus niet 7 dagen lang alleen, en alleen maar stil op een kussentje op een streng dieet. Je beweegt in bewegingsmeditaties, je wandelt, je ontvangt uitnodigingen van onze begeleiders én je kunt altijd ben hen terecht als je een keer vastloopt in jouw proces. 

 

Avontuurlijk in deze stiltereis is een Vision Quest die deel uitmaakt van het stilteprogramma.


Stilteretraite - prijs

Lengte reis: 7 dagen, 6 nachten;

Verzorging: volpension, inclusief 1 consumptie bij maaltijden;

Vanafprijs p.p.:  1.275,--

Ga naar de specificatie van deze reissom.

 


Enthousiast en gelijk deze stiltereis boeken?

graag wil ik eerst nog persoonlijk contact!


Terug naar home