Charlotte

Ken je ze nog? Die boeken met alternatieve einden? Dat je zelf kon kiezen voor het ene, of voor het andere scenario? Dat je een keuze maakte, maar gaandeweg toch ook nieuwsgierig was naar het andere, en dat dan gewoonweg óók las? Gewoon, omdat het kón? Verschillende wegen verkennen. Dat is een beetje mijn verhaal.

 

Meer dan liefde, in Andalusië..

Ik volg impulsen. En ja, dat is misschien best wel eens onhandig, maar ook zo verdomd leerzaam en bijzonder. Zo woon en werk ik sinds bijna vier jaar in het prachtige Zuid-West Andalusië. Omdat mijn hart mij dat ingaf. Gewoon, koffer pakken en gáán. Zonder doel. Vrij. 

Het leven is één grote spirituele reis

Af en toe laat ik me volledig ondersneeuwen, om daar dan met moeite weer uit op te krabbelen (verzet), in plaats van rustig af te wachten tot het vanzelf aan het dooien gaat.

En soms – en dat gaat me steeds beter af sinds de geboorte van mijn grote leermeester Max vorig jaar – laat ik me “gewoon” geduldig meevoeren door de stroming van het leven. Gewillig, vol vertrouwen. Maar volledig alert en open om te zien, te ruiken, te voelen, te léren en waar nodig met creativiteit en daadkracht ingrijpen, om niet op een zandbank te blijven hangen, of door een stroomversnelling te worden meegezogen.

 

Op dit moment voert de stroming me weer naar Nederland. Omdat mijn lieve mama niet lang meer te leven heeft. Meebewegen. Waar wil ik NU zijn? Mijn hart en het leven bepalen de koers. Mijn zintuigen, ervaringen en ratio staan daaraan niet meer dan ten dienste. Niet makkelijk in deze tijd. Maar...

Waarom de stilteretraite zo bijzonder is voor mij

Zo wil ik leven. Al is dat af en toe wat intens. En moeilijk voor anderen. Of het lijkt onmogelijk, teveel mitsen en maren van de Waldorf en Statler in mijn hoofd. Maar voor dat soort momenten is er de innerlijke stilte. Het hart van de orkaan. Een pas op de plaats om te voélen, als ijkmoment, of gewoon als moment van heerlijk NIETS. Helend en heilzaam. Verstillen is vernieuwen.

 

Ik geloof dat er geen krachtiger instrument is voor herstel (in al haar vormen) dan stilte. Om de stem van je intuïtie, je zingeving, je lijf, je hart weer te kunnen waarnemen. Want wat lijkt die soms ver te zoeken!

 

Iedereen bereikt op zijn/haar eigen manier de innerlijke stilte. Helaas, maar ook gelukkig, is er geen standaard succesformule voor het “thuiskomen bij jezelf”. Maar er zijn vele manieren om een handje te helpen om daar aan te landen waar je basis is. Meditatie, energetisch werk, dansen, spiegelen, invoelen, bewegen, stilstaan, focus, LOS-laten, communicatie, ervaringen, humor en veel, héél veel (zelf)liefde.

 

Ga je mee op reis? (her)ontdekken we samen die bijzondere plek in onszelf die op slag alles duidelijk maakt.   

email: charlotte@micuento-reizen.nl

 

 

 

Meer van Charlotte vind je bij: COSO in Jerez de la Frontera 

Terug naar home