In retraite gaan met Mi Cuento Reizen

In retraite gaan betekent dat je een tijdje afstand neemt van je dagelijkse patronen, niet alleen figuurlijk, maar in dit geval ook letterlijk. In retraite gaan betekent voor jezelf op een hele mooie manier - namelijk toch een soort spirituele vakantie - tijd en mogelijkheid creëren om aandacht te geven aan alles wat er bij jou om aandacht vraagt, zij het lichamelijk, zij het geestelijk. Vaak hangt het een met het ander daarin samen. Je zorgt er voor dat je ver weg bent van de hectiek van je baan, en van je dagelijkse verplichtingen. In retraite gaan betekent je zelf met stip op de eerste plek zetten. Dit alleen al is voor sommigen soms benauwend, omdat wij dat helemaal niet meer gewend zijn. Partners, kinderen, werk, alles lijkt belangrijker te zijn dan wij zelf. Zo komen we al snel schuldgevoel tegen. Hoe mooi is het om die cirkel te doorbreken? Door in retraite te gaan kom je weer thuis bij jezelf. Eigenlijk zou iedereen dit minimaal één keer per jaar dienen te doen…

 

retraite Spanje
retraite Spanje
retraite Spanje

In retraite gaan, wat wil jij weten?

Met Mi Cuento Reizen kun je op vier verschillende manieren in retraite gaan: je kunt deelnemen aan een stilteretraite, aan een zorgvuldig opgebouwde meditatiereis, genaamd Latifa-reis,  er is een Camino van het Hart om je hart te helen, en een SoulQuest om alle laagjes en pantsers af te werpen die jouw ware essentie en kracht verhullen. Alle reizen vinden plaats in het Zuiden van Spanje. De retraites duren een week en zijn van kop tot staart volledig verzorgd.

 

De mooie en uitgestrekte natuur, ietwat bergachtig, waar onze retraites plaatsvinden, geven een gevoel van rust en ruimte. Het is echt een ideale plek om in retraite te gaan en een ideale uitvalsbasis om te kijken naar thema´s zoals bestaansrecht, overgave, liefde, verlangen, vertrouwen, innerlijke kracht. 

In retraite gaan: geschikt voor iedereen die zichzelf wil (her)ontdekken.

Stel jezelf eens deze vraag: "Ben ik het waard om een hele week met mijn gevoelens bezig te zijn en mezelf voorop te stellen?". De beslissing om in retraite te gaan begint bij deze vraagstelling. Als je in retraite gaat, dan is dat precies wat je gaat doen: jouw behoeftes tot het allerbelangrijkste verheffen. Kijken naar wat er voor jou het meest wezenlijk is en belangrijk in jouw leven. Dat is niet egocentrisch of egoïstisch, maar zo af en toe broodnodige zelfzorg! Kies jij ervoor om jezelf te (her)ontdekken, dan is in retraite gaan een waar cadeau aan jezelf. De beslissing nemen om in retraite gaan begint bij het jezelf waard vinden om een hele week jou en jouw gevoelens centraal te stellen. Dat het echt om jouw behoeftes gaat en wat er voor jou wezenlijk belangrijk is in jouw leven. Dus indien jij er echt voor kiest om bij jezelf thuis te willen komen, dan is in retraite gaan de geschikte manier hiervoor.

Naar de homepage