Meditatie reizen, een pad naar acceptatie


In ons reisprogramma vind je diverse meditatie reizen. In onze meditatie reizen zijn diverse vormen van mediteren opgenomen, zowel dynamische of klankmeditaties, als meditaties in volledige stilte, zoals in onze stilteretraite bijvoorbeeld.

 

In deze stilteretraite blijf je ook vier, bijna vijf dagen in stilte om te mediteren en tijdens deze dagen zijn er actieve meditaties, dynamische meditaties, alsook stille en begeleide meditaties. Daarnaast wordt er elke dag een verdiepende meditatieve opdracht gegeven. Vóór de meditatie ga je samen onderzoeken wat jij precies mee de stilte in neemt en hoe je hier mee om kunt gaan tijdens de stilte. Aan het eind van de reis ga je jouw meditatie ervaringen nabespreken, zowel in de groep als met onze begeleiding en ga je kijken hoe je dit kunt integreren in jouw dagelijkse leven. Tevens is er de mogelijkheid voor individuele aandacht van de begeleiding tijdens de stiltedagen.Het is dus niet zo dat je in de stiltereis aan jouw lot wordt overgelaten. Contact met jouw begeleiders is op een vooraf gecommuniceerde wijze altijd mogelijk. 

Meditatie reizen, is het geschikt voor jou?

Veel mensen vinden het erg spannend om deel te nemen aan een van onze meditatie reizen. Wat gaat er precies gebeuren? En wat als er hele diepgaande gevoelens loskomen? zijn voorbeelden van vragen die mensen vaak vooraf stellen. Maar eenmaal in contact gekomen met de stilte ervaren mensen dit vaak helemaal anders dan verwacht. De stilte blijkt een enorme vriend, op het avontuur van jouw innerlijke reis. Dat maakt dat de stilte zo bijzonder is. Niet alleen in onze stiltereis werken wij met de stilte, maar ook in onze overige retraites laten wij de stilte vaak een rol spelen. 

 

stiltereis
spirituele reis buitenland

Meditatie reizen, praktische informatie

 

Je verblijft tijdens een van onze meditatie reizen op een indrukwekkende plekken. Onze accommodaties liggen tussen anderhalf en drie uur rij-afstand van de luchthaven van Málaga, in de prachtige natuurgebieden Sierra de las Nieves en Sierra de Andújar. De natuur zal jou inspireren tijdens de diverse meditatie oefeningen. De plekken bieden veel mogelijkheden tot wandelingen, alleen of in groepsverband tijdens jouw meditatie reizen. Omdat deze retraites ook een heerlijke spirituele vakantie zijn, beschikken de accommodaties ook over onder andere een goede keuken en een heerlijk zwembad met prachtige tuin.