Ans

(Directeur Mi Cuento Reizen B.V.)


Al mijn hele leven lang, voel ik me eigenlijk overal thuis. Ook als kind, kende ik de betekenis van heimwee niet. Ik kon me er niets bij voorstellen. Toen ik een jaar of 15 was, ging ik voor het eerst met mijn ouders naar Zuid-Spanje, Andalusië. Ik kan niet precies duiden wat er op dat moment gebeurde, maar als ik erop terug kijk, dan lijkt het wel alsof ik me niet alleen daar op die plek thuis voelde, maar voor het eerst ook thuis bij mijzelf. Op de terugreis naar Nederland gebeurde er nog iets bijzonders. Bij het passeren van de Spaans-Franse grens, sprongen er spontaan tranen in mijn ogen. Ik kreeg een brok in mijn keel, het voelde alsof ik werd weggerukt, ik wilde met alle macht terug. Nu weet ik: dát is heimwee.

 

Spanje, heerlijk land!

Ik voelde heimwee naar de plek, maar meer nog heimwee naar wie ik daar was. Dat laatste, dat is er nu nog steeds. Ik voel mij daadwerkelijk anders als ik in Andalusië ben. Alsof ik in een hele dikke warme fauteuil zak, mijn hart open gaat, en in alle rust geniet en eenvoudigweg 'ben'.  Ik besloot dus al op jonge leeftijd dat ik in Spanje wilde wonen en leerde gelijk ook Spaans. 

 

Hoe belangrijk was mijn eigen spirituele reis!

Het leven liep anders. Een destijds aangeboden baan in Spanje ging op het laatst niet door, en ik bouwde mijn leven verder op in Nederland. Het duurde nog heel wat jaren voordat ik weer terug zou zijn in Andalusië. Het was een retraite die mij daar weer bracht. In mijn 39e levensjaar, op zoek naar inspiratie, antwoorden en uiteindelijk ook weer mijzelf, boekte ik een spirituele reis... in Andalusië.

 

Het bleek een life-changing ervaring. Ik kwam in contact met mijn talenten en het diepe verlangen dit zelfde werk te gaan mogen doen. Met doorgaans nul doorzettingsvermogen, werd dit ineens opgeschroefd naar 200% vol ervoor gaan!  Ik volgde een intensieve opleiding tot Chakratherapeute (en later nog andere opleidingen), startte mijn eigen coachingspraktijk Beminzicht, en zo'n twee jaar later werd ik begeleider en front-office medewerker bij de organisatie waar ik de retraite had gedaan. En verhip: trouw aan mijn verlangen had ik een van mijn dromen waargemaakt. 

De spirituele reizen, mijn hartsverlangen, ik ga door!

En ineens was er een vrij plotselinge stop van de reisorganisatie.  Een deur van een mooie periode sloot, maar het opende daarmee de deur naar dingen die ik eerder niet voor mogelijk had gehouden. Privé- en werkgeluk kwamen samen in dit werk. Ik voelde daarom dat ik maar één keuze kon maken: nog een stap verder gaan. Het werd tijd voor mijn eigen verhaal in Andalusië, mi propio cuento". Mi Cuento Reizen was daarmee een feit! 

 

En mijn persoonlijke verhaal en verlangen gaat over weer helemaal thuiskomen in mijzelf. Daar waar ik mag gaan staan voor mijn vrouwelijkheid. De plek waar ik liefde in zijn en liefde in verlangen mag toelaten. Het thuis waar mijn authentieke ik er helemaal mag 'zijn' en waar ik mag doorgaan met mijn verhaal vertellen, hoe dat zich ook ontwikkelt.

 

Wat draag ik bij aan jouw spirituele reis?

Net zoals in mijn eigen praktijk Beminzicht Coaching, werk ik vanuit uitnodiging, en geef ik je liefdevolle inzichten, handvatten en spiegelingen. Graag werk ik met mannen en vrouwen die éindelijk eens een keer zichzelf op nummer 1 gaan zetten. Die willen gaan staan voor wie zij zijn, hun verhaal willen gaan vertellen en leven. Die het principe "boys don't cry" en "elke vrouw is superwoman" graag met mij overboord willen gooien. Mijn coaching is creatief en prikkelend, ik haal je graag uit je comfortzone, en deel her en der een plaagstootje uit. Ik haal je telkens weer uit je hoofd en 'trek'  je in je lijf. Je lijf kan je zóveel vertellen! Ik ben verzorgend en zorgend van nature, dus voel je vrij om van mijn warme armen gebruik te maken tijdens de reis. (Stem)expressie en Stembevrijding heeft mijn hele grote liefde. Sinds ik begonnen ben aan mijn opleiding, lijk ik steeds meer ook dichter bij mijn éigen verhaal te komen. Ik ervaar het als diepgaand en speels en wijds en rakend. Dit integreer ik daarom meer en meer ook in mijn coaching en in de reizen waar dit kan en gepast is. Inmiddels is er ook een expressie-reis geboren!

Ga je met me mee genieten, verwonderen, het leven, én jezelf vieren?

 

 

Een liefdevolle groet vanuit mijn hart naar het jouwe,

Terug naar home