De Latifa - De Reis Van Je Leven

Mijn eerste Prikkelpost voor Mi Cuento Reizen gaat natúúrlijk over de Latifa! Begin maart mag ik mijn eerste Latifa-reis gaan begeleiden en nu sta ik er bij stil hoezeer de Latifa vervlochten is geraakt in mijn leven en werk..

 

Het begon met het boek: ‘Jouw ziel wil zingen’ en het eerste opleidingsjaar bij de Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie. Toen heb ik ‘aan den lijve’ de indringende levensthema’s van de Latifa mogen ervaren. Niets kwetsbaarder én krachtiger dan je eigen stem, je eigen geluid. Wat een bijzondere weg, mijn eigen oordelen en overtuigingen rondom zingen beetje bij beetje los te mogen laten. Wat een vrijheid en vreugde om mijn eigen geluid te ontdekken! Zo enorm inspirerend dat ik gelijk enthousiast begon met het geven workshops stembevrijding vanuit mijn haptonomiepraktijk.

 

Het bleek dat Jan Kortie in de leer was geweest bij Soefi-kenner Michaël Derkse. Deze bijzondere leermeester ontmoette ik tijdens een Latifa workshopmiddag van Happinez en later als deelnemer in zijn Leerhuis. Zijn prachtige ontroerende teksten neem ik nog steeds mee in mijn workshops, Latifa-jaargroep en retraites.

 

Wat maakt nou dat de Latifa zo bijzonder is, vragen mensen mij vaak, als ik er weer eens over begin.

De Latifa is een eeuwenoude meditatie, een pad van bewustwording, die zeven levenskwaliteiten aanraakt:

 

Ik Besta

Ik Verlang

Ik Hoop

Ik Geloof en Vertrouw

Ik Laat Los

Ik Heb Lief

Ik Ben Bereid

 

Latifa betekent letterlijk verfijning: de weg van afstemming.

 

De Latifa helpt je om contact te maken met wie jij in essentie bent, om met verandering om te gaan en verandering te realiseren. Om met tegenslag en teleurstelling om te kunnen gaan. Én om je te blijven herinneren, het wonder van jouw kostbaarheid en wat er voor jou werkelijk toe doet.

 

Nú, in deze tijd waarin er zo veel beweging is en er een appèl gedaan wordt op onze eigenheid en echtheid, kan deze bewustzijnsweg je ondersteunen om midden in je leven te gaan staan, te leven wat waar en echt is voor jou!

 

Het beoefenen van de Latifa-meditatie heeft mij geleerd dat als ik me machteloos voel, ik in staat ben die machteloosheid te verdragen. De latifa heeft mij vooral zachtheid naar mezelf gebracht en het meer en meer kunnen aanvaarden van hoe het leven tot mij komt.

 

 

Wil jij je ook laten raken en verwonderen door de transformerende kracht van de Latifa? Maak dan, mét ons, de Reis van je Leven!

VAN 22 - 26 NOVEMBER 2021 OP lATIFA-MIDWEEK IN dRENTHE?

Yvonne en Jeroen-Martijn begeleiden van 22 - 26 november 2021 een inspiratievolle Latifa-midweek in onze locatie Orvelterhof in Drenthe; volledig verzorgd, op basis van een 1-persoonskamer met eigen badkamer. Zorg dat je erbij bent!