Stilteretraite in Andalusië

Kiezen voor een stilteretraite

Een stilteretraite is misschien voor jou niet echt een voor de hand liggende keuze. Misschien vind je het wat spannend en weet je niet zo goed wat je je moet voorstellen. Het voelt wat spannend.. Niet alleen omdat je niet precies weet wát er gaat bovenkomen tijdens jouw stilteretraite, maar ook wel hoe de stilte voor jou gaat voelen. Misschien heb je ook wel een beeld van een stilteretraite in een klooster. Gruwelbeelden van heel vroeg opstaan, om  het uur naar een gebedsuur, spartaans eten en slapen. Niets is minder waar in de stilteretraite van Mi Cuento Reizen. 

 

Stilteretraite - kiezen voor avontuur!

Stilteretraite

 

Onze stilteretraite is een waar avontuur. Natuurlijk kan de stilte spannend zijn, maar deze wordt langzaam dichterbij gehaald. Je hoeft niet gelijk op de luchthaven al stil te zijn. Gedurende de eerste anderhalve dag ga je 'oefenen' met stil zijn. Worden diverse meditaties uitgelegd en gedaan (dit zijn overigens zowel dynamische meditaties, met beweging of klank, als stiltemeditaties) en leer je elkaar beter kennen, gewoon door woord en door zijn. 

Onderdeel van onze stilteretraites zijn stiltewandelingen in de natuur, maar bijvoorbeeld ook een bijzondere Vision Quest. Tijdens deze Vision Quest trek je in je eentje een groot gedeelte van de dag alleen de natuur in om je ongestoord te laten inspireren en om je te verbinden met de persoon die jij ten diepste van binnen bent. Wat is jouw thema en wat zijn je talenten? Waar wil je naartoe in je leven? Een en ander natuurlijk onder supervisie van onze begeleiding.

Stilteretraite - begeleiding

De begeleiders van onze stilteretraite in het buitenland, hebben ruime ervaring met de begeleiding van groepen en individuen in de stilte. Het is absoluut niet zo, dat wanneer de stilteperiode eenmaal is aangekondigd, je aan je lot wordt overgelaten. Aan jouw stilte wordt betekenis toegekend, door een thema aan de dag te geven bijvoorbeeld. Mocht je in je proces 'op slot' raken, dan is het altijd mogelijk om op een niet de groep storende wijze contact te hebben met een van onze begeleiders. Een mini-consult met een van hen helpt jou dan weer verder in jouw proces. Dit gebeurt via een briefjes-systeem, waarover je aan het begin van jouw stilteretraite alle uitleg over krijgt. Ook zijn sommige meditaties begeleid door stem of door muziek. 

Diverse retraites

Naast onze stiltereizen organiseren wij ook nog twee andere soorten retraites. Zo is er onze spirituele reis Latifa-reis en een bijzondere Expressie-reis. In ons Reisprogramma worden al onze reizen nader uitgelicht.

spirituele reizen

Naar de homepage