Inspiratiemidweek Drenthe

Een midweek retraite in Orvelte

Orvelterhof, Drenthe

7 Mei 2021; 7.30 uur

 

Waar ik volstrekt open, niet-wetend en naïef, maar wel heel bewust, deze retraiteweek in ging, ga ik met lichtheid naar huis.

 

Het was een reset, een herijken, een refreshment, een (terug)zoeken naar oude en nieuwe verlangens. Hoe mijn leven te leven, hoe er te zijn. Ik ontdekte weer hoe het én/én is in het leven. Niet either/or maar both/and. IN ALLES.

 

Het woeste weer heeft me daarin enorm geholpen. Zeker op de stiltedag, de dag waarop ik landde. De dag die ik koester. De dag waar ruimte was voor mijn grote verdriet en pijn als vader. En ook de dag waarop  mijn grote blije energie zich zonder grenzen manifesteerde. Het was voor mij de meest helende dag. Een dag die ik nodig had.

 

 

De bewegende, vertragende, verstillende (Kundalini) meditaties hebben mij enorm geholpen mijn lijf weer te voelen. En te beseffen goed te zorgen voor dat lijf. Voor dat HART.

 

Mijn reisgenoten ben ik dankbaar voor de liefde die in alle veiligheid kon stromen.

MENS ZIJN IS EEN STRUGGLE EN EEN VREUGDE.

 

Blij met jullie en blij met de mooie, steunende begeleiding van Frances en Jeroen-Martijn.

DANK!

 

 

Chris


Lieve Jeroen-Martijn en Frances,

 

Dank jullie wel voor deze mooie reis, een reis van voelen, ervaren, stilstaan bij je gevoel, niet in woorden verzanden maar landen, terug naar je gevoel!

Het er mogen zijn, ervaren dat jullie er voor me zijn, ook op een moment dat ik dacht dat ’t prima ging.

 

Het vertrouwen en de onvoorwaardelijkheid van de groep, de kracht die we allemaal hebben laten zien, maar ook de verdrietige momenten waren zo ontzettend mooi en waardevol !

Ook al vond ik de stiltedag maar niets, toch zou ik die de ervaring  niet willen missen! Gewoon omdat ik me daardoor realiseerde dat ik me meer wil gaan uitspreken.

 

Lieve hartegroet,

 

 

Hadewych


Drenthe, Mei 2021

 

Mijn derde Mi-Cuento reis !

 

En weer een bijzondere, warme ervaring. Anders dan de eerste twee keer deze keer in Nederland en niet in Andalusië en ontbrak het warme zonnetje. Stormachtig en afwisselend weer kregen we en dat paste ook wel mooi bij de innerlijke reis die we maakten.

 

Lieve Frances en Jeroen-Martijn door jullie warmte, aandacht en liefde heb ik er weer een bijzondere ervaring bij!

 

Lieve medereizigers, dank jullie wel voor jullie openheid en bijdrage!

 

Liefs,

 

 

Marieke


Orvelterhof, Drenthe 7-5-21

 

Wat een stormachtig weer & wat deed mij dit beseffen dat er ook een storm door mij heen gaat om mijn chakra’s weer te laten stromen.

 

Wat ontzettend fijn dat dit kan in de geborgenheid en veiligheid van Frances en Jeroen-Martijn. Wat een ongelooflijke liefde voel ik in jullie bijzijn©

 

En wat krachtig dat ik mag gaan vertrouwen opdat ik kan leunen. Zachte kracht brengt me waar ik hoor te zijn en waarin ik volledig mezelf mag en kan zijn met alles wat er is.

Dank jullie wel en “Proost, ik heb mezelf gevonden“.

 

Liefs,

 

 

Fenny


Lieve Jeroen-Martijn en Frances en lieve mede-reizigers,

 

Wauw, wauw…..wat hebben we met elkaar een ontzettend mooie en intense reis gemaakt deze dagen!

 

Ieder met z’n eigen dingen te doen, met z’n eigen redenen en verlangens en jeetje wat zijn we er ingedoken. Ook ik…….dankzij een veilige, warme en heerlijk verzorgde omgeving, met een sfeer waarin alles er kon en mocht zijn, heb ik mijn rauwste rouw kunnen voelen en een diep verdriet gevoeld, én heb ik ook morgen ervaren dat ook al lijkt alles donker  en niet te doen, dat ik dan ook het leven en de liefde kan en mag voelen. Wat een enorm cadeau zijn deze dagen aan mezelf geweest!

 

Dankjewel lieve mede-reizigers, voor het getuige zijn en voor jullie mee-leven, en ik wens jullie alle moois en goeds!

 

Dankjulliewel Frances en Jeroen-Martijn, voor alle liefde, steun, uitdagingen, de veiligheid die jullie weten te creëren, het lachen, het kunnen huilen en dat ik er mocht zijn met alles wat er was en niet was, en dat alles goed is en goed komt!

Jullie zijn een top-team!

 

Wat mij betreft volgen er nog veel Mi-Cuento reizen in ons mooie Nederland , en gun ik iedereen zo’n cadeau!

 

Veel liefs,

 

 

Nicky


Lieve Jeroen-Martijn & Frances,

 

Wat een mooie midweek heb ik beleefd in Drenthe. Zonder verwachtingen stapte ik erin en hoe anders kom ik er vandaag weer uit. De liefde en het lef van de overige deelnemers heeft mij moed gegeven om woorden te geven aan dat wat ik zo lang verborgen heb gehouden. VERLANGENS.

Ze waren deze week heel duidelijk aanwezig ! En speciaal dank ook aan Frances voor haar mooie vrouwelijke kracht die er voor mij was en waardoor ik geïnspireerd ben.

 

Puzzelstukjes vielen op hun plaats, we hebben gespeeld als kleine kinderen en gebulderd van het de lach. De afwisseling tussen uitdaging en ontlading maakte deze week zo mooi en afwisselend. Enorm veel dank voor jullie liefdevolle duwtjes in de goede richting en de “schop onder mijn kont”. Ik had ze nodig.

 

Dikke x

 

 

Gerry


Lieve Jeroen-Martijn en Frances,

 

Vervuld blij, weer verder geheeld, in verbinding met mezelf en anderen ga ik naar huis. Zoals het gezegde “moe maar voldaan”. Er is veel gebeurd voor en met me.

 

Ik heb weer diep gevoeld. En daarmee ook de kracht in mezelf gevoeld. Want voelen is mijn kracht en daar was ik langzaam van af aan het gaan. Even van mijn pad. En ik voel dat ik er weer op zit.

 

Verbinden dat staat me te doen en dat kan ik als de beste!

En daarmee zal mijn eenzaamheid, wat me nog onbewust was, als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ik voel het en vertrouw erop.

 

Tja, met deze intentie kwam ik helemaal niet. Dus hoe mooi, het leven ontvouwt zich gewoon op dat wat in het moment nodig is. Fijn die bevestiging weer te krijgen.

Ik  ga met een grote glimlach naar huis met mijn kleine meisje naast me. Ik ga weer goed voor haar zorgen.

 

Bedankt voor de openheid die jullie bieden. Een veilige omgeving met vertrouwen en stevigheid waar nodig. Jullie zijn allebei mooie, warme, oprechte en lieve personen.

Dus ik zeg: TOT ZIENS!

 

Veel liefs vanuit mijn hart voor jullie©©

 

Marijke