Zachte Kracht - De Magie van Rituelen

Sinds een hele tijd ben ik al gebiologeerd door rituelen. De kracht van een ritueel gaat de gedachtenkracht voorbij. Een ritueel brengt je bij je essentie, in je lijf en dichter bij Moeder Aarde. En laat ik dat nou een heerlijk gevoel vinden! Daarom werk ik tijdens de retraites die ik geef regelmatig met de zachte kracht van rituelen.

Tijdens de retraite ‘Magisch Ritueel’ van 4 - 10 november jl., waren we met een groep prachtige mensen bij elkaar. Elke dag werd er een ritueel gedaan in de energie van die dag, zoals het kind, de adolescent, de mannelijke en vrouwelijke energie en de verbinding van alle energieën samen. Dit alles in de mooie omgeving van La Caracola, Andújar.

Al een tijd werk ik ook graag met groepen vrouwen, en de drang om meer en meer met vrouwen te werken dringt zich steeds meer op. Zo ook in deze groep. Er waren 4 vrouwen én een man. Mijn verlangen was om op de dag van de vrouwelijke energie een baarmoeder ritueel te doen, the Rite of the Womb. Een krachtig ritueel om alle pijn en angst die opgeslagen ligt in onze baarmoeders te helen. Ik doe dit ritueel al een aantal jaren en elke keer wordt het belang en de heling er van bevestigd via de vrouwen die dit ritueel ondergaan.

Dit keer was er echter ook een man bij, die heel graag ook bij het ritueel aanwezig wilde zijn. Hiervoor moest ik uit mijn comfortzone, want een man past bij dit ritueel, maar dan als bedding en ondersteuning voor de vrouwen. En tegelijkertijd voelde ik dat dit ook voor hem een mooi ritueel zou zijn. De baarmoeder werd daarom voor zijn ritueel veranderd in de buik.

Tijdens dit mooie ritueel voel ik de kracht door mij heengaan. Ik voel ook de spanning en zindering bij de mensen. Ooh, wat hou ik van rituelen! Het is zó krachtig en tegelijkertijd zo zacht aanwezig… Het werkt door tot in heel je lijf. Wat een voorrecht dat ik dit werk mag en kan doen. Ik voel de zachtheid en de kracht van rituelen in al mijn vezels.

Reactie schrijven

Commentaren: 0