Stilteretraite in Andalusie, Zuid-Spanje

Meegaan op een stilteretraite met Mi Cuento Reizen, is kiezen voor het pad van stilte dat je geleidelijk naar jouw hart brengt. In de drukte van alledag is het niet gemakkelijk om de stem van je hart altijd te horen, laat staan te volgen. Sterker nog: door alle prikkels om je heen heb je eerder de neiging om je af te sluiten. Je schiet dan in je hoofd, waardoor je weinig of geen verbinding meer hebt met jouw hart. Juist het tegenovergestelde is wat je zult gaan ervaren op deze groepsretraite in de stilte. Je ontmoet minder prikkels en voelt hoe je hart opent, en hoe je steeds meer de verbinding met je hart zult beleven. Bijzonder is ook dat juist de groepsdynamiek perfect zijn weg vindt binnen de stilte.

Stilteretraite; hoe gaat dat dan?

Moet je bij een stilteretraite meteen stil zijn?

Tijdens onze retraites kiezen we ervoor om de stilte langzaam uit te nodigen. Op de eerste dag maak je kennis met je medereizigers, waarbij je steeds wat langere periodes van stilte zult gaan ervaren. Daarna wordt de stilte ingeluid en vanaf dat moment wordt er niet meer gesproken, wordt er geen oogcontact gemaakt en word je ook gevraagd om lees- en luistermateriaal niet te gebruiken gedurende 4 dagen. Contact met de begeleiding is altijd mogelijk, als dit jouw proces dient. Je kunt via een briefjes-systeem een bericht achterlaten voor de begeleiders, die dan contact met jou zoeken om jou weer verder op weg te helpen.

retraite buitenland spirituele reis spirituele reizen retraites

Stilteretraite: is dat niet ongemakkelijk?

Okay, toegegeven. De allereerste keer dat je met zijn allen aan tafel zit, je geen oogcontact maakt (overigens hoef je er niet krampachtig over te doen als je blik per ongeluk de blik van een ander kruist), je eten wordt neergezet voor je en je dan niet eens 'dankjewel' zegt of 'eet smakelijk', dan zul je beslist wat onrust in je lijf voelen. Dat is heel normaal. Wij zijn zo gewend om met onze woorden te communiceren, om vooral ook gericht te zijn op de wereld buiten ons, dat het bijna niet sociaal voelt om zo helemaal bij jezelf te blijven tijdens zo'n sociaal samenzijn.

 

Wees gerust: het personeel is dit gewend, en heeft in de afgelopen jaren al hele mooie tips zelf bedacht om de stilte nog beter te kunnen bewaren. En wij verzekeren je, dat je na de tweede maaltijd al niet meer beter weet. Het voelt zo fijn om even niets te hoeven. Om niet een nietszeggend gesprekje aan te hoeven knopen over het weer bijvoorbeeld, maar om met oprechte interesse je eten te proeven en smaken. Zo ben je er écht helemaal voor jezelf. Ook tijdens de maaltijden. 

 

Gaande de week zul je merken dat je zó open gaat staan in deze reis, dat je de groepsenergie heel goed zult voelen. Het voelt niet eenzaam, je bent er samen, met eenzelfde groepsgevoel. Heel bijzonder is dat. Door die openheid krijg je op een non-verbaal niveau alles mee.

 

Ben jij klaar voor deze sprong in het diepe?

Naar de homepage