Stilteretraite in Spanje - rust en ruimte

Wil jij tijdens jouw stilteretraite alleen maar stil zitten op een meditatiekussentje? Dan vragen wij jou vooral om niet met ons mee te gaan. Onze stilteretraite is namelijk een waar avontuur midden in de stilte. Onze stilteretraite vindt plaats in Andalusië, de zuidelijkste streek van Spanje. Hier zijn er daadwerkelijk nog plekken waar je alleen maar het geluid van water hoort, of van vogels, of van de wind die door de bomen ruist. Het is een streek om helemaal te verbinden met jezelf en met dat wat jij meeneemt in de reis. De begeleiders van onze stilteretraite hebben ruime ervaring in de begeleiding hiervan, om jou in die stilte te begeleiden.

Stilteretraite in Spanje - programma

Een avontuurlijke Vision Quest maakt onderdeel uit van jouw stilteretraite. In je eentje (uiteraard onder supervisie van onze begeleiders) trek je een dag de natuur in, om je volledig in stilte te verbinden met deze natuur om je heen. Om je door haar te laten inspireren, tekens te laten aanreiken die jou gaan helpen in jouw proces. Elk geluid, elk geritsel wordt duidelijker in jouw stilte, en ook het geluid van jouw innerlijke stem.

 

Verder vind je bij ons een aantal vaste meditaties, die jou helpen helemaal in jouw lijf te komen. Dit zijn dynamische meditaties, waarin je wordt uitgenodigd om te dansen of te schudden, om een bepaalde herhalende beweging uit te voeren, of om te hummen vanuit het diepst van jouw buik. 

 

Daarnaast zijn er ook de groepsmeditaties in stilte en wordt er ook tussen de programma-onderdelen door niet met elkaar gesproken. De maaltijden worden eveneens intenser door de stilte die wordt behouden. Dat kan in eerste instantie even wat vreemd zijn voor jou. Je zult echter merken dat je die stilte steeds meer gaat verwelkomen en je merkt dat je helemaal geen sociaal wenselijk gedrag meer hoeft te vertonen. Hierdoor verdwijnt de 'ruis' van de lijn tussen jouw hart en jouw bewustzijn.

Stilteretraite - hoe werkt dat?

Stilteretraite, Stilte Retraite, Buitenland, Retraite in Spanje, spirituele reis

 

Voor ons Westerse mens is het niet gemakkelijk om vanuit het niets zomaar stil te zijn. Wij zijn zo gewend aan de hectiek om ons heen, dat het ons eenvoudigweg niet lukt om in één keer de stilte in te duiken. Daarom wordt tijdens jouw stilteretraite met Mi Cuento Reizen de stilte geleidelijk dichterbij gehaald. Na aankomst in Spanje ga je al oefenen met stil zijn. Nadat het programma is geopend in de middag, en je nog op een verbale manier ook contact maakt met je mededeelnemers, ga je steeds minder spreken. Ergens halverwege de tweede dag (de eerste echte dag op locatie) wordt de stilte ingeluid. Je zult dan al helemaal klaar zijn voor de stilte, omdat je van te voren al bent gaan vertragen en verstillen. Onze begeleiders hebben al veel ervaring met de begeleiding van de stilteretraite. 

Mi Cuento Reizen

Naar de homepage