Stilteretraite in Andalusië

Een bijzondere stiltereis. Bijzonder omdat deze stilteretraite anders dan andere stilteretraites is. Dynamische meditaties, wandelingen in stilte én een Vision Quest ga je tegenkomen. Op een prachtige plek midden in de natuur in deze streek in het Zuiden van Spanje word je uitgenodigd van binnen te verstillen om de stem van je hart te kunnen horen. Vanuit deze stilte is het gemakkelijker om je te verbinden met alles wat er in de dagelijkse drukte veel minder te voelen is. Een diepgaande stiltereis.  


Stilte is de zachte kracht, die jou leidt langs het meanderende pad naar jouw hart. Als je je pas vertraagt, als je blik eens wat langer naar binnen is gericht en er geen afleiding meer is van de buitenwereld, wat kom jij dan tegen? En wie is de persoon die je daar van binnen gaat ontmoeten? 

In deze stilteretraite ga je vanuit verstilling en vertraging leren zonder oordeel te kijken naar alles wat er in jou en om jou aanwezig is. Je leert loslaten wat je niet dient, je leert verdiepen wat er in wezen al aanwezig is. Gaandeweg de week ga je steeds meer verbinden met jouw hart, jouw kern, jouw ziel. De stilte wordt in deze groepsreis op een rustige en passende manier steeds dichterbij gehaald.  

"na een aanvankelijk 'schuren' in ongemak die de stiltereis mij in eerste instantie liet voelen, ervoer ik de stilte de volgende dagen als een vriend die steeds meer welkom voelde. Een vriend die mij liet zien dat het niet nodig was mezelf te verliezen in beleefdheidspraatjes, die mij eigenlijk weghaalden van mijn essentie. In deze stilteretraite vond ik het pad naar wat er écht toe doet voor mij".

Programma van deze Stiltereis: er zit Avontuur in de Stilte!

Stilteretraite, Stilte retraite, meditatievakantie, spirituele vakantie buitenland

De eerste dag staat in het teken van kennismaken, landen en gronden. Gedurende de tweede dag, ga je steeds verder verstillen tot de stilte daadwerkelijk wordt ingeluid. Vervolgens verblijf je zo'n 4/5 dagen in stilte, waarbij je jouw aandacht naar binnen toe verlegt. Dat betekent dat je ook niet leest en geen muziek luistert. Dat klinkt misschien wat spannend, maar je zult ontdekken dat het na een wat schurende onrust in het begin, je steeds meer de ontspanning in de stilte gaat vinden. Wil je hier meer over weten, dan bel gerust even.

 

 


Elke dag zijn er een aantal meditaties, afgewisseld met vrije tijd. Dit zijn zowel stiltemeditaties als dynamische meditaties (denk aan beweging of klank). Soms wordt er een thema aan jouw meditatie meegegeven. Soms maak je als groep een stiltewandeling. Onderdeel van de stiltereis is ook een avontuurlijke Vision Quest, waarbij je een aantal uren alleen de natuur in trekt en je je in jouw proces laat leiden door de natuur, nadat onze begeleiders jou hierin op een hele mooie manier op weg hebben geholpen.

 

De reisleiding is altijd bereikbaar voor jou, en ook kan er een kort gesprekje plaatsvinden, wanneer je even op weg moet worden geholpen in jouw proces. Bijzonderheden daarover volgen aan het begin van jouw reis. Je bent dus nooit 'alleen' met dat wat jij meebrengt in de reis.

 

Op de vrijdag voor vertrek naar huis, wordt de stilte ook weer langzaam uitgeluid en begin je af en toe weer klank te maken en te praten. Er is op vrijdag en zaterdag dan ook tijd om na te bespreken en om jouw ervaringen te delen.

De stiltereis: een echte groepsreis met een individueel karakter!

Het programma dat jou wordt aangeboden tijdens deze retraite heeft tot doel de stilte te verdiepen en jouw verbinding met die stilte en met jouzelf. 

 

De stilte is ontspannend en helend, het geeft heldere inzichten en kracht. Ondanks dat deze reis een groepsreis is, heeft deze reis een individueel karakter. We maken wel gebruik van de kracht en de energie van de groep. Je zult beslist ook gaan ontdekken dat er ook in de stilte vanuit jouw eigenste ik verbinding is zonder woorden. Je gaat steeds meer open staan ook voor de subtiele signalen van buitenaf. Ook zul je ontdekken dat de stilte niet zonder humor is. 

 

De Stilteretraite in Andalusië is het geschenk van rust aan jouzelf.

 

Naar Latifa-reis in Andalusië-->

 

Spirituele vakantie buitenland, retraite week buitenland

 

 

 

De stilteretraite vindt plaats in de sfeervolle Casa Rural La Morata in Las Casillas (Jaén). La Morata ligt midden in de uitgestrekte natuur, vlak boven een stuwmeer..  

.

BOEK OF NEEM EEN OPTIE!

Retraite boeken, spirituele reis boeken

Terug naar home