Andalusie en spirituele reizen

Onze spirituele reizen vinden plaats in de meest Zuidelijke streek van Spanje: Andalusië. Als je het over Andalusië hebt, denk je wellicht gelijk aan de "gouden" driehoek van Sevilla, Granada en Córdoba. Drie prachtige moorse steden.

 

Onze retraites zijn "groene" retraites

Waar je echter wellicht niet gelijk aan denkt, is dat het Andalusische landschap zo enorm divers is. Grote, aangelegde, olijfgaarden, netjes in rijtjes wisselen zich af met rotsachtige gebieden (bijvoorbeeld bij Ronda of in de provincie Jaen), en grote pijnboombossen (op plekken in de provincie Málaga bijvoorbeeld). De afwisselende landschappen lijken soms een spiegeling van jouw innerlijke proces. Dat geldt soms ook voor de weersomstandigheden.

 

Ondanks de grote hitte in de zomer, waarin de velden vaak verdorren en goudgeel van kleur zijn, zijn de winter en het voorjaar groen in alle denkbare kleurschakeringen en bloeien de wilde lavendel, de brem en de Oleander uitbundig om elke reiziger te verleiden er nooit meer weg te gaan.

 

Verblijf tijden spirituele reis of stilteretraite

Onze reizen vinden plaats in een vaste, vertrouwde, Casa Rural midden in de natuur aan een natuurlijk stuwmeer. Voor ons een heerlijke plek, die alles heeft wat een retraite nodig heeft: rust, wijdsheid, fijne kamers, en de figuurlijke warmte van Andalusië, in de vorm van de uitstekende zorg van eigenaren Paco en Mari Carmen. 

Naar homepage