Lust en Leven

Sinds ik weet dat ik deze prikkelpost mag schrijven, weet ik dat ik over mijn lust en seksualiteit wil schrijven. En blijkbaar vind ik dat toch spannend, want ik  ben aan het vermijden en uitstellen, wil switchen van onderwerp en zit zo eens te denken wie allemaal deze post gaan lezen en wat dat betekent? In mijn hoofd is er dat stemmetje over wat zullen ze allemaal er wel niet van vinden. Tegelijkertijd schrijf ik het meest geïnspireerd over dat wat nu speelt in mijn leven en dat is dit thema, met de nadruk op lust.

 

Na donkere jaren ben ik gelukkiger en levenslustiger dan ooit. Ik voel me geïnspireerd en dankbaar en geniet volop van het leven, met alle facetten.

 

Vorig jaar reed ik in mijn auto terug na een tantrische massage ( massage waarin levens- en seksuele energie wordt opgewekt). Ik wilde dat jullie mij hadden kunnen zien: een glimlach van oor tot oor, giechelend en megatrots op mezelf. Deze massage symboliseert heel erg de periode waarin ik zit. Waarin ik wil ontdekken in eigen seksualiteit, mijn comfortzone wil uitbreiden en waarin ik ook aan de bak ben gegaan met overtuigingen en oordelen in mijzelf. En geloof me die waren er volop.

 

Ik heb ervaren hoe de stemmen van anderen in mijn hoofd waarheid waren geworden. Hoe ik oordeel en schaamte tegen kwam, hoe ik met alle openheid naar verhalen van anderen kon en wilde luisteren rondom seksualiteit en intimiteit, maar mijn mond hield over eigen ervaringen en belevenissen. Het voelde soms bijna als stiekem.

Deze periode confronteert mij met een periode waarin ik mijn verlangen naar intimiteit heb verward met seksualiteit. Terugkijkend zou ik het anders hebben gedaan maar ik voel mildheid voor de jong volwassene die ik toen was.

 

De zoektocht van de afgelopen jaren is eigenlijk het opnieuw in contact komen met de energie van mijn bekken, de stroming van levenslust daar, mannelijk en vrouwelijk laten verbinden, mijn eigen seksualiteit omarmen, mijn verlangen naar intimiteit vervullen. Een vriendin noemde het een volwassen puberteit en ik realiseer me dat het veel meer is dan dat: de volwassen man die ik ben, neemt regie en durft te ontdekken en te genieten, is op pad in een wereld waar nieuwe dingen te ontdekken zijn maar voelt ook waar grenzen liggen en bewaakt die. In diep respect voor mijn lichaam, mijn seksualiteit en mijzelf. Ik leer delen over dit onderwerp, stapje voor stapje want wat is dat kwetsbaar.

 

In de massage waren veel sexy, ontroerende en spannende momenten, maar ik was diep ontroerd door het volgende: mijn masseur nam me in zijn armen en wiegde mij liefdevol. Dat klinkt misschien niet bijzonder maar met mijn grote teddyberen lijf ben ik vaak de gever en ik mocht  nu ontvangen. Het bracht tranen van ontroering en diepe geraaktheid.

 

In dat moment ontdekte ik ook dat stromen en helen hand in hand kunnen gaan!

Jeroen-Martijn begeleidt voor jou van 12 - 18 mei 2019 de Latifareis, van 9 - 15 juni onze Stilteretraite en van 3 -9 november de Rituelen-reis.