Expeditie Hartstocht

Neem je hart mee op ontdekking in deze retraite!

Er zijn vele manieren om verbinding te maken met je hart. In deze bijzondere retraite ga je o.a. meditatief schrijven en expressie gebruiken als manier om in contact te komen met de jouw diepe gevoelens, het 'weten' van jouw hart. Als je je pen op papier zet, je verbindt met de natuur om je heen, de sensatie op je huid en in je lijf, dan word je meegenomen door een woordenstroom die dieper gaat dan denken. Zielenroerselen die, al schrijvend, diep vanuit je hart en je innerlijk weten, hun weg vinden naar het hier en nu. Dromen en verlangens worden zichtbaar, jouw waarheid en jouw authenticiteit, jouw heelheid. Deze intuïtieve woordenstroom wordt meegenomen in expressie...Expeditie Hartstocht: een retraite in Andalusië zoals je hem nog nooit hebt meegemaakt!


Retraite Spanje: Meditatief schrijven en Expressie

Een retraite in het buitenland die jouw authentieke verhaal vertelt

In deze retraite in het Zuiden van Spanje ga je al je zintuigen wakker schudden! Door (intuïtief en meditatief) schrijven, maar ook via meditatie, verschillende vormen van expressie, ervaringsoefeningen, dans en (stilte)wandelingen ga je op expeditie naar de wijsheid van je hart.

Jouw authentieke levensverhaal wordt gevormd door jouw dromen en verlangens en de stappen die jij hierin gaat durven zetten als je je niet meer laat tegenhouden door angst, verdriet of oordeel. 

In deze speelse ontdekkingsreis ga je ervaren wat je tegenhoudt én wat je gaat helpen om helemaal vanuit je hart te leven. Wat zijn jouw (innerlijke) saboteurs? Waardoor voel jij je geremd? Maar ook: wat zijn je talenten? Waar ligt je kracht? Door diverse prikkelende oefeningen wordt er van alles in jou aangeraakt, waardoor je inzichten verwerft.  Onderweg ontmoet je bijvoorbeeld thema's als onzekerheid, verdriet, grenzen, maar ook vertrouwen en dankbaarheid, kracht en hoop. Je gaat voelen in elke vezel van je lijf. Zo kom je in Andalusië uiteindelijk helemaal thuis bij jouzelf, door het kompas van je hart te volgen op deze harts-tocht.

Spirituele reis, Retraite, Spirituele vakantie, Meditatievakantie

Luister naar je hart, het toont je de weg


Retraite Spanje: prikkel je zintuigen door schrijven en expressie in Andalusië

Opbouw retraite

Onze ontdekkingstocht neemt ons elke ochtend mee naar een thema dat zich ontvouwt via de landkaart van Andalusië. Deze kaart weerspiegelt onze innerlijke wereld. Op jouw eigen plekje in de natuur ga je jouw gevoelens op het blad laten vloeien, intuïtief schrijvend. Daarbij gaat het absoluut niet om een mooi resultaat, een boek of verhaal, maar om de ontmoeting met jezelf. Je gaat je meer verbinden met alles wat er in jou is én om je heen. Misschien komen er woorden, associaties, losse zinnen, of vloeit er zomaar een verhaal uit je hart. De pen vormt de verbinding tussen jouw gevoel en het hier en nu. Je zult merken dat het schrijven misschien wel steeds meer de vorm van meditatie gaat krijgen.

 

Gedurende de dag ga je deze woorden verdiepen. Door prikkelende oefeningen, soms in de hele groep, soms in kleinere samenstellingen of individueel. 

 

Dat wat in jou gezien wil worden komt zo steeds meer in al zijn puurheid en rauwheid naar boven. Je ontmoet jouw (eigen)wijsheid. En dát is je onontbeerlijke hartskompas op deze innerlijke ontdekkingsreis in Andalusië.  

 

Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende vrije tijd om te laten landen wat je beleeft, om simpelweg te genieten, om nog wat te schrijven of te lezen, te verdwalen in de natuur om je heen, te zwemmen of muziek te luisteren, al naar gelang waar jij behoefte aan hebt.

Schrijf je hoofd leeg en je hart vol tijdens deze retraite!


Deze avontuurlijke en expressieve retraite heeft zowel een individueel karakter als het karakter van een groepsreis. De reis is voor iedereen toegankelijk en vereist geen ervaring in meditatie, schrijven of expressie. Het is een dynamische reis, die uitnodigt tot zowel creativiteit en uitbundige expressie als stilte en contemplatie. 

 

Je hoeft zelf niet voor schrijfmateriaal te zorgen, dat ontvang je uiteraard van ons bij aanvang van de reis.

 

 

 

Deze retraite vindt plaats in onze bijzondere Alojamiento Rural La Caracola in Andújar. 

Klik op de foto om onze accommodaties te bekijken.

 

 

BOEK OF NEEM EEN OPTIE!

Terug naar home