Stilteretraite in het buitenland: de poort naar je hart

stilte retraite buitenland

In de stilte, hoor je het fluisteren van je hart. Deelnemen aan een stilteretraite is de bewuste stap om de poort naar jouw hart te openen. Voor veel mensen is het niet gemakkelijk om hun hart te betrekken in de beslissingen die zij soms moeten nemen. Een retraite laat verstillen en laat jou contact maken met wat jouw hart jou ingeeft. De vele prikkels die er dagelijks om je heen zijn, zorgen er vaak voor dat het pad naar je gevoel wordt afgesloten. Ons hoofd wordt overbelast en we betrekken ons hart niet meer in ons leven. In de stilteretraite vermijden we zoveel mogelijk prikkels waar we vaak mee te maken hebben. 

Stilteretraite: praktisch

Daarom kiezen wij ervoor om het grootste gedeelte van deze stilteretraite niet te praten en geen (bewust) oogcontact te maken. Je zet je telefoon, tablet of laptop uit en ook word je gevraagd om niet in een boek te duiken of jouw favoriete muziek. Dit alles verlegt jouw aandacht naar buiten en niet naar binnen.  Het lijkt misschien wat rigoureus, maar je zult gaan merken dat het heerlijk is om in deze stilte te leven zodat je diep in je hart kunt kijken naar wat het jou vertelt.

 

Wij streven naar een groepsgrootte tussen de 4 en 14 deelnemers voor onze stilte retraite. De eerste en een gedeelte van de tweede dag staan in het teken van aankomen, landen op de prachtige accommodatie en in jezelf.  Vervolgens verblijf je zo'n 4 tot 5 dagen in stilte, waarbij onze begeleiders jou veilig door de stilte loodsen door prikkelende meditaties, mooie stiltewandelingen en kleine opdrachtjes. Het is altijd mogelijk om even een gesprekje bij de begeleiders aan te vragen wanneer dit jouw proces dient. 

stilteretraite wandeling

Waarom kiezen voor een stilteretraite?

Deelname aan een stilteretraite wordt vooraf vaak als spannend ervaren. We zijn niet gewend om niet te praten, geen oogcontact te maken. Onze deelnemers ervaren de stiltereis echter als louterend en zij zijn enthousiast en verrast door de rust en ontspanning, die zij ervaren en het niveau van bewustzijn. In dit bewustzijn komt men subtiele gevoelens tegen, die in het dagelijks leven niet ervaren worden. Juist door deze kleine en subtiele signalen wordt het pad naar je hart gevormd.…

Naar de homepage