Bezinningsreis Zuid-Spanje

Bezinningsreis Spanje - rust én een inspirerend programma

Een bezinningsreis is een reis van een langere of kortere duur, waarin je je letterlijk terugtrekt uit je dagelijkse hectiek. Onze bezinningsweek in Spanje duurt - zoals de naam doet vermoeden een week en vindt plaats in het zonnige zuiden van Spanje. 

 

In de christelijke wereld wordt zo'n bezinningsperiode van oudsher ook wel een contemplatieperiode genoemd. Contempleren is nadenken, beschouwen. Tijdens zo'n periode trok men zich terug (retraite = terugtrekken) om te mediteren, vaak in stilte, om zo antwoorden te ontvangen op innerlijke vraagstukken.

 

bezinnigsreis

Jouw eigen vraagstuk

Als jij op zoek bent gegaan naar een 'bezinningsreis' dan heb je beslist op dit moment een eigen vraagstuk. En het is dapper dat je dit wilt beschouwen. Jouw eigen zoektocht maakt onze reizen uniek, omdat jij uniek bent; je neemt immers niet alleen je vraagstuk mee, maar ook wie jij bent. Bijzonder aan onze reizen is, dat wij uitgaan van het feit dat alles al ín jou aanwezig is, maar dat het hoofd vaak te nadrukkelijk de regie neemt.

 

Meditatie, in welke vorm (stilte, beweging, klank, dans, expressie) dan ook is een manier waarop je weer kunt verbinden met jezelf. Door zonder oordeel te beschouwen wat zich in jou laat zien. In elk van onze retraites zal er dan ook in meer of mindere mate worden gemediteerd. Dit mediteren is bij ons in elk geval niet slechts stil zitten op een meditatiekussentje, al zal dat soms ook voorkomen in onze stiltereis bijvoorbeeld. Mediteren kan ook in bewegende vorm, zoals dans, of een herhalende beweging, of schudden, zoals een Kundalini-meditatie. Al deze vormen zijn erop gericht om jou vanuit jouw hoofd in je lijf te doen zakken. 

Bezinningsreis Spanje - 4 verschillende reizen

In ons programma zijn er verschillende bezinningsweken in Spanje. Zo is er de Latifa-reis, waarin je word op een bijzondere manier meegenomen in een meditatie die wel een week duurt. Het is de krachtige Latifameditatie die als kapstok dient van deze spirituele reis. De meditatie kan in één keer in zijn geheel worden beoefend, hetgeen beslist van alles bij jou zal mogen aanraken. In deze bezinningsweek echter, nemen wij dagelijks één van deze 7 stadia van deze bijzondere meditatie wat nader onder de loep. Zo ga je aan de hand van wie jij op dit moment in jouw leven bent zaken onderzoeken zoals bestaansrecht, overgave, liefde... Ook kun je bij ons een stilteretraite beleven, een reis om de energie van je hart weer te laten stromen 'Camino van het Hart, en een 'SoulQuest', een liefdevol onderzoek naar jouw essentie.

Bezinningsreis Spanje- zee van stilte

Onze spirituele reizen vinden plaats op locaties die midden in de natuur van Andalusië zijn gelegen. Graag komen wij bij onze mooie Casa Rural en Hotel Rural (grote landhuizen, Bed & Breakfasts), ver weg van de drukke bewoonde wereld en volop in de natuur. Deze vormen het veilige nest van jouw bezinningsweek in Spanje. Indrukwekkende natuur, uitgestrekte wandelgebieden nodigen je uit tot bescheidenheid.. tot terugtrekken, tot verbinden met alles wat er om je heen te zien is. Om de stilte op te zoeken, en op zoek te gaan naar de stem van jouw hart. Of juist vanuit die stilte jouw stem te laten horen over het landschap.

 

Ga naar onze reiskalender om al onze bezinningsweken in Spanje te bekijken.

Mi Cuento Reizen, spirituele reis buitenland, spirituele reizen Spanje, retraite

Naar de homepage