Een spirituele vakantie, wat is dat dan?

spirituele vakantie
Spirituele vakantie: Stilteretraite in Andalusië

Een spirituele vakantie met Mi Cuento Reizen:

Een spirituele vakantie volgens Mi Cuento Reizen is een vakantie die jou uitnodigt tot bewust zijn, via een diepgaand, en ook uitgebalanceerd coachingsprogramma. Een verkeerd predikaat ligt er voor ons op het woord spiritueel. Dit wordt vaak gelijk gesteld aan zweverig en niet van deze wereld. Juist aarden, praktische zaken en met beide voeten op de grond staat in onze spirituele reizen centraal. Het helemaal 'aanwezig zijn' in je lijf en hier op aarde, maakt dat je open kunt staan voor subtiele andere gevoelens.

 

Spirituele Vakantie - 3 verschillende soorten

Je kunt bij ons kiezen uit vier verschillende spirituele vakanties. Zo is er de Stilteretraite, de Latifa-reis en SoulQuest. Wil je direct deze reizen bekijken, ga dan naar onze homepage, anders lees gerust verder!

 


Spirituele vakantie - echt even stilstaan bij alles

In ons dagelijkse, vaak hectische leven is het niet altijd gemakkelijk om even stil te staan, en te onderzoeken wat je nu precies voelt in je lijf. Vaak kroppen we bepaalde gevoelens op, gewoon omdat het ons op dat moment helpt om te overleven, of omdat het even niet uitkomt om er lang bij stil te staan, omdat de waan van alle dag ons dwingt door te gaan.

 

Een spirituele vakantie haalt je letterlijk even uit jouw vertrouwde omgeving. Doordat je tijdens jouw spirituele vakantie door prikkelende opdrachten nét even buiten je comfortzone gaat, kun je weer van alles voelen in je lijf en in je hart. In deze reis ben je er alleen maar voor jezelf en met jezelf. Je hebt alle rust en tijd om jezelf te onderzoeken en om thuis te komen bij jezelf, jezelf misschien zelfs te herontdekken.  

Spirituele vakantie: leven vanuit je hart.

Een spirituele vakantie of retraite nodigt je uit om naar je kern te gaan, naar binnen. Om meer te gaan leven vanuit je hart en je hoofd daarbij dienstbaar te laten zijn aan het hart, maar het niet meer te laten overheersen. Uit het piekeren en denken en helemaal in het voelen.

 

Een spirituele vakantie met Mi Cuento Reizen is diepgang gecombineerd met genieten van al het moois dat Andalusië te bieden heeft. Een gebalanceerd programma laat je meer en meer contact maken met jouw hart en je lijf. Vooral als je het gevoel hebt dat het roer echt om moet, dan heb je misschien al gemerkt dat er alleen maar over denken en piekeren je niet vooruit gaat helpen.

 

Meer contact maken met de wijsheid van je lijf, de spanningen die je daar kunt voelen (ademhaling, spieren bijvoorbeeld), maken je meer en meer bewust van wat er nu écht aan de hand is. Een spirituele vakantie geeft je de mogelijkheid om met een afstand te kijken, als het ware uit de hectiek, uit het moeten en het vaste ritme, om zo eens even totaal iets anders te gaan doen. Juist deze verandering maakt dingen duidelijk.

 

Naast het diepgaande programma is er tussendoor voldoende tijd om te genieten van je mooie omgeving, en het contact met je medereizigers. Om dingen te laten beklijven, te mediteren, of te lezen, kortom: ontspanning!

 

 

Spirituele vakantie - verschillende ingangen

Bij Mi Cuento Reizen maken wij verschil tussen de diverse retraites. In de stilteretraite wordt er een aantal dagen echt niet gesproken, en in de overige retraites juist wel, al zullen ook daar stiltemomenten worden ingelast. Verder zal de ene spirituele vakantie nét wat meer subtiele zaken aan het licht brengen, terwijl een andere juist door drama of expressieve oefeningen zeer duidelijk dingen aan jou laat zien. 

 

Naast de stilteretraite, vind je, zoals gezegd, drie andere spirituele vakanties in ons programma. Allereerst is er de Latifa-reis, een reis die volledig is opgebouwd rondom de zeven diepgaande levensthema's van de Latifa-meditatie. Tot slot is er de reis naar je oorsprong, SoulQuest, een reis waarin we ook via dans en klank werken.

 

 

Kom ook jouw verhaal vertellen in Andalusië en bekijk hier de verslagen van de deelnemers op de reeds door ons georganiseerde spirituele vakanties.

Homepage