Veilig op Reis

Beste Reiziger,

Naast genieten, diepgang, betrokkenheid, zorgvuldigheid, Andalusië, is één van onze bedrijfspeilers ‘veiligheid’. Juist het verlangen om jou een veilige reisomgeving te bieden, heeft ons de bewuste keuze laten maken om onze reizen in Andalusië weer aan te bieden vanaf 2022. In 2021 kun je óók al mee met onze Midweekretraites in Drenthe.

Wat is veilig mee op reis?

Veilig is voor ons altijd geweest dat wij voorafgaand aan de reis én ook tijdens de reis de groepsveiligheid willen waarborgen. Het format van de reis, de afzondering van de buitenwereld op onze locatie, de volledige afschakeling van het dagelijkse leven, voelt voor onze reizigers altijd als een veilige haven. Wij willen echter niet de indruk wekken dat er geen risico meer is en zijn nog steeds van mening dat voorzichtigheid, maar vooral ook verantwoordelijkheid zowel van ons als reisorganisatie, als van jou als deelnemer, ten aanzien van de hervonden vrijheid, geboden is.

 

 

Midweeks Nederland

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij beperken onze groepsgrootte in Nederland tot nader order tot maximaal 12 personen (10 deelnemers, 2 begeleiders);
 • Bij aankomst op locatie wordt jou verzocht een mondmasker te dragen (ook wanneer deze niet meer verplicht zijn in Nederland. Onze begeleiders zullen alsdan ook een mondmasker dragen.
 • Bij aankomst ontvang jij van ons een sneltest. Wij vragen jou deze gelijk af te nemen. Dit is geen 100% garantie, dat beseffen wij, maar het biedt een iets grotere vorm van veiligheid. Wij vragen jou tot die tijd geen contact te maken met andere deelnemers, en een afstand van 1,5 meter aan te houden ten opzichte van anderen.
 • Test jij positief voor de sneltest, dan is er twijfel, en vragen wij jou de locatie te verlaten. 
 • Dit laatste is mede de reden waarom wij een annuleringsverzekering verplicht stellen, die ook Covid dekt, nu in deze nog onzekere tijd.
 • Wij beseffen dat een positieve sneltest nog niet betekent dat er ook sprake is van Covid, maar gezien de tijdspanne voor een daarop volgende PCR-test, zou dit betekenen dat je pas op de derde dag (van de 5) zou kunnen instappen. Hiermee haal jij zelf niet het maximale uit je retraite, maar het schept ook een vreemde situatie voor de rest van de groep. Derhalve nogmaals: zorg dat je een annuleringsverzekering afsluit binnen 7 dagen na boeking.
 • Wij zorgen voor desinfectiemiddel op locatie.
 • Wij zijn - zoals altijd - zoveel mogelijk buiten en houden hier - en ook binnen - de verlangde afstand aan, ook tijdens de maaltijden.
 • Op onze reizen is er vaak een grote behoefte aan knuffelen en aanraking. Wij zullen hier als begeleiding een andere vorm aan geven zolang de voorschriften dit van ons verlangen, of van te voren om toestemming vragen, na afnemen van de sneltest bij aankomst. Wij vragen onze deelnemers ons hierin te volgen. Dit kan betekenen dat wij tijdens de retraite wat minder 'lichamelijk' werk doen, en - ook tijdens stilteretraite of een stiltedag in andere retraties - af en toe toch in woord of klank troost of bemoediging bieden.
 • Onze begeleiders zullen de regels met betrekking tot Covid respecteren en in de weken voorafgaand aan de reis hun uiterste best doen om besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden; ook jou vragen wij dit te doen.
 • Op de laatste dag van jouw retraite ontvang je van ons wederom een sneltest. Wij vragen je deze wederom op locatie ook af te nemen. Zo kun je relatief veilig ook weer naar huis terugkeren.
 • Vlak voor vertrek van jouw reis, ontvang je van ons nog een extra vragenlijst met enkele op Covid toegepaste vragen

Voor het overige zullen wij de ontwikkelingen in Spanje en Nederland afwachten, en deze pagina actueel houden.

retraites spanje

 • Om Spanje in te reizen is het tonen van een QR code verplicht. Deze wordt bij aankomst op de luchthaven gecontroleerd. Je dient een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur) of een vaccinatiebewijs te overleggen. Wij gaan er dan ook vanuit dat jij hiervan op de hoogte bent en zorgt dat jij hiervan in het bezit bent.
 • In Spanje is het dragen van mondmaskers in binnenruimtes op dit moment nog verplicht. Dus ook in de luchthaven Málaga én in het transfervervoer is het dragen van een mondmasker verplicht.
 • Op locatie staan wij (en onze locatie ook) toe dat de mondmaskers af gaan.
 • Wij zorgen voor desinfectiemiddel op locatie.
 • Wij zijn - zoals altijd - zoveel mogelijk buiten en houden hier - en ook binnen - de verlangde afstand aan, ook tijdens de maaltijden.
 • De locatie zorgt voor een goede desinfectie vóór en tijdens het verblijf en eigenaren zullen zich ook in de weken voorafgaand houden aan alle geldende regels en besmettingssituaties zoveel mogelijk beperken.
 • Op onze reizen is er vaak een grote behoefte aan knuffelen en aanraking. Wij zullen hier als begeleiding een andere vorm aan geven zolang de voorschriften dit van ons verlangen, of van te voren om toestemming vragen, na afnemen van de sneltest bij aankomst. Wij vragen onze deelnemers ons hierin te volgen. Dit kan betekenen dat wij tijdens de retraite wat minder 'lichamelijk' werk doen, en - ook tijdens stilteretraite of een stiltedag in andere retraties - af en toe toch in woord of klank troost of bemoediging bieden.
 • Onze begeleiders zullen de regels met betrekking tot Covid respecteren en in de weken voorafgaand aan de reis hun uiterste best doen om besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden; ook jou vragen wij dit te doen.
 • Vlak voor vertrek van jouw reis, ontvang je van ons nog een extra vragenlijst met enkele op Covid toegepaste vragen;
 • Wij onderzoeken momenteel de mogelijkheid om een snel-test op locatie te kunnen doen voor onze deelnemers, echter moet je momenteel nog rekening houden met de verplichting om een test te laten uitvoeren op de testlocatie in de vertrekhal van Málaga Aeropuerto. De kosten hiervan zijn momenteel zo'n 70 euro, voordat je terugkeert naar Nederland.

 

Voor meer informatie omtrent inreis- en uitreisregels, zie Spain Travel Health en voor Nederland de site van Rijksoverheid.

Wat verwachten wij van jou?

 • het afsluiten van een annuleringsverzekering voor jouw reis stellen wij in verband met Covid verplicht. Dit is ook voor jouzelf een extra veiligheid. Mocht jij vlak voor de reis getroffen worden (uiteraard hopen wij dat niet!), dan vragen wij jou de verantwoordelijkheid te nemen jouw reis te annuleren in verband met ziekte. Dit geldt ook voor een positieve sneltest op dag van aankomst bij een Midweekretraite in Nederland. Hoezeer wij ook in dit geval met jou zullen meeleven, het financiële risico daarvan mag en kan niet enkel bij ons liggen. Wij wijzen jou op onze algemene voorwaarden met betrekking tot de annuleringsvoorwaarden, welke je kunt downloaden op onze website onderaan elke pagina. Wij willen jou de tip meegeven om bij de verzekeringsmaatschappij goed te checken wat hun voorwaarden zijn bij annulering in verband met Covid (zowel besmetting als vermeende besmetting bij contact binnen 2 weken voor vertrek van jouw reis). Overigens denken wij graag met jou mee voor wat betreft het omboeken van jouw reis naar een andere reis uit ons programma;
 • dat je respectvol omgaat in de periode voorafgaand aan jouw reis, met de regels zoals die er in Nederland, c.q. het land waar je woont, gelden met betrekking tot de Covid-maatregelen en je je daaraan houdt;
 • dat je alert bent op je eigen fysieke gezondheid en tijdig een arts bezoekt als jij Covid-gerelateerde of Covid- gelijkende klachten hebt;
 • dat je de door ons vlak voor de reis toegezonden vragenlijst naar eerlijkheid beantwoordt;
 • dat je - indien mogelijk - in de twee weken voorafgaand aan jouw reis jezelf zo min mogelijk bloot stelt aan mogelijke besmettingsrisico's;
 • dat je op de dag van aankomst op onze Midweekretraites een sneltest doet en indien deze positief is, je je onttrekt van deze retraite.
 • dat je de juiste inreispapieren hebt met betrekking tot de geldende Corona regels in Spanje en eveneens je laat testen op de meest voor de hand liggende locatie voor je terugreis (zie bovenstaand).

Vanaf 2022

Wij hopen jou snel weer te mogen meenemen naar Andalusië; de vooruitzichten zijn goed. De expressiereis en de stiltereis, net zoals onze Latifa-reis zijn alle een prachtig moment van bezinning, zeker wanneer alle Covidperikelen straks tot het verleden behoren.

 

Tot die tijd nemen we je graag mee in Nederland op Inspirerende Midweeks. Deze midweken vind je ook vast terug in ons programma van 2022.

 

Een retraite is een reis om weer te verbinden met wat er van binnen is. Met alles wat voor jóu belangrijk is. Een reis om weer in vrijheid te gaan leven, ook wanneer er beperkingen zijn. Ben JIJ erbij?

 

Be the change you want to see in this world…