Wat is Overvloed?

Ik trek een kaartje uit de inmiddels door mij hier aangeschafte kaartenset “Oráculo de la Sabiduría” (Orakel van de Wijsheid). Zo af en toe trek ik een kaartje. Ik mediteer, verbind met wat er van binnen is en laat mij dan ‘verrassen’ door de tekst en/of afbeelding van een kaartje. Soms zegt het gelijk iets, en soms is het nog zó diep in mijn onderbewustzijn, dat ik er wellicht in eerste instantie niets mee kan. Ik plaats het tegen het houten hart, dat ik van Jeroen-Martijn kreeg op mijn verjaardag, om er elke dag even langs te lopen.

 

Vanwege de situatie in de wereld, het niet kunnen reizen met jullie (wat wij allen echt gigantisch missen!), voel ik soms juist wat krapte. Ook op persoonlijk vlak, merk ik dat ik die krapte voel – ondanks dat ik houd van het leven hier – en tegen dingen aanloop die te maken hebben met cultuurverschillen, en voel ik af en toe een onmacht om een brug te slaan.

 

Allereerst voel ik dat in het opzetten van een praktijk hier in Spanje. Zó spannend, dat taal-verschil (en dan vooral in de subtiliteiten van wat er juist niet wordt gezegd), zowel letterlijk als de fysieke communicatie. Maar ook in het verlangen naar ‘ooit weer een mooie liefde ontdekken’, word ik ongevraagd ‘verrast’ door de macho-cultuur. Een glimlach geven van mijn kant leidt tot naaktfoto’s. Een uitnodiging voor een gesprekje, leidt tot letterlijk iemand van me afslaan. Soms maakt het verdrietig, en soms denk ik “blijkbaar heb ik het Universum nog niet voldoende duidelijk mijn verlangen laten horen”, en kan er dan ook wel weer de humor van in zien. In elk geval maakt het dat ik nóg meer mijn mannetje kan staan. 

 

Vanuit het verlangen naar meer stroming in de liefde en weer met jullie op reis te mogen, voer ik deze ochtend één van mijn gesprekjes met het Universum. Ik ga over tot een diepe ademmeditatie om mijn adem helemaal onder in mijn buik, bij de plek van het verlangen te voelen. En als ik daar ben, verbind ik mij met de vraag:  “wat is overvloed”. Ik visualiseer mooie reizen, maar ook ‘out of the box’-mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een online reis, of een online inspiratiedag, online live-meditaties. Ik visualiseer sterke armen om me heen, die ook míj een keertje dragen en ondersteunen en veilig houden, in plaats van de onveilige ervaringen.

 

Een beetje kinderlijk vol verwachting (ik kan het zóóó voelen!)  trek ik tot slot mijn kaartje. Ik ontvang het kaartje “Paz” (Vrede). Net zo kinderlijk ben ik ook teleurgesteld dat het niet 'Abundancia' is (Overvloed); ik zeg dit overigens met een kwinkslag omdat ik dat innerlijke kindje zo goed ken, dat stukje stampend ongeduld, en toch ook zó hopend en vertrouwend op ‘magische dingen’ in het leven. Maar ik pak mijn boekje erbij, lees wat de kaart mij zegt. En het blijkt een prachtige kaart.

 

De algemene boodschap van deze kaart is dat alles precies zo is op dit moment zoals het hoort te zijn. En ik zie gelijk dat ik op twee manieren naar deze boodschap kan kijken. Ik kan mij verbinden met “nee, want mijn verlangen is niet vervuld”, of – en dat gebeurt eigenlijk gelijk spontaan – ik kan mij verbinden met de acceptatie en het vertrouwen in mij. Als alles namelijk precíes zo is zoals het hoort te zijn, dan betekent dat volgens mij óók dat het Universum ‘hard voor mij aan het werk’ is om de juiste dingen op mijn pad te sturen, en dat het eenvoudigweg nog niet het moment is. Dan betekent dat ook dat wat er nú is niet meer dan lessen zijn om mij verder te helpen in mijn ontwikkeling. En tegelijkertijd met deze spontaan opkomende wetenschap, komt er dankbaarheid en daadwerkelijke ‘paz’. En dat vervult mij met een gigantisch warm gevoel van binnen.

 

Wat is overvloed? Vandaag is dat voor mij precies dat wat er voortvloeit uit dankbaarheid en vrede en misschien is het dat wel altijd…

 

Liefs,

Ook onze inspiratieblogs als Prikkelpost ontvangen (tezamen met nieuws, en eventuele acties)?

Schrijf je hier in!


Ook onze inspiratieblogs als Prikkelpost ontvangen (tezamen met nieuws, en eventuele acties)?

Schrijf je hier in!


Reactie schrijven

Commentaren: 0