Marije

 

 

 

 

Mijn verhaal gaat over mezelf volledig laten zien, in al mijn kracht en kwetsbaarheid.

 

Over het vertrouwen op mijn intuïtie, mijn innerlijk weten.

 

Over het meebewegen met het leven, in al haar pracht én moeilijkheden.

Toen ik in 2006 afstudeerde als verloskundige in Amsterdam, ging ik vol vertrouwen het werkveld in. Klaargestoomd in járen van opleiding met veel kennis en kunde in huis.

 

In mijn werk als verloskundige heb ik veel gezien, op veel verschillende werkplekken gesnuffeld, en heb enorm veel geleerd van alle vrouwen (én ook mannen!) die er in de loop der jaren op mijn pad kwamen. Niet alleen voor wat betreft mijn werk als verloskundige, maar vooral ook over kracht en zachtheid, over culturen, gezinnen, én ook over mijzelf als vrouw.

 

Het feit dat de vrouwen op dit pad, hun partners en kinderen mij vooral zagen als een betrokken ‘mens’, nog veel meer dan een kundige vroedvrouw, heeft mij ontroerd. Want juist deze connectie van mens tot mens, maakt mij tot wie ik ben.

 

In deze jaren leerde ik veel over het lijf, over de vrouwelijke kracht, over de thema’s van het bekken, over hoe de tijd kan stil staan als je écht focust. Tijdens ziekte in mijn eigen leven, leerde ik al hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. En ook in de praktijk is dit iets dat ik mocht en kon doorgeven.

 

In deze westerse wereld is onze opleiding vaak op kennis en het hoofd gericht. En dat brengt ons ook ver in de maatschappij waarin wij leven. Door deze kennis te combineren met de wijsheid van het lichaam, ontstaat er een compleet geheel, dat ons laat leven vanuit ons volledige potentieel.

 

 

Wat draag ik bij aan jouw reis?

Nieuwsgierig geworden naar dit innerlijke ‘weten’, de taal van het lichaam, heb ik in de loop der jaren, náást mijn werk als verloskundige verschillende opleidingen gevolgd  (bijvoorbeeld: EMDR, Mindfulness, NLP, integral pelvic release therapy), en blijf ik mij verder verdiepen in de wijsheid van het lichaam.

 

Ik wil je verder volledig welkom heten, in álles wat je bent en met je meedraagt. Samen met jou, spelenderwijs op zoek naar de wijsheid van jóuw lichaam, door je welkom te heten van mens tot mens.

 

 

Ga jij met mij mee op ontdekkingstocht?