Jeroen

retraite vakantie met Jeroen Duijser

Mi cuento, mijn verhaal, is het verhaal van thuiskomen, van reizen in de buitenwereld, naar reizen in mijn binnenwereld. Het is het verhaal van mijzelf leren kennen en mijn talenten en autonomie ontdekken.

 

Leren alles te verwelkomen wat het leven mij schenkt. Loslaten wie ik denk te zijn om te ontdekken wie ik werkelijk ben. Het niet durven weten en daardoor openstaan voor het ontdekken.


Me geliefd voelen en liefhebben, mezelf werkelijk zien en de ander werkelijk zien, in verbinding authentiek en vrij te leven en mijn hart te volgen.


25 jaar geleden zei mijn huisarts tegen mij toen ik ongelukkig tegenover hem zat: “Tja wat wil je, jij kent jezelf helemaal niet”. Die opmerking kwam als een mokerslag binnen en betekende voor mij een ommekeer. Ik keerde naar binnen, leerde mezelf werkelijk kennen en ging steeds meer mijn hart volgen. 

 

De afgelopen 20 jaar heb ik veel mensen mogen begeleiden om thuis te komen bij zichzelf, om hun krachten en talenten te ontdekken, te achterhalen wat hun verlangens zijn die in hun hart leven en om die verlangens in de wereld te helpen realiseren.

 

Van Verwarring naar Levenskunst

Als eerste van een tweeling werd ik geboren in een gezin waar voor mij veel verwarring was over het leven. Het was voor mij heel onduidelijk waar de grenzen waren, welk stuk van mij was, hoe ik met mijn gevoelens en schaduwkanten om kon gaan en hoe ik werkelijk mezelf kon zijn. Het gezin was voor mij een symbiotisch “bad” waarin thuis-zijn bij mezelf niet voorop stond. Met deze bagage trok ik de wereld in en ontdekte ik al snel dat ik geen helderheid had over het leven. Daardoor moest ik zelf op zoek gaan naar wat wel en niet voor mij werkte. Door vallen en opstaan en veel pijnlijke lessen werd ik steeds vaardiger en ontdekte ik beetje bij beetje mijn eigen levenskunst.

 

Passie voor coachen en trainen

Mensen hebben me altijd geboeid, vooral hoe ze in groepen en organisaties met elkaar omgaan. Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie ben ik me gaan verdiepen in de menskant van organisaties. Een passie die de afgelopen 25 jaar verrijkt is door cursussen en opleidingen op het gebied van psychologie, coaching, mindfulness, intuïtie-ontwikkeling en organisatieopstellingen. Maar vooral ook door de vele mooie ervaringen met mensen en organisaties waarmee ik heb mogen werken. Coachen en trainen is dan ook mijn lust en mijn leven! 

 

Dé reis der reizen

Reizen heeft voor mij lange tijd op één gestaan omdat ik dan mensen kon ontmoeten in verschillende culturen. Elke zomer ging ik er met mijn interrail-kaart per trein op uit om zoveel mogelijk landen in Europa te ontdekken. Later heb ik veel gereisd door Azië, Noord- en Zuid-Amerika. Ook heb ik de cultuur van binnenuit kunnen ervaren doordat ik voor langere tijd in Frankrijk, Engeland en Aruba heb gewoond.

 

Uiteindelijk ontdekte ik 25 jaar geleden, dankzij mijn huisarts, de meest boeiende en uitdagende reis die er is; de reis in mijn binnenwereld. Als een goochelaar die eindeloos veel konijnen en sjaals uit zijn hoed tovert, ontdek ik nog steeds op mijn innerlijke reis diepe verlangens, enorme diepten, schaduwkanten, pijnlijke herinneringen, ongekende vermogens, creatieve krachten, onvoorwaardelijke liefde en diepe stiltes. 

 

 

Kom je met mij mee op retraite?

Ik wil jou meenemen, op jóuw reis in je binnenwereld. Om van daaruit, met meer plezier en vrijheid, stevig in de wereld te staan. Vanuit onderlinge verbinding laat ik me leiden door mijn intuïtie, vakkennis en praktijkervaring en nodig ik je telkens uit om vrij en authentiek te zijn. Mijn begeleiding is speels, direct, humorvol en lichaamsgericht. Samen met jou, wil ik ontdekken waar je kracht en drive zit.

 

Ik heb het vermogen om met een open hart jou diep te zien en wil je uitnodigen de vele ideeën die je hebt gevormd over jezelf los te laten. Laten we op zoek gaan naar wie jij ten diepste bent. Ik help je graag te herinneren hoe natuurlijk dat is, waardoor jij jezelf meer gaat zien, accepteren en liefhebben. Laten we samen, met de verwondering van een kind, onschuldig en authentiek, open en nieuwsgierig, op ontdekking gaan tijdens jouw innerlijke reis!

 

Meer over Jeroen lees je op zijn website Unio Coaching