expressie spirituele reizen

Expeditie Hartstocht

Ga mee op ontdekking in deze retraite!

In deze expressieve retraite ga je een avontuurlijke ontdekkingstocht beleven door het landschap van jouw leven. Je hart is op deze reis jouw wijze en trouwe metgezel, die jou telkens weer de weg zal wijzen. Met je reislog in de hand, de kaart van jouw innerlijke landschap in je broekzak, verken je nieuwsgierig en liefdevol elk terrein, je passen stevig neerzettend op de door jou te betreden gronden. Misschien ontdek je daarbij nog onontgonnen gebied, misschien kom je op plekken die je maar al te goed van jezelf kent. Het pad van jouw innerlijk avontuur brengt je uiteindelijk terug naar daar waar je 'thuis' bent. Expeditie Hartstocht: een retraite in Andalusië zoals je deze  nog nooit hebt meegemaakt!


Een retraite in het buitenland die je leidt naar jouw authenticiteit

Dicht bij je Gevoel door Meditatief schrijven, Stembevrijding, Expressie

Opbouw retraite

Stembevrijding en Expressie spannend?

Er zijn vele manieren om verbinding te maken met je hart. In deze retraite gaan wij daartoe onder meer meditatief schrijven en andere vormen van expressie gebruiken (denk daarbij aan uitspreken en uitbeelden, klank maken (stembevrijding), dans).

 

Op de eerste dag van jouw reis, ga je al een beetje proeven aan het maken van klank, een basisvorm van stembevrijding, en het meditatief schrijven. Je gaat je medereizigers ontdekken, en landen daar waar je bent. Daarna word je zorgvuldig meegenomen en ga je op een speelse manier leren om eventueel ongemak en spanning te verwelkomen.

 

Het meditatief schrijven doe je in je reislog, die je van ons aan het begin van deze retraite ontvangt. De reis door je lichaam, maken we aan de hand van de landkaart van Andalusië, die je ook van ons ontvangt. Op de kaart gaan wij  plaatsen ontdekken, die symbool staan voor diverse levensthema's, die je verder gaat uitdiepen. Je kunt daarbij denken aan thema's zoals verlangen, liefde, (zelf)vertrouwen, authenticiteit, jezelf laten zien en horen.  

Retraite buitenland

Luister naar je hart, het toont je de weg naar huis


Het Programma van deze Retraite

Door het meditatief schrijven vloeien er zielenroerselen diep vanuit je hart en je innerlijk weten, direct in het hier en nu. Deze intuïtieve woordenstroom wordt meegenomen in andere vormen van expressie. Wat je meemaakt en voelt tijdens expressie, vloeit vaak dan ook weer op papier. Je zult merken dat het een het ander gaat versterken. Expressie en stembevrijding c.q. stemexpressie laten je gevoel zonder filter naar boven komen. Wat als je bijvoorbeeld zonder woorden te gebruiken jouw levensverhaal vertelt? Doordat je direct contact maakt met jouw gevoel, is dat wat je - non-verbaal - communiceert, puur en echt. Dromen en verlangens worden voelbaar en zichtbaar, maar ook wat er nog om aandacht vraagt.  Zo kom je steeds dichter bij jouw waarheid en jouw authenticiteit, jouw heelheid.... 

Het definitieve programma van deze retraite wordt intuïtief, en toegespitst op dat wat jij en jouw groep mee in de reis brengen, aan jou aangeboden. Onderdeel van het programma zijn o.a. meditaties, wandelingen en diverse stembevrijding- en ervaringsoefeningen, geheel in de geest van deze retraite.  Zo leidt jouw avontuur jou steeds meer uit je hoofd en in je  lijf. Dat wat in jou gezien wil worden komt zo steeds meer in al zijn puurheid en naaktheid, liefdevol naar boven. Je ontmoet jouw (eigen)wijsheid. Dit vormt jouw onontbeerlijke kompas op deze hartstocht én op de verdere reis van je leven. Je gaat ontdekken welke talenten jou de weg wijzen, welke obstakels de stroming blokkeren, wat er misschien te helen is, Zo reis je verder in deze expeditie met je hart als reisgezel, om uiteindelijk helemaal thuis te komen bij jezelf.

spirituele reis

 

Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende vrije tijd om te laten landen wat je beleeft, om simpelweg te genieten, om nog wat te schrijven of te lezen, te verdwalen in de natuur om je heen, te zwemmen of muziek te luisteren, al naar gelang waar jij behoefte aan hebt.

Je hoeft zelf niet voor schrijfmateriaal te zorgen. Je ontvangt van ons een mooi schrijfboek, inclusief landkaart en een pen bij aanvang van de reis. 


Prikkel je zintuigen door expressie in Andalusië

 

 

 

Deze retraite vindt plaats in onze bijzondere en aan de reis complementaire Alojamiento Rural La Caracola in Andújar. Klik op de foto om onze accommodaties te bekijken.

 

 

De all-in prijs van deze retraite is 1.525 euro. Ga naar de specificatie van deze reissom.

BOEKEN?

Terug naar home