Veilig op Reis

Beste Reiziger,

Naast genieten, diepgang, betrokkenheid, zorgvuldigheid, Andalusië, is één van onze bedrijfspeilers ‘veiligheid’. Wij vinden dat jij als reiziger met ons veilig mee op reis moet kunnen, wie je ook bent en wat je ook met je meebrengt. Juist het verlangen om jou een veilige reisomgeving te bieden, laat ons de bewuste keuze maken om onze reizen van het voorjaar 2021 te annuleren. Je kunt hopelijk weer met ons mee vanaf juni 2021!

Wat is veilig mee op reis?

Veilig is voor ons altijd geweest dat wij voorafgaand aan de reis én ook tijdens de reis de groepsveiligheid willen waarborgen. Het format van de reis, de afzondering van de buitenwereld op onze locatie, de volledige afschakeling van het dagelijkse leven, voelt voor onze reizigers altijd als een veilige haven. Wij willen echter niet de indruk wekken dat er geen risico meer is en zijn nog steeds van mening dat voorzichtigheid, maar vooral ook verantwoordelijkheid zowel van ons als reisorganisatie, als van jou als deelnemer, ten aanzien van de hervonden vrijheid, geboden is.

 

Het dorpje Las Casillas de Martos is zelf niet getroffen door Covid. La Morata ligt daar nog een paar kilometer vandaan, en midden in de natuur. De kans op besmetting dáár is in elk geval nihil. Toch nemen wij een aantal maatregelen, óók ter plekke, op het moment dat er weer gereisd mag gaan worden. 

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij beperken onze groepsgrootte tot nader order tot maximaal 8 personen (6 deelnemers, 2 begeleiders).
 • De kleinere groepsgrootte, waarborgt ook voldoende persoonlijke ruimte in de Microbus van onze transfers. Niemand hoeft daardoor direct naast iemand te zitten. 
 • Qua vlucht kunnen we niet voorkomen dat Transavia haar toestellen gewoon vol bezet, doch de praktijk leert dat dit zelden het geval is. Men spreekt daar echter van een luchtzuiveringssysteem en het is verplicht om zelf een mondkapje mee te nemen.
 • Wij zorgen voor desinfectiemiddel en mondkapjes op locatie én in de bus.
 • Wij zijn - zoals altijd - zoveel mogelijk buiten en houden hier - en ook binnen - de verlangde afstand aan.
 • De eetkamertafel is verlengd, zodat je op de juiste afstand van elkaar je maaltijd kunt nuttigen;
 • De badkamers worden zowel tijdens het ontbijt al ontsmet, als dat deze grondig worden gepoetst in de loop van de dag.
 • Op onze reizen is er vaak een grote behoefte aan knuffelen en aanraking. Wij zullen hier als begeleiding een andere vorm aan geven zolang de voorschriften dit van ons verlangen. Wij vragen onze deelnemers ons hierin te volgen. Dit kan betekenen dat tijdens de stilteretraite wij minder 'lichamelijk' werk doen, en af en toe toch in woord of klank troost of bemoediging bieden indien nodig. 
 • Onze begeleiders zullen de regels met betrekking tot Covid respecteren en in de weken voorafgaand aan de reis hun uiterste best doen om besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden;
 • Vlak voor vertrek van jouw reis, ontvang je van ons nog een extra vragenlijst met enkele op Covid toegepaste vragen;
 • Je ontvangt van ons vlak voor vertrek (doch ruim voldoende voor jou om te regelen, indien aan ons uiteraard ook tijdig bekend) een mededeling van de vereiste extra inreis-documenten die er nodig zijn in Spanje.

Voor het overige zullen wij de ontwikkelingen in Spanje en Nederland afwachten, en deze pagina actueel houden.

Wat verwachten wij van jou?

 • het afsluiten van een annuleringsverzekering voor jouw reis stellen wij in verband met Covid verplicht. Dit is ook voor jouzelf een extra veiligheid. Mocht jij vlak voor de reis getroffen worden (uiteraard hopen wij dat niet!), dan vragen wij jou de verantwoordelijkheid te nemen jouw reis te annuleren in verband met ziekte. Hoezeer wij ook in dit geval met jou zullen meeleven, het financiële risico daarvan mag en kan niet enkel bij ons liggen. Wij wijzen jou op onze algemene voorwaarden met betrekking tot de annuleringsvoorwaarden, welke je kunt downloaden op de pagina van ons boekingsformulier. Wij willen jou de tip meegeven om bij de verzekeringsmaatschappij goed te checken wat hun voorwaarden zijn bij annulering in verband met Covid (zowel besmetting als vermeende besmetting bij contact binnen 2 weken voor vertrek van jouw reis). Overigens denken wij graag met jou mee voor wat betreft het omboeken van jouw reis naar een andere reis uit ons programma;
 • dat je respectvol omgaat in de periode voorafgaand aan jouw reis, met de regels zoals die er in Nederland, c.q. het land waar je woont, gelden met betrekking tot de Covid-maatregelen en je je daaraan houdt;
 • dat je alert bent op je eigen fysieke gezondheid en tijdig een arts bezoekt als jij Covid-gerelateerde of Covid- gelijkende klachten hebt;
 • dat je de door ons vlak voor de reis toegezonden vragenlijst naar eerlijkheid beantwoordt;
 • dat je - indien mogelijk - in de twee weken voorafgaand aan jouw reis jezelf zo min mogelijk bloot stelt aan mogelijke besmettingsrisico's;

In juni 2021 gaan we weer!

Wij hopen jou in het nieuwe jaar weer te mogen meenemen. De expressiereis en de stiltereis, net zoals onze Latifa-reis zijn alle een prachtig moment van bezinning. Wij zouden de hele wereld wel willen meenemen, om het leven na Covid-19 bewuster te hervatten.  Een reis om weer  te verbinden met wat er van binnen telt. Wat voor jóu belangrijk is. Ben JIJ erbij?

Be the change you want to see in this world…