Spirituele reizen met pit!

Spirituele reizen en aardse humor gaan heel goed samen!

Lipstick en hoge hakken, maar wel gericht bezig met bewustwording en zingeving. Dat is zoals Ans, directeur van Mi Cuento Reizen al jarenlang door het leven gaat. Tegen alle vooroordelen ziet zij spiritualiteit niet als zweverig, maar eenvoudigweg als zelfontwikkeling. Om daadwerkelijk met diepgang te kijken naar de thema's die er in jouw leven spelen, is het júist belangrijk om met beide benen stevig op de grond te staan, en volop in het leven. Iedereen kan zich bezig houden met spiritualiteit.

spirituele reis retraite buitenland spanje

 

 

 

Met één oog naar binnen en één oog naar buiten gericht, en stevig geaard staand, kom je een heel eind. Dat is dan ook wat je op onze spirituele reizen mag verwachten: aardsheid en diepgang en een gezonde dosis humor.

Spirituele reizen zijn niet 'zweverig'

Het woord retraite komt van het Franse woord retirer, dat letterlijk terugtrekken betekent. Overigens is dit in het Spaans "retirar". Vroeger ging je in retraite met vaak religieuze achtergronden. Ook nu worden er nog diverse retraites georganiseerd in kloosters. Tegenwoordig is er ook een wat modernere vorm. Een retraite is meer en meer ook een korte of langere periode in je leven waarin je je even terugtrekt uit het leven van alledag, om meer contact te maken met je gevoelswereld, de zaken van het hart. Juist even in je lijf zakken dus, in plaats van alsmaar weg te vluchten in je hoofd.

Zo'n moderne retraite staat toe dat het wereldse met het spirituele wordt verenigd. Vaak deel je je ervaring en dat kan helend zijn. Er is niets aardser dan relativeren en humor is daarbij een heel mooi instrument. Dat betekent niet dat je er dingen mee kunt weglachen of veinzen, maar het maakt het draaglijk en licht. Humor heeft de zalige lichtheid die de zwaarste storm kan bedaren. 

Homepage