Retraite in Spanje - eenvoud en natuur

Onze retraite vindt plaats in Andalusië, het Zuidelijkste deel van Spanje. Andalusië kenmerkt zich door een afwisselend landschap dat ongeveer 2,5 tot 3 keer zo groot is als Nederland. Tussen hoge bergen, vind je de typisch Andalusische witte dorpjes. De bergen worden afgewisseld door glooiende olijfgaarden, pijnboombossen en rotspartijen. De bevolking van deze dorpjes is vriendelijk en open en leeft nog in eenvoud. Men geniet oprecht van het intermenselijke contact. Deze vriendelijkheid en de prachtige natuur treden jou ook tegemoet in onze accommodaties

retraite in spanje, spirituele reis, stilteretraite

Retraite in Spanje - programma

Tijdens onze retraite in Spanje neem jij jouw authentieke zelf mee in de reis. Ons programma heeft wel een kapstok waar de reis aan ophangt (zie de verdere beschrijving van onze reizen), maar de daadwerkelijke invulling van het programma gebeurt steeds op een andere manier. Jouw thema's en dat van jouw medereizigers dragen hier voor een groot deel aan bij. Bij de samenstelling van het programma laten wij ons tijdens de retraite leiden door onze reizigers en passen hier ons programma op aan. 

 

Er zullen vaak een aantal vaste tijdstippen in de dag zijn, waarop onze meditaties en/of energetische oefeningen plaatsvinden, en daar tussendoor is er voor jou voldoende vrije tijd om dingen te laten bezinken, of om nog een keer extra te genieten van het landschap, of een boekje te lezen of te zwemmen. Door de soepele opzet van het programma zul jij volledig kunnen ontspannen en tot rust komen tijdens jouw retraite in Spanje.  

Retraite in Spanje - begeleiding

Jouw retraite in Spanje wordt geleid door onze begeleiders, die vrijwel allen ruime ervaring hebben in het begeleiden van groepsretraites en ook individuele begeleiding. Met veel liefdevolle aandacht, professionaliteit én humor zullen zij jou prikkelen en uitdagen om jouw retraite in Spanje diepgaand te beleven. 

Naar de homepage