Andalusie en spirituele reizen


Onze spirituele reizen vinden plaats in de meest Zuidelijke streek van Spanje: Andalusië. Als je het over Andalusië hebt, denk je wellicht gelijk aan de "gouden" driehoek van Sevilla, Granada en Córdoba. Drie prachtige moorse steden.

Onze retraites zijn "groene" retraites

Waar je echter wellicht niet gelijk aan denkt, is dat het Andalusische landschap zo enorm divers is. Grote, aangelegde, olijfgaarden, netjes in rijtjes wisselen zich af met rotsachtige gebieden (bijvoorbeeld bij Ronda of in de provincie Jaen), en grote pijnboombossen (op plekken in de provincie Málaga bijvoorbeeld). De afwisselende landschappen lijken soms een spiegeling van jouw innerlijke proces. Dat geldt soms ook voor de weersomstandigheden.

 

Ondanks de grote hitte in de zomer, waarin de velden vaak verdorren en goudgeel van kleur zijn, zijn de winter en het voorjaar groen in alle denkbare kleurschakeringen en bloeien de wilde lavendel, de brem en de Oleander uitbundig om elke reiziger te verleiden er nooit meer weg te gaan.

 

Elke retraite heeft dan ook een andere "feel" qua natuur, al naar gelang de plek waar deze wordt georganiseerd, of het jaargetijde waarin jouw reis plaatsvindt.

Verblijf tijden spirituele reis of stilteretraite

Onze stilteretraite wordt doorgaans georganiseerd hoog in de bergen in het natuurgebied "Sierra de las Nieves", vlakbij het dorpje Tolox. Bij kleinere groepsgrootten, zitten we in de provincie Jaen, met een wat ruiger landschap. Onze retraite Wereldreis in Andalusië vindt plaats in de Sierra de Andújar, vlakbij het plaatsje Andújar en onze spirituele reis Latifa-gebed vindt op beide pekken plaats. In onze reiskalender kun je ontdekken waar welke reis zal plaatsvinden. 

Naar homepage