Stilteretraite in Andalusië

Kiezen voor een stilteretraite

Een stilteretraite is misschien voor jou niet echt een voor de hand liggende keuze. Misschien weet je niet zo goed wat je je daarbij moet voorstellen, of wellicht is je beeld vertekend. Het voelt misschien wat spannend.. Niet alleen omdat je niet precies weet wát er gaat bovenkomen tijdens jouw stilteretraite, maar ook  hoe de stilte voor jou gaat voelen. Misschien heb je ook wel een beeld van een stilteretraite in een klooster. Gruwelbeelden van heel vroeg opstaan, om  het uur naar een gebedsuur, eenzaamheid, spartaans eten en slapen. Niets is minder waar in de stilteretraite van Mi Cuento Reizen. 

 

Stilteretraite - een andere manier van verbinden

Stilteretraite

 

Natuurlijk is het raar om ineens niet meer te praten. Daarom wordt de stilte in onze retraite langzaam dichterbij gehaald; je 'oefent' als het ware met verstillen. Effectief zijn we zo'n 4 (van de 7) volledige dagen in stilte. Deze stilte wordt wel ondersteund door een effectief stilteprogramma. Zo worden er naast stiltemeditaties óók dans- of bewegingsmeditaties aangeboden met muziek of klank.  

We zijn met elkaar in de natuur, en juist het samen 'bewaken en bewaren' van de stilte, maakt dat je steeds verder open gaat staan en júist een groot gevoel van verbinding voelt met je mede-reizigers.

Stilteretraite - begeleiding

De begeleiders van onze stilteretraite in het buitenland, hebben ruime ervaring met de begeleiding van groepen en individuen in de stilte. Het is absoluut niet zo, dat wanneer de stilteperiode eenmaal is aangekondigd, je aan je lot wordt overgelaten. Aan jouw stilte wordt betekenis toegekend, door een thema aan de dag te geven bijvoorbeeld. Mocht je in je proces 'op slot' raken, dan is het altijd mogelijk om op een niet de groep storende wijze contact te hebben met een van onze begeleiders. Een mini-consult met een van hen helpt jou dan weer verder in jouw proces. Dit gebeurt via een briefjes-systeem, waarover je aan het begin van jouw stilteretraite alle uitleg over krijgt. Ook zijn sommige meditaties begeleid door stem of door muziek. 

Diverse retraites

Naast onze stiltereizen organiseren wij ook nog drie andere soorten retraites. Zo is er onze spirituele reis Latifa-reis, een reis om je hartenergie te voelen, de 'Camino van het Hart, en ook is er een verdiepende reis, 'SoulQuest' waarin je laag voor laag dichter bij je bestemming komt. In ons Reisprogramma worden al onze reizen nader uitgelicht.

spirituele reizen

Naar de homepage