Waarom mee op spirituele reis?

spirituele reis buitenland

 

 

Een spirituele reis of retraite in het buitenland geeft je de kans om opnieuw de verbinding aan te gaan met wat er binnen in jou aanwezig is. Vanwege de fysieke afstand van de dagelijkse hectiek, is het makkelijker om naar binnen te keren. 

 

Vaak merk je wel dat er iets wringt, of niet helemaal klopt, maar lukt het niet om daar echt contact mee te maken. Je voelt dat je je grenzen voorbijgaat, of een ander gemakkelijk over jouw grenzen laat gaan, maar wat dat precies met je doet, daar sta je wat minder makkelijk bij stil. 

Jouw redenen om mee te gaan op een spirituele reis:

  • Persoonlijke ontwikkeling: jezelf her- of verder ontdekken. Je hebt (levens-, carrière- of andere) vragen. Misschien loop je zelfs 'vast' van tijd tot tijd. Je bent wellicht cognitief enorm sterk, maar alleen maar 'nadenken' helpt je niet verder;
  • Gezond leven: je meer energiek voelen. Onze deelnemers staan volop in het leven, en hebben dan ook vaak een drukke baan, een druk gezin en veel verantwoordelijkheden. Dan kom je gewoon wat minder aan jezelf toe. De batterij is vaak leeg. Een retraite vakantie is een goede week om weer helemaal op te laden én te leren om je energie beter te doseren en vaker voor jezelf te kiezen.
  • Verbinding: bijzondere ervaringen en uitwisselingen met gelijkgestemden, en daardoor ook weer meer verbinding met jezelf;
  • Meer inzichten: Als je bereid bent buiten je comfort zone te gaan, en eens hele andere ingangen wilt proberen om tot inzichten en antwoorden te komen, is een prikkelende retraitereis een uitkomst.
  • Me-time: Als je behoefte hebt aan een week ‘me time’ in de prachtige natuur van Zuid-Spanje, waar je niet alleen oplaadt, heerlijk en gezond eet, maar je óók als 'rijker' mens terugkomt.

Spirituele reis: life changing event

Veel van onze deelnemers ervaren hun deelname een een spirituele reis als een levensveranderende ervaring en vatten gelijk de koe bij de hoorns wanneer zij weer thuis zijn. Ze kiezen een andere carrière, gaan hun droom waarmaken, voelen zichzelf in hun kracht staan, waardoor zij precies die mensen aantrekken die bij hen passen. Jezelf eens even helemaal in het middelpunt van jouw aandacht zetten, verricht wonderen. Wanneer geef jij je leven een boost?

Spirituele reis: vier soorten

Latifa-reis, Camino van het Hart en de verdiepingsreizen: Stilteretraite en SoulQuest

In het programma van Mi Cuento Reizen vind je vier verschillende spirituele reizen. Zo is er een meer individueel proces (ondanks dat we ook zeker gebruik maken van de groepsdynamiek en onze deelnemers aangeven zich zéér verbonden te voelen met hun mede-reizigers) tijdens de stilteretraite. Een retraite waarin je een aantal dagen niet zult spreken, om je meer en meer met je innerlijk weten te verbinden. Daarnaast is er de spirituele reis Latifa-reis, in welke reis je heel bewust contact gaat maken met je lichaam en de plekken waar de 7 levensthema's van de Latifa-meditatie zich bevinden.  Onze Camino van het Hart, laat de helende energie van het hart weer stromen in je leven, en in onze SoulQuest gaan we de laagjes afpellen die je in de loop der jaren hebt opgebouwd, om zo weer bij je essentie te komen.

 

Bekijk in onze reiskalender wanneer je  met welke reis mee kunt!

Naar de homepage