Ans

Retraite buitenland met Ans Houben

Al mijn hele leven lang, voel ik me eigenlijk overal thuis. Ook als kind, kende ik de betekenis van heimwee niet. Ik kon me er niets bij voorstellen. Toen ik een jaar of 15 was, ging ik voor het eerst met mijn ouders naar Zuid-Spanje, Andalusië. Op dat moment kon ik niet duiden wat er gebeurde, maar als ik erop terug kijk, dan lijkt het wel alsof ik me niet alleen daar op die plek thuis voelde, maar voor het eerst ook thuis bij mijzelf.

 

Op de terugreis naar Nederland gebeurde er nog iets bijzonders. Bij het passeren van de Spaans-Franse grens, sprongen er spontaan tranen in mijn ogen. Ik kreeg een brok in mijn keel, het voelde alsof ik werd weggerukt, ik wilde met alle macht terug. Nu weet ik: dát is heimwee.

Spanje, heerlijk land!

Ik voelde heimwee naar de plek, maar meer nog heimwee naar wie ik daar was. Op dat zelfde moment besloot ik dat ik in Spanje wilde wonen en leerde gelijk ook Spaans. Na mijn atheneum-diploma te hebben gehaald, en een geconcentreerde 1-jaarsopleiding toerisme zou ik in Spanje gaan werken en wonen; ik kreeg al snel een baan aangeboden.   

 

Hoe belangrijk was mijn eigen spirituele reis!

Het leven liep anders. De aangeboden baan in Spanje ging op het laatst niet door, ik kreeg werk in Nederland, verkering. Met volle overtuiging ook trouwde ik enkele jaren later en kreeg daarna nog 2 prachtige kinderen, waar ik nog steeds elke dag dankbaar om ben. Het duurde nog heel wat jaren voordat ik weer terug zou zijn in Andalusië. Het was een retraite die mij daar weer bracht. In mijn 39e levensjaar, op zoek naar inspiratie, antwoorden en uiteindelijk ook weer mijzelf, boekte ik een spirituele reis. Ik wist maar één ding zeker: dit heb ik uit te zoeken in Andalusië, nergens anders. Het werd een life-changing ervaring. Ik kwam daar in contact met diepgeworteld verdriet, en tegelijkertijd met grote talenten die in mij sluimerend aanwezig waren. Ik kwam er weer in contact met mijzelf. Het leek ongelofelijk dat ik nog steeds bijna vloeiend Spaans sprak, na deze taal bijna 20 jaar niet meer te hebben gesproken. 

 

Ik beloofde mijzelf één ding tijdens die retraite: dít ga ik ook doen en ik ga het doen in Andalusië. Dit verlangen kon ik voelen in elke cel van mijn lijf. Met doorgaans nul doorzettingsvermogen, werd dit ineens opgeschroefd naar 200% vol ervoor gaan.  Ik volgde een intensieve opleiding tot Chakratherapeute, startte mijn eigen coachingspraktijk Beminzicht, en zo'n twee jaar later werd ik begeleider en front-office medewerker bij Serendipity, de organisatie waar ik de retraite had gedaan. En verhip: ik had mijn hartsverlangen waargemaakt. 

De spirituele reizen, mijn hartsverlangen, ik ga door!

Gelukkig in mijn rol bij Serendipity, werd ik 4 jaar later voor de keuze gesteld door het Universum: "Is dit écht wat je wilt?", leek het mij te vragen. Serendipity zou namelijk stoppen. Maar nog voor het laatste woord van die vraag kon klinken, stond mijn besluit vast: het was nog steeds mijn hartsverlangen. In het werk als begeleider, als voorbereider van alle reizen, het contact met de deelnemers en derden in Andalusië, kwam álles samen waar ik op werkgebied en persoonlijk gebied gelukkig van werd en word. Ik voel een enorme dankbaarheid, elke keer weer als iemand nét als ik zoveel jaar geleden een levensveranderende reis ervaart. Ik voel me gelukkig als ik in die vreemde taal grapjes kan maken, hen kan laten lachen, en hen kan enthousiasmeren voor de reizen die wij organiseren. En ik voel me gelukkig als ik enkele malen per jaar daar kan zijn, waar ik ooit zou zijn gaan wonen en waar ik misschien ooit in de toekomst wel echt gedeelten van het jaar mag gaan wonen.

 

"Ik ga door", zei ik tegen het Universum, "Ik houd van de reizen, ik houd van de mensen, ik houd van Andalusië en ik houd van de persoon die ik mede hierdoor geworden ben. Er is geen andere keuze voor mij, dit wil ik met heel mijn hart.  Het wordt tijd dat ik mijn eigen verhaal ga vertellen in Andalusië, mi propio cuento". Mi Cuento Reizen is een feit!

 

Ga je met me mee genieten, verwonderen, het leven vieren?

 

Een liefdevolle groet vanuit mijn hart naar het jouwe,

 

Ans

 

Meer over Ans lees je op haar website: Beminzicht Coaching

 

p.s.: op dit moment ben ik volop bezig met een opleiding stemexpressie/stembevrijding, hetgeen ik ook reeds in de reizen incorporeer. Wil jij ervaren wat stemexpressie is en wat dit voor jou kan betekenen, dan ben je van harte welkom op mijn dagtraining "Mussen, Kraaien en Schijtlijsters" op 29 juni 2018 in Noord-Limburg!

 

email: info@micuento-reizen.nl

 

Terug naar home