Dennis

spirituele reizen met Dennis van den Brand

Mijn verhaal, "mi cuento", is een verhaal over strijd en liefde, vooral een strijd tegen de liefde.

 

Een strijd die ik na vele gewonnen slagen, gelukkig verloren heb. Een verloren slag die uiteindelijk mijn grootste overwinning werd.

 

Een overwinning die mij heeft laten zien dat mijn kwetsbaarheid mijn grootste kracht is.

 

Een kracht die mij weer bij mijzelf bracht, bij mijn gevoel en mijn emoties. 

 

En zo vervolg ik mijn pad.


Mijn pad van Bewustwording

Waarom doe ik zoals ik doe en wie ben ík eigenlijk? Met deze vragen werd ik een jaar of dertien geleden wakker. Nog beduusd van het feit dat ik hier eigenlijk geen antwoord op had, ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij met deze vragen kon helpen. Dat heb ik geweten. Ik heb mijzelf binnenstebuiten gekeerd en de onderste steen boven gehaald. Een periode waarin ik veel pijn, woede en verdriet ervaren heb. Maar wat ben ik blij dat ik dit pad bewandeld heb! Zo heb ik mijzelf leren kennen als integer, rustig, onbaatzuchtig en oprecht.

 

Ik ging niet gelijk als coach aan de slag

Na heel even op mijn 17e in de bouw te hebben gewerkt, ben ik mijn jongensdroom gevolgd. En zo kwam ik bij Defensie terecht. In die tijd ben ik twee keer uitgezonden geweest. Na 8 jaar besloot ik dat het tijd werd voor iets anders. Ik werd brandweerman, nog een jongensdroom van mij. Dit heb ik in totaal zo’n 15 jaar gedaan, waarvan ik de laatste 5 jaar als duikinstructeur werkte. In beide beroepen heb ik veel geleerd, genoten van mooie vriendschappen, de verbroedering en ‘samen aanpakken’. Maar ook kwam ik in beide beroepen de minder mooie kanten tegen: zoals de verschrikking van oorlog of drie reanimaties op een dag.

 

Time for Change

Toen ik mijzelf nog beter leerde kennen, merkte ik dat ik behoefte had aan ander werk en ben ik via een loopbaantraject uitgekomen bij coaching. Daar vond ik mijn talenten en mijn passie. Als energetisch en lichaamsgerichte coach ligt mijn passie bij het (weer)nieuwsgierig maken van mensen naar wie ze zijn, wat ze beweegt en waar ze nu echt gelukkig van worden. Mijn werkwijze is het best te omschrijven als verhelderend, zonder oordeel, met humor en liefdevol. Als coach vertel ik mijn cliënten niet wat ze moeten doen. Wel stimuleer ik ze hun eigen vermogen tot zelfinzicht op te roepen en te luisteren naar wat hun lichaam vertelt. Ik vraag ze om nieuwsgierig te zijn naar zichzelf, te kijken naar hun eigen gedrag en de overtuigingen te onderzoeken die daarachter schuilgaan.

 

Wat draag ik bij aan jouw spirituele reis?

"Wees nieuwsgierig en ga je dromen leven!" Dat is mijn motto. Als lichaamsgerichte, en energetisch coach hoop ik je in een retraite vakantie dan ook te stimuleren en nieuwsgierig te worden naar jezelf en naar dat waar jij gelukkig van wordt. Vanuit rust wil ik voor jou een veilige setting scheppen. Ik neem je mee langs een ontdekkingstocht in je lijf, in je hart, op zoek naar jouw innerlijke wijsheid. Ga je met me mee op pad?

P.S.: Kom je met mij kennismaken op mijn allereerste reis voor Mi Cuento Reizen? Dat zal zijn de Latifa-reis van 18 - 24 augustus a.s. Ik verheug me er enorm op jou te gaan ontmoeten!

Dennis heeft zijn praktijk Gradatus in Apeldoorn. Op zijn website lees je nog wat meer over hem en zijn werkwijze.