Stilteretraite in Andalusië


Stilte is de zachte kracht, die jou leidt langs meanderende pad naar jouw hart. Als je je pas vertraagt, als je blik eens wat langer naar binnen is gericht en er geen afleiding meer is van de buitenwereld, wat kom jij dan tegen? En wie is de persoon die je daar van binnen gaat ontmoeten? 

In deze stilteretraite ga je vanuit verstilling en vertraging leren zonder oordeel te kijken naar alles wat er in jou en om jou aanwezig is. Je leert loslaten wat je niet dient, je leert verdiepen wat er in wezen al aanwezig is. Gaandeweg de week ga je steeds meer verbinden met jouw hart, jouw kern. De stilte wordt in deze groepsreis op een rustige en passende manier steeds dichterbij gehaald.  

Programma Stilteretraite: er zit avontuur in de stilte!

Stilteretraite, Stilte retraite, meditatievakantie, spirituele vakantie buitenland

De eerste dag staat in het teken van kennismaken, landen en gronden. Gedurende de tweede dag, ga je steeds verder verstillen tot de stilte daadwerkelijk wordt ingeluid. Vervolgens verblijf je zo'n 4/5 dagen in stilte, waarbij je jouw aandacht naar binnen toe verlegt. Dat betekent dat je ook niet leest en geen muziek luistert. Dat klinkt misschien wat spannend, maar je zult ontdekken dat het na een wat schurend onrust in het begin, je steeds meer de ontspanning in de stilte gaat vinden. Wil je hier meer over weten, dan bel gerust even.

 

Elke dag zijn er een aantal meditaties, afgewisseld met vrije tijd. Dit zijn zowel stiltemeditaties als dynamische meditaties (denk aan beweging of klank). Soms wordt er een thema aan jouw meditatie meegegeven. Soms maak je als groep een stiltewandeling. Onderdeel van de reis is ook een avontuurlijke Vision Quest, waarbij je een aantal uren alleen de natuur in trekt en je je in jouw proces laat leiden door de natuur, nadat onze begeleiders jou hierin op een hele mooie manier op weg hebben geholpen.

 

De reisleiding is altijd bereikbaar voor jou, en ook kan er een kort gesprekje plaatsvinden, wanneer je even op weg moet worden geholpen in jouw proces. Bijzonderheden daarover volgen aan het begin van jouw reis. Je bent dus nooit 'alleen' met dat wat jij meebrengt in de reis.

 

Op de vrijdag voor vertrek naar huis, wordt de stilte ook weer langzaam uitgeluid en begin je af en toe weer klank te maken en te praten. Er is op vrijdag en zaterdag dan ook tijd om na te bespreken en om jouw ervaringen te delen.

De stilteretraite: een echte groepsreis met een individueel karakter!

Het programma dat jou wordt aangeboden tijdens deze retraite heeft tot doel de stilte te verdiepen en jouw verbinding met die stilte en met jouzelf. 

 

De stilte is ontspannend en helend, het geeft heldere inzichten en kracht. Ondanks dat deze reis een groepsreis is, heeft deze reis een individueel karakter. We maken wel gebruik van de kracht en de energie van de groep. Je zult beslist ook gaan ontdekken dat er ook in de stilte vanuit jouw eigenste ik verbinding is zonder woorden. Je gaat steeds meer open staan ook voor de subtiele signalen van buitenaf. Ook zul je ontdekken dat de stilte niet zonder humor is. 

 

De Stilteretraite in Andalusië is het geschenk van rust aan jouzelf.

 

Naar Latifa-reis in Andalusië-->

 

Spirituele vakantie buitenland, retraite week buitenland

 

 De stilteretraite vindt normaal gesproken (bij minimaal 8 deelnemers) plaats in het sfeervolle hotel Hotel Rural El Cerro de Hijar in Tolox. Je verblijft op basis van een eenpersoonskamer*.

 

LET OP! Is de groep voor de stilteretraite wat kleiner, dan wijken wij uit naar de sfeervolle Casa Rural La Morata in Las Casillas (Jaén)  

.

stilteretraite

 

 Accommodatie bekijken?

BOEK OF NEEM EEN OPTIE!

Retraite boeken, spirituele reis boeken
stilteretraite

Terug naar home