Stilteretraite

13 - 19 mei 2018

Van 13 - 19 mei 2018 vond onze stilteretraite plaats op onze locatie, die een zee van rust (stuwmeer van rust) is: La Morata. Onze deelnemers hebben zich een week lang mogen onderdompelen in de liefdevolle begeleiding van Jeroen-Martijn en Margit, en de liefdevolle verzorging van Paco en Mari Carmen van La Morata. Lees hieronder hun ervaringen!

19 Mei 2018

Toen Margit  mij kort voor vertrek een berichtje stuurde of ik zin had in de stiltereis heb ik haar geantwoord dat dat zeker het geval was, maar dat ik het ook erg spannend vond. Een grote stap buiten mijn comfortzone ! Met compleet vreemden een week op reis en dan ook nog een groot deel van de reis in stilte doorbrengen.

 

Nu op de terugvlucht kan ik zeggen dat het een fantastische ervaring was ! Margit en Jeroen-Martijn namen ons gedurende de week mee op reis in ons gevoel met bijzondere meditaties, bewegingssessies, yoga en mooie wandelingen. Daarnaast was er de warme gastvrijheid van Paco en Marie- Carmen, die ons van heerlijke maaltijden voorzagen.

 

De stilte heeft diepe indruk op mij gemaakt en ben heel dankbaar voor deze reis en alles wat ik in deze week heb geleerd en ervaren heb. Zo bijzonder hoe deze reis een band heeft geschapen met mijn medereizigers!

 

Margit en Jeroen-Martijn, dank jullie wel voor deze onuitwisbare ervaring !

Alexander, Julie, Maartje, Nanine en Soraya, ik ben dankbaar dat ik dit met jullie heb mogen ervaren.

 

Marieke 


19-5-2018

Lieve Margit en Jeroen-Martijn, lieve medereizigers,

 

Wat een bijzondere reis hebben wij gemaakt, zo verbonden en intiem met elkaar, zonder woorden, zonder contact. Hoe intimiteit, samenhorigheid, steun en humor kan is ontstaan is mooi om te ervaren,

 

Lieve Margit en Jeroen-Martijn, ontzettend bedankt ! Door jullie hulp kon ik loslaten, weg van  het verstikkende gevoel ( letterlijk en figuurlijk), vond ik mijn hart, mijn ware IK maar vooral mijn zelfbeschikking. Geïnspireerd en vol met handvatten weet ik zeker dat ik nu kan werken aan een gezond lijf.

 

Twee verschillende mensen met ook zo veel raakvlakken met ieder een ander stukje aandeel in de ondersteuning. Daardoor voor mij een perfecte reis. Ik ben jullie heel dankbaar.

 

Liefs,

 

Nanine.


19-05-2018

Lieve Margit, lieve Jeroen-Martijn, lieve medereizigers,

Wat vond ik het doodeng om aan deze reis te beginnen, maar wat had ik het gevoel dat ik het nodig had! En wat ben ik blij dat ik mee ben gegaan !

 

Zo bijzonder om je veilig te voelen in een groep met mensen die je helemaal niet kent en zo bijzonder om ook een echte band te voelen met dezelfde mensen.

 

Voor mij was de reis intens.

Intens gelukkig, intens verdrietig.

Intense geuren, kleuren en smaken.

Intense kracht, intense rust, intense blijheid en ik ben nu intens dankbaar!!

 

Dank, dank, dank allemaal voor deze geweldige verzorging!

 

 

Julie


 

Lieve Jeroen-Martijn, lieve Margit,

 

Hier zit ik dan in het vliegtuig terug, met een lijf vol spanning vanwege vliegangst. Een erg gekke afsluiting, maar zelfs hier houdt de begeleiding en jullie liefde voor mensen niet op.

 

Wat een week vol met emoties die bij mij eindelijk loskwamen. De moed, de kracht, de zachtheid, de liefde…..er is zoveel in mij aangewakkerd. Ik heb dingen teruggevonden die ik dacht dat weg waren. Ik heb dingen ontdekt waarvan ik niet wist dat ik dat in me had. Zo bijzonder om alleen en samen met anderen te voelen.

De natuur die mij zoveel heeft verteld. De zon en de wind die precies samenvielen met mooie woorden of gevoelens.

 

Bedankt voor deze ontzettend  pure en bijzondere ervaring. En om te eindigen zoals Jeroen-Martijn in zijn lieve briefjes doet:

“moed betekent angst te voelen en toch je hart volgen“

 

 

 

Maartje


Het was een hele bijzondere reis. Ik zag enorm op tegen de stilte maar ik heb ervaren dat in stilte je beter kan luisteren en hoor en voel je dingen waar je normaal geen aandacht voor hebt.

 

De locatie is geweldig. Prachtige natuur, heuvels om te beklimmen, riviertjes om in te zwemmen en een overvloed aan bloemen en dieren om te ontdekken.

 

Onze gastheer en – vrouw van het Casa Rural waar wij verbleven, zijn geweldig. Zelden zulke lieve en verzorgende mensen meegemaakt. Niets was teveel, het eten werd met heel veel aandacht voor ons klaar gemaakt en was elke keer weer een feest.

 

Het programma was gevarieerd. Door de diversiteit aan oefeningen werd het mogelijk om ieder keer weer iets nieuws in jezelf te ervaren.

 

En dan de begeleiders. Uiteindelijk zijn zij natuurlijk degenen waar het om gaat. Margit en Jeroen Martijn zijn mensen met een heel groot hart, die in staat zijn om naast de groep als geheel, iedere deelnemer ook individueel te begeleiden. Het zijn twee mensen met een hele hoop ervaring. Niet alleen in het begeleiden van mensen maar ook in levenservaring. Ze zijn betrokken, liefdevol, hebben duidelijk de leiding, kunnen als het nodig is, onorthodox zijn en het is duidelijk dat dit werk voor hun een roeping is. Ze zorgen voor hele veilige bedding waardoor je als deelnemer beschermd voelt en in staat om helemaal met je eigen proces bezig te zijn.

 

Ik zelf heb tijdens de reis veel verschillende ervaringen gehad. Soms was het een inzicht waardoor iets waar ik altijd vanuit gegaan ben, anders bleek. In mijn geval een prachtig inzicht. Maar ook lang na de reis werkte de week nog door en heeft mij geholpen om een aantal knopen door te hakken.

 

Dit is een reis met diepgang waar je heel veel uit kan halen als je je daar voor open durft te stellen.

 

Een absolute aanrader!

 

Alexander