Expeditie Hartstocht

Stembevrijding, spirituele reizen

Deze Ontdekkingstocht brengt je weer Thuis bij Jezelf

Deze retraite gaat om jezelf zichtbaar en hoorbaar maken, je authentieke verhaal durven te ontdekken en vertellen, met alles wat er is. Dwars door je spanning of je schaamte heen. Je gaat voelen hoe het is om ruimte in te nemen.  In deze retraite ontdek je dat je simpelweg mag 'zijn' en dat dat goed genoeg is. Dat je eigenwaarde niet afhangt van alles wat je (voor een ander) doet.  Dat gebeurt er als je in deze retraite met zelfcompassie kijkt naar wie jij bent. Je leert op een speelse manier contact maken met jezelf en een ander, over grenzen en ruimte en over het helen van je hart. Je hart is in deze expressieve retraite jouw wijze en trouwe metgezel, die jou telkens weer de weg zal wijzen. 


Sta Stil

Verstil

Haal diep Adem

Wat vraagt om Ruimte?

Hoe klinkt het?

Hoe beweegt het?

Eenwording

Ontroering

Onderweg

Thuiskomen

 

In deze retraite ga je stilte op een heel bijzondere manier beleven. Men kan jou horen, maar je zegt geen woord. Je lichaamstaal is oorverdovend. Je dans is de dans van je ziel. Je stem zingt de melodie van jouw emotie...

 

Stembevrijding, retraite buitenland

Spirituele Reis Stembevrijding - Kern

Dicht bij je Gevoel door Meditatief schrijven, Stembevrijding, Expressie

Meditatief schrijven laat zielenroerselen vloeien diep vanuit je hart en je innerlijk weten, direct in het hier en nu. Het lijkt soms alsof het denken tijdelijk wordt uitgeschakeld en je rechtstreeks intapt op de gevoelens in je hart en je onderbuik.  

 

Expressie en stembevrijding c.q. stemexpressie laten je jouw gevoel waarnemen op diepe lagen in je onderbewustzijn. Gevoel is vaak niet in woorden te vatten. Als je zonder woorden rechtstreeks je emotie communiceert is dit puur en echt en authentiek, in dans, in klank, vrij van de waardeoordelen en afweging van het hoofd.

 

Onderdeel van het programma zijn o.a. (schrijf-, bewegings- en stilte-)meditaties, wandelingen en diverse stembevrijding- en ervaringsoefeningen, geheel in de geest van deze retraite. Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende vrije tijd om te laten landen wat je beleeft, om simpelweg te genieten, om nog wat te schrijven of te lezen, te verdwalen in de natuur om je heen, te zwemmen of muziek te luisteren, al naar gelang waar jij behoefte aan hebt.

 

Je hoeft zelf niet voor schrijfmateriaal te zorgen. Je ontvangt van ons een mooi schrijfboek, inclusief landkaart van Andalusië en een pen bij aanvang van de reis. De landkaart staat symbool voor onze innerlijke wereld in deze reis.

 

combinatie stembevrijding - meditatief schrijven

Daar waar het meditatief schrijven vaak in solitaire stilte wordt gedaan, en jouw focus daar helemaal bij jezelf ligt, gaat stembevrijding en expressie juist over dat binnenste naar buiten brengen. De stilte bij stemexpressie ligt er in dat je geen woorden gaat gebruiken om te communiceren, maar juiste direct het gevoel dat ónder de woorden ligt, gaat 'communiceren'. 

Jouw intuïtieve woordenstroom wordt meegenomen in de andere vormen van expressie. Wat je meemaakt en voelt tijdens expressie, vloeit vaak dan ook weer op papier. Je zult merken dat het een het ander gaat versterken.

Wat is het effect van deze spirituele reis?

Het meditatief schrijven, de stilte, geven een diepe ontspanning. Dans en beweging laten je helemaal in je lijf afdalen, uit de storm van je hoofd. Klank werkt door op celniveau. Gaat dieper dan gedachten, dieper dan woorden, dieper dan stilte. Dromen en verlangens worden voelbaar, maar ook verdriet of boosheid mag in pure vorm naar boven komen. Oordeel, angst, boosheid, schaamte, andere zaken die jou verhinderen hélemaal jezelf te zijn, maken plaats voor empathie, vertrouwen en plezier. Dat wat in jou gezien wil worden komt zo steeds meer, in al zijn puurheid en naaktheid, liefdevol naar boven. Zo kom je steeds dichter bij jouw waarheid en jouw authenticiteit, de heling van je hart. 

 

Je zult je steviger gegrond gaan voelen. Ook zul je ervaren dat schaamte en verlangen dicht bij elkaar kunnen liggen. De speelsheid van deze reis maakt je vrijer en vrolijker, vrouwelijker, mannelijker. Je gaat meer zelfvertrouwen krijgen en beseffen dat je je niet meer klein hoeft te maken. Dat je helemaal goed bent zoals je bent.

Stembevrijding en Expressie spannend?

Op de eerste dag van jouw reis, ga je al een beetje proeven aan het maken van klank, een basisvorm van stembevrijding. Je gaat je medereizigers ontdekken, en landen daar waar je bent. Daarna word je zorgvuldig meegenomen en ga je op een speelse manier leren om eventueel ongemak en spanning te verwelkomen en hieraan verdere expressie te geven, via gebaren, geluiden. Het is namelijk heel normaal dat je het spannend vindt, omdat we vaak aan klank een waarde-oordeel hangen. Ook dat oordeel gaan we welkom heten.

 

Zo kun je vrijelijk jouw authentieke verhaal gaan ontdekken en vertellen. Je zult gaan merken dat jij óók troostend kunt klinken voor een ander, en de groep jou kan ondersteunen en raken. 

Klank is meer dan zingen, het is jezelf helen in de diepere lagen in je lijf en je bewustzijn

Expeditie Hartstocht - prijs

Lengte reis: 7 dagen, 6 nachten;

Verzorging: volpension, inclusief 1 consumptie bij maaltijden;

Vanafprijs p.p.:  1.275,--

 

Ga naar de specificatie van deze reissom.

Enthousiast en gelijk deze retraite boeken?

graag wil ik eerst nog persoonlijk contact!


Terug naar home