Latifameditatie (of ook Latifagebed genoemd; basis van een transformerende meditatiereis!

Latifa-reis, spirituele reis, meditiatiereis, retraite

PERFECTE IMPERFECTIE 

 

Onze retraite Latifa-reis is gestoeld op de Latifa-meditatie.

 

Deze meditatiereis draait helemaal om zachte kracht; de kracht van zijn, (aan)voelen, accepteren en aanvaarden. De kracht van dit van oorsprong soefistische gebed ligt in het aanvaarden van jezelf en in harmonie leven met alles in je, en alles om je heen. In feite zeg je tegen jezelf: ook al weet ik nog niet alles en ook al ben ik niet perfect, ik ben bereid die imperfectie te omhelzen.

Speels omgaan met diepe levensthema's, dat biedt deze meditatiereis

Het universeel soefisme streeft naar leven in harmonie, niet zozeer om daarmee een nieuwe religie te verkondigen, maar meer een levenswijze. Om te kunnen leven in harmonie met de wereld om je heen, is het essentiëel om allereerst in harmonie te leven met jezelf. 

 

De eerste stap van de Latifameditatie is al gelijk een hele essentiële stap: Ik besta. Tijdens de spirituele reis Latifa-reis in Andalusië, ga je onderzoeken hoe het voor jou voelt als je deze woorden uitspreekt. Welke lading ligt er voor jou op? Heb jij een bestaansrecht? En hoe ervaar jij dat bestaan: voelt het als overleven, of voelt het als écht deelnemen aan het leven?

 

Ook ga je in deze reis spelenderwijs thema's onderzoeken als liefde, vertrouwen en hoop. Hoe kun je loslaten, en wat is dat eigenlijk? De laatste stap, waarbij je de woorden spreekt "ik ben bereid" vormt de afsluiting van jouw reis, en tevens het begin van jouw nieuwe weg. Je spreekt de bereidheid uit deel te nemen aan het leven, om alles te omarmen in en aan jezelf dat je eerder wellicht als niet goed genoeg hebt betiteld, maar dat er nu gewoon mag zijn. 

 

Latifameditatie: kracht van affirmaties

Het Latifagebed is in feite opgebouwd uit 7 krachtige affirmaties. Het meermaals herhalen van deze affirmaties zorgt ervoor dat je deze helemaal in je lijf gaat voelen. Je hele wezen raakt ervan doordrongen. Ook als de affirmaties wellicht in eerste instantie nog niet voelen als iets dat bij je past, dan kun je juist het ongemak daarin gaan onderzoeken. Dat is precies waar deze spirituele reis om draait: onderzoeken welke sensaties er door je heen gaan als het gaat om leven, om zijn en om liefde. Dit ga je op een prikkelende manier doen. Door middel van energetische oefeningen, groepsoefeningen, individueel of in duo's. 

 

Meerdere retraites

Naast de mooie meditatievakantie Latifa-gebed, kent ons reisprogramma nog drie andere spirituele reizen in Andalusië. Zo organiseren wij ook een bijzondere stilteretraite, de Camino van het Hart en SoulQuest, elk uniek op hun eigen manier. 

spirituele reizen, retraite, stilteretraite Andalusié

Naar de homepage