Expeditie Hartstocht

Neem je hart mee op ontdekking in deze retraite!

Er zijn vele manieren om verbinding te maken met je hart. In deze bijzondere retraite ga je o.a. meditatief schrijven en andere vormen van expressie gebruiken als manier om in contact te komen met de jouw diepe gevoelens, het 'weten' van jouw hart. De prachtige natuur om je heen, de wind, de zon, helpen je te verbinden met jouw diepste weten. Wanneer je jouw pen dan op papier zet, word je meegenomen door een woordenstroom die dieper gaat dan denken. Zielenroerselen die, al schrijvend, diep vanuit je hart en je innerlijk weten, hun weg vinden naar het hier en nu. Deze intuïtieve woordenstroom wordt gaande de dag meegenomen in andere vormen van expressie. Dromen en verlangens worden zichtbaar, jouw waarheid en jouw authenticiteit, jouw heelheid.... Expeditie Hartstocht: een retraite in Andalusië zoals je hem nog nooit hebt meegemaakt!


Retraite Andalusië: Meditatief schrijven en Expressie

Een retraite in het buitenland vol expressie die je brengt bij jouw authenticiteit

Opbouw retraite

 

Op deze ontdekkingstocht openen wij elke ochtend de dag met een thema dat zich ontvouwt via de landkaart van Andalusië, die symbool staat voor jouw innerlijke wereld. We nemen jou op passende wijze elke ochtend mee in dit thema. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan meditatie, een verhaal, dans of stilte. Op een door jou gekozen plekje in de natuur ga je vervolgens opkomende gevoelens op het blad laten vloeien, intuïtief schrijvend. De pen vormt zo de verbinding tussen jouw gevoel en het hier en nu. Daarbij gaat het puur om de ontmoeting met jezelf, niet om een mooi resultaat. Misschien komen er woorden, associaties, losse zinnen, of vloeit er zomaar een verhaal uit je hart.  Je zult merken dat het schrijven gaande de week misschien wel steeds meer de vorm van meditatie gaat krijgen.

 

Retraite buitenland

Luister naar je hart, het toont je de weg


Deze gevoelens gaan wij meenemen in de dag en verder uitdiepen op verschillende manieren, waarbij expressie en stilte hand in hand zullen gaan. Subtiele ervaringsoefeningen, meditatie, klank, dans, uitbeelding, drama, schrijven, alles kan de revue passeren en wordt intuïtief aan jou aangeboden. Zo ga je meer en meer in je hele lijf ervaren wat er voor jou te voelen is. Dat wat in jou gezien wil worden komt zo steeds meer in al zijn puurheid en rauwheid naar boven. Je ontmoet jouw (eigen)wijsheid. Dit vormt jouw onontbeerlijke kompas op deze harts-tocht én op de reis van je leven. Je gaat ontdekken welke talenten jou de weg wijzen, welke obstakels de stroming blokkeren, wat er misschien te helen is, en welke windrichtingen je kunt kiezen. Zo reis je verder in deze expeditie met je hart als reisgezel, om uiteindelijk helemaal thuis te komen bij jezelf.

spirituele reis

 

Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende vrije tijd om te laten landen wat je beleeft, om simpelweg te genieten, om nog wat te schrijven of te lezen, te verdwalen in de natuur om je heen, te zwemmen of muziek te luisteren, al naar gelang waar jij behoefte aan hebt.

Je hoeft zelf niet voor schrijfmateriaal te zorgen. Je ontvangt van ons een mooi schrijfboek, inclusief landkaart en een pen bij aanvang van de reis. 


Retraite Buitenland: prikkel je zintuigen door expressie in Andalusië

 

 

 

Deze retraite vol expressie vindt plaats in onze bijzondere en aan de reis complementaire Alojamiento Rural La Caracola in Andújar. Klik op de foto om onze accommodaties te bekijken.

 

 

BOEK OF NEEM EEN OPTIE!

Terug naar home