Carlien

Toen ik jaren geleden intuïtief mijn baan opzegde om Spaans te gaan leren in Barcelona veranderde alles. Ik viel als een blok voor de romantiek van de taal en het levensritme van Spanje. Terug in Nederland voelde ik me minder op mijn plek. Tegelijkertijd maakte het ontmoeten van mensen uit alle hoeken van de wereld een enorme nieuwsgierigheid in me los. Toen ik mijn reislust ging combineren met mijn schrijflust werd die nieuwsgierigheid gevoed én gesust; ik dook in ‘de mens’, die me mijn leven lang al fascineert. Hoe leven mensen op andere plekken in de wereld? Wat verbindt ons? Waarom doen we wat we doen? Hoe zit het met al die gevoelens, emoties en gedachten die we ervaren? 

Dansend op retraite

Toen ik vervolgens naar Latijns-Amerika ging, kwam ik thuis. Na vele reizen op dit continent later, en er tijdelijk gewoond te hebben (ik kon helaas niet blijven), voel ik me nog altijd sterk verbonden met dit deel van de wereld. Met de wijsheid, de energie en de temperamentvolle mensen die het leven weten te vieren en te delen. Een plek waar ik me thuis voel, vrij voel, als vrouw, als mens. Waar ik het bestaan in al haar volheid en sensualiteit ervaar. Iets dat ik in Andalusië ook sterk kan voelen; ruimte om mijn vrouwelijke kracht volledig te uiten. Voor mij was afscheid nemen van het wonen in Latijns-Amerika dé uitnodiging om te leven op míjn manier - ongeacht plek, cultuur of mentaliteit. Om te staan voor wie ík ben: een vrije vrouw! Samen met anderen wil ik de salsa van het leven dansen. Want een goede salsa (saus) vormt hét bindmiddel voor het leven :)

Ik wil jou inspireren tijdens jouw spirituele reis

Met voelsprieten die altijd wide open staan, ervaar ik het leven als intens. Maar juist dát geeft mij de kans om te groeien in overgave, acceptatie en (zelf)liefde. In ZIJN. Hongerig naar die groei volg(de) ik allerlei trainingen en retraites en zit ik net als ieder ander dagelijks in de zetel van De School Des Levens - die de ene dag voelt als een fluweelzachte hangmat en de andere dag als een keiharde houten kruk. Door het leven aan te gaan, mijn creativiteit te gebruiken, veel te lachen, wild te dansen, lagen af te pellen, hartstochtelijk te huilen en te blijven dromen durf ik steeds meer te vertrouwen op mijn hart. Ik ben zowel zachter als sterker geworden.

 

Vanuit die ervaringen inspireer ik jou graag om ook jouw hart te volgen. Met lichtheid, nieuwsgierigheid, sensitiviteit, humor en veel liefde. Laten we samen op reis gaan. Ons hoofd leeg dansend en ons hart vol, met blote voeten in het Spaanse zand. Dans je mee?

 

 

Liefs,

 

 

Lees meer over Carlien bij haar bedrijf: Love for Text en blog: Carliens Magazine 

  

 

carlien@micuento-reizen.nl

Terug naar home