Liefdevolle Bezinningsreis Spanje

Bezinningsreis Spanje - rust én een inspirerend programma

Een bezinningsreis is een reis van een langere of kortere duur, waarin je je letterlijk terugtrekt uit je dagelijkse hectiek. Onze bezinningsweek in Spanje duurt - zoals de naam doet vermoeden een week en vindt plaats in Andalusië, het zuidelijkste deel van Spanje. 

 

In de christelijke wereld werd zo'n bezinningsperiode ook wel een contemplatieperiode genoemd en een ander woord hiervoor is retraite. Contempleren is nadenken, beschouwen. Zo neem jij in jouw bezinningsweek in Spanje iets mee wat je wilt beschouwen. En juist dat wat jij hebt mee te nemen in onze reizen maakt onze reizen zo uniek. Meditatie, in welke vorm dan ook is een manier waarop je weer kunt verbinden met jezelf. Door zonder oordeel te beschouwen wat zich in jou laat zien. In elk van onze retraites zal er dan ook in meer of mindere mate worden gemediteerd. Dit mediteren is niet slechts stil zitten op een meditatiekussentje, al zal dat soms ook voorkomen. Mediteren kan ook in bewegende vorm, zoals dans, of een herhalende beweging, of schudden, zoals een Kundalini-meditatie. Al deze vormen zijn erop gericht om jou vanuit jouw hoofd in je lijf te doen zakken. 

bezinningsweek, stilteretraite, retraite in spanje, spirituele reis spanje

Bezinningsreis Spanje - spirituele reis

Tijdens onze bezinningsweek in Spanje, genaamd Latifa-reis, word je op een zeer bijzondere manier meegenomen in een meditatie die wel een week duurt. Het is de zacht-krachtige Latifameditatie die als kapstok dient van deze spirituele reis. De meditatie kan in één keer in zijn geheel worden beoefend, hetgeen beslist vanalles bij jou zal mogen aanraken. In deze bezinningsweek in Spanje nemen wij elk van deze 7 stadia van deze bijzondere meditatie wat nader onder de loep, door verschillende energetische oefeningen, soms in de groep en soms alleen. Zo ga je aan de hand van wie jij op dit moment in jouw leven bent zaken onderzoeken zoals bestaansrecht, overgave, liefde... Ook kun je bij ons een stilteretraite beleven en een Expressie-reis.

Bezinningsreis Spanje- zee van stilte

Onze spirituele reizen vinden plaats op locaties die midden in de natuur van Andalusië zijn gelegen. Graag komen wij bij onze mooie Casas Rural (grote landhuizen, Bed & Breakfasts), ver weg van de drukke bewoonde wereld en volop in de natuur. Deze is het podium van jouw bezinningsweek in Spanje. Indrukwekkende natuur, uitgestrekte wandelgebieden nodigen je uit tot bescheidenheid.. tot terugtrekken, tot verbinden met alles wat er om je heen te zien is. Om de stilte op te zoeken, en op zoek te gaan naar de stem van jouw hart. Of juist vanuit die stilte jouw stem ver te laten horen over het Andalusische landschap.

 

Ga naar onze reiskalender om al onze bezinningsweken in Spanje te bekijken.

Mi Cuento Reizen, spirituele reis buitenland, spirituele reizen Spanje, retraite

Naar de homepage