Ans

Retraite buitenland met Ans Houben

Al mijn hele leven lang, voel ik me eigenlijk overal thuis. Ook als kind, kende ik de betekenis van heimwee niet. Ik kon me er niets bij voorstellen. Toen ik een jaar of 15 was, ging ik voor het eerst met mijn ouders naar Zuid-Spanje, Andalusië. Op dat moment kon ik niet duiden wat er gebeurde, maar als ik erop terug kijk, dan lijkt het wel alsof ik me niet alleen daar op die plek thuis voelde, maar voor het eerst ook thuis bij mijzelf.

 

Op de terugreis naar Nederland gebeurde er nog iets bijzonders. Bij het passeren van de Spaans-Franse grens, sprongen er spontaan tranen in mijn ogen. Ik kreeg een brok in mijn keel, het voelde alsof ik werd weggerukt, ik wilde met alle macht terug. Nu weet ik: dát is heimwee.

Spanje, heerlijk land!

Ik voelde heimwee naar de plek, maar meer nog heimwee naar wie ik daar was. Op dat zelfde moment besloot ik dat ik in Spanje wilde wonen en leerde gelijk ook Spaans. Na mijn atheneum-diploma te hebben gehaald, en een geconcentreerde 1-jaarsopleiding toerisme zou ik in Spanje gaan werken en wonen; ik kreeg al snel een baan aangeboden.   

 

Hoe belangrijk was mijn eigen spirituele reis!

Het leven liep anders. De aangeboden baan in Spanje ging op het laatst niet door, ik kreeg werk in Nederland, verkering. Met volle overtuiging ook trouwde ik enkele jaren later en kreeg daarna nog 2 prachtige kinderen, waar ik nog steeds elke dag dankbaar om ben. Het duurde nog heel wat jaren voordat ik weer terug zou zijn in Andalusië. Het was een retraite die mij daar weer bracht. In mijn 39e levensjaar, op zoek naar inspiratie, antwoorden en uiteindelijk ook weer mijzelf, boekte ik een spirituele reis. Ik wist maar één ding zeker: dit heb ik uit te zoeken in Andalusië, nergens anders. Het werd een life-changing ervaring. Ik kwam daar in contact met diepgeworteld verdriet, en tegelijkertijd met grote talenten die in mij sluimerend aanwezig waren. Ik kwam er weer in contact met mijzelf. Het leek ongelofelijk dat ik nog steeds bijna vloeiend Spaans sprak, na deze taal bijna 20 jaar niet meer te hebben gesproken. 

 

Ik beloofde mijzelf één ding tijdens die retraite: dít ga ik ook doen en ik ga het doen in Andalusië. Dit verlangen kon ik voelen in elke cel van mijn lijf. Met doorgaans nul doorzettingsvermogen, werd dit ineens opgeschroefd naar 200% vol ervoor gaan.  Ik volgde een intensieve opleiding tot Chakratherapeute, startte mijn eigen coachingspraktijk Beminzicht, en zo'n twee jaar later werd ik begeleider en front-office medewerker bij de organisatie waar ik de retraite had gedaan. En verhip: ik had mijn hartsverlangen waargemaakt. 

De spirituele reizen, mijn hartsverlangen, ik ga door!

En ineens was er een vrij plotselinge stop van de reisorganisatie.  Een deur van een mooie periode sloot, maar het opende de deur naar mijn eigen pad, mijn eigen verhaal.  In het organiseren en begeleiden van deze reizen kwam álles samen waar ik op werkgebied en persoonlijk gebied gelukkig van werd, besefte ik..  Ik voel een enorme dankbaarheid, elke keer weer als iemand nét als ik zoveel jaar geleden een levensveranderende reis ervaart. Ik voel me gelukkig in de wetenschap dat wij als organisatie daarin een heel klein steentje hebben mogen bijdragen.  En ik voel me gelukkig als ik enkele malen per jaar daar kan zijn, waar ik ooit zou zijn gaan wonen en waar ik misschien ooit in de toekomst wel echt gedeelten van het jaar mag gaan wonen.

 

Ik voelde dat ik maar één keuze kon maken. Ik wilde dit met heel mijn hart. Het werd tijd voor mijn eigen verhaal in Andalusië, mi propio cuento". Mi Cuento Reizen was een feit! 

 

Wat draag ik bij aan jouw spirituele reis?

Net zoals in mijn eigen praktijk Beminzicht Coaching, werk ik vanuit uitnodiging, en geef ik je liefdevolle inzichten, handvatten en spiegelingen. Graag werk ik met vrouwen die éindelijk eens een keer zichzelf op nummer 1 gaan zetten. Die willen gaan staan voor wie zij zijn, hun verhaal willen gaan vertellen en leven. Mijn coaching is creatief en prikkelend, ik haal je graag uit je comfortzone, en deel her en der een plaagstootje uit. Ik ben verzorgend en zorgend van nature, dus voel je vrij om van mijn warme armen gebruik te maken tijdens de reis. (Stem)expressie en Stembevrijding heeft mijn hele grote liefde. Sinds ik begonnen ben aan mijn opleiding, lijk ik steeds meer ook dichter bij mijn éigen verhaal te komen. Ik ervaar het als diepgaand en speels en wijds en rakend. Dit integreer ik daarom meer en meer ook in mijn coaching en in de reizen waar dit kan en gepast is. Het is al een groot onderdeel van Expeditie Hartstocht

Ga je met me mee genieten, verwonderen, het leven vieren?

 

 

Een liefdevolle groet vanuit mijn hart naar het jouwe,

 

 

Ans

 

Meer over Ans lees je op haar website: Beminzicht Coaching

 

 

 

 

email: info@micuento-reizen.nl

Terug naar home