Spirituele retraite met pit!

Spirituele retraite en aardse humor gaan heel goed samen!

Lipstick en hoge hakken, maar wel gericht bezig met bewustwording en zingeving. Dat is zoals Anna, directeur van Mi Cuento Reizen al jarenlang door het leven gaat. Tegen alle vooroordelen in, ziet zij spiritualiteit niet als zweverig, maar eenvoudigweg als zelfontwikkeling. Om daadwerkelijk met diepgang te kijken naar de thema's die er in jouw leven spelen, is het júist belangrijk om met beide benen stevig op de grond te staan, en volop in het leven. Iedereen kan zich bezig houden met spiritualiteit.

spirituele reizen

Spirituele reizen zijn niet 'zweverig'

Het woord retraite komt van het Franse woord retirer, dat letterlijk terugtrekken betekent. Overigens is dit in het Spaans "retirar". Vroeger ging je in spirituele retraite met vaak religieuze achtergronden. Ook nu worden er nog diverse retraites georganiseerd in kloosters. Tegenwoordig is er ook een wat modernere vorm. Wat onze onze spirituele retraites gemeen hebben met de oorspronkelijk vorm, is dat deze georganiseerd worden op vrij afgelegen locaties, midden in de natuur. Een retraite is meer en meer ook een korte of langere periode in je leven waarin je je even terugtrekt uit het leven van alledag, om meer contact te maken met je gevoelswereld, de zaken van het hart. Juist even in je lijf zakken dus, in plaats van alsmaar weg te vluchten in je hoofd.

Spirituele retraite en humor

Zo'n moderne retraite staat toe dat het wereldse met het spirituele wordt verenigd. Vaak deel je je ervaring en dat kan helend zijn. Er is niets aardser dan relativeren en humor is daarbij een heel mooi instrument. Dat betekent niet dat je er dingen mee kunt weglachen of veinzen, maar het maakt het draaglijk en licht. Humor heeft de zalige lichtheid die de zwaarste storm kan bedaren. Wanneer je met Mi Cuento Reizen mee op reis gaat, zul je dan ook merken dat dit een smaakmaker zal zijn van onze spirituele retraites

Homepage