Yvonne

retraite vakantie met Yvonne Scheepsma

 

Mijn verhaal, Mi Cuento, gaat over mijn steeds diepere aanvaarding van het leven.

 

Het leven aanvaarden in wat er op mijn pad komt en mezelf omarmen in alles wie ik ben.

 

Daarbij is de verbinding met de ander essentieel. Immers, jij bent het, die mij tot ‘ik’ maakt.

 

 

We kunnen groeien aan elkaar!

Niet bij machte zijn

In mijn jeugd en ook later in mijn leven worstelde ik flink met de schaduwkanten van het leven.

Omgaan met machteloosheid loopt als een rode draad door mijn leven.

 

Het leed van de mensen die mij lief waren drukte zwaar op mij en ik wilde er alles aan doen dit te verzachten.

 

Rond mijn 40e koos ik voor de opleiding haptotherapie en werd ik bevestigd in de helende kracht van aanraking. In deze mooie ervaringsgerichte opleiding ontdekte ik voelend mijn eigen grenzen, leerde ik het ‘mijn en dijn’ te scheiden en de belangrijkste eye-opener voor mij was dat ik niet verantwoordelijk ben voor de gevoelens van de ander.

 

Mijn Camino

Na een intense, moeilijke periode die we in ons gezin doormaakten liep ik in augustus 2014 vijf weken in Noord-Spanje mijn ‘camino'. Ik was daar met al mijn verdriet en onmacht maar liep ondertussen wel met mijn backpack in die heerlijke ongerepte natuur. En voelde dat, als ik mijn emoties toestond, er ruimte kwam om ook te kunnen genieten van het buiten zijn, het eindeloos veel tijd hebben en van de prachtige ontmoetingen met andere 'peregrinos'.

 

600 kilometers lopen, zingen, huilen, lachen en vertellen deed mij mijn levenslust en zin hervinden. Ik ervoer aan den lijve: ‘the key to essence is presence’. Door helemaal aanwezig te zijn in het hier en nu gebeurden precies de dingen die ik nodig had. 

 

Aanwezig zijn in het hier en nu

Aanwezig wil ik zijn in alles wie ik ben en in wat ik vol enthousiasme doe. Of het nu gaat om echtgenoot en moeder zijn, mijn werk als haptotherapeut, de workshops stembevrijding die ik geef, het mantrazingen, mijn Latifa-groep, docent zijn bij 'Coaching Rondom Kanker' of het zingen met mijn koren… ik doe het met heel mijn ziel en zaligheid!

 

Wat breng ik mee in jouw retraite-vakantie?

Ik werk vanuit veiligheid, licht- en speelsheid én vertrouwen.Vertrouwen omdat ik ervan uitga dat ieder mens zijn/haar eigen wijsheid in zich draagt.

 

In onze maatschappij neigen we voorbij te gaan aan wat ons lichaam vertelt of laat voelen doordat denken en doen belangrijker geworden zijn. Daardoor zijn we het contact met ons lijf en gevoel soms kwijt.

Mijn aanpak is daarom vooral lichaamsgericht en mijn uitnodiging is: het oordelen los te laten en te onderzoeken, te experimenteren en door te ervaren (weer) in beweging te komen. Joúw eigenheid de ruimte te geven om Joúw verlangen te gaan leven!

 

Ik verheug me enorm je te ontmoeten in één van de reizen van Mi Cuento!

 

 

Een warme omhelzing,

 

yvonne@micuento-reizen.nl 

Je kunt meer over mij lezen op mijn website: www.haptotherapie-apeldoorn.nl