Winterspecial: Olijvenplukreis 3 - 9 Januari 2021

Je voeten zakken diep in de mulle kleigrond als je je plek zoekt tussen de olijvenbomen. Ja, dáár, waar je de winterzon lekker warm op je wangen voelt. De Andalusische landbouwers geven je instructies. Je schudt aan een boom, een stok slaat op de takken, de glanzende, rijpe vruchten vallen op de grond. Je voelt de zachte, vochtige aarde tussen je vingers, als je een handvol olijven opraapt en in je mand stopt. Je plukt olijven van een boom, die al meer dan honderd jaar zijn vruchten schenkt, zomaar omdat dát leven is. Langzaam dwalen je gedachten af. Meer dan dit heb je niet nodig om te ontspannen: aarde, rust, acceptatie, vruchtbaar werk. De olijfboom heeft gelijk: dit is leven. Pura Vida!


Olijfboom

 

Wijs

Krachtig

Brenger van Voorspoed.

Diep in de Aarde

Aanvaardend

Geduldig

Oogsten

Rijkdom

Rust

Nieuw Begin

 

Olijvenplukreis Andalusië


Beleef het ritme van de authentieke olijvenpluk

Olijvenpluk - Reis: programma

Een Mindful Retraite-'Light'

Olijvenplukreis Andalusië

In de Olijvenplukreis, word je op 3 dagen in deze week, na het ontbijt, door de landbouwers om omstreeks 09.00u meegenomen de olijfbomengaard in. Je plukt dan tot ongeveer 13.00u. Het plukken van de olijven in deze reis is een mindful bezigheid. Je kiest elke dag weer, en elk moment, zelf of je dit in stilte wilt doen, of dat je juist in verbinding wilt gaan. Misschien ontstaat er wel een spontaan lied in je, of een mantra, of spreekt de stem van je intuïtie, van je hart. Het bewegen van de olijftakken, je voeten in de klei, de vruchten rapen, heeft een aardend en ritmisch effect en geeft een diepe ontspanning, zeker wanneer je dit met aandacht doet en je jezelf toestaat je hart te openen. Wat er boven komt, komt er boven; alles mag gevoeld worden. Ook dit is een moment van rust en bezinning voor jou. 

 

Ter afwisseling van de pluk, is er op één ochtend in de week een bezoek en een rondleiding in de "Cooperativa" van Las Casillas de Martos. Deze cooperativa ligt aan de ingang van het dorpje. Daar ga je zien hoe de door jou geplukte olijven straks worden verwerkt. Er is een proeverij en natuurlijk ontvang je een fles olijfolie van de olijven uit deze streek.  

 

Retraite-Light

In de middag en avond bieden wij een programma aan ter bezinning en reflectie. Een aantal 'favoriete' meditaties zullen voorbij komen, zoals bijvoorbeeld de Kundalini Meditatie, de Hartchakrameditatie, of de Latifa-meditatie. Er zal worden bewogen en gedanst, gewandeld en zo af en toe is er een individuele opdracht. En net zoals in onze overige spirituele reizen, ontstaat de invulling van dit programma steeds in het moment en afgestemd op de behoefte en de groep en ook - indien nodig - het individu.

 

Onze fantastische kokkin Mari Carmen, en onze haardvuur-held Paco zullen tijdens deze reis jou helemaal in de watten leggen, zoals zij dat bij elke reis doen. Je komt niets tekort: lekker eten, koffie en thee met koekjes, een goed gesprek. Op killere dagen verlicht en verwarmt een heerlijk groot brandend haardvuur (gestookt van oude olijfboomstronken) de lange winteravonden. Dit alles maakt La Morata tot een warm nest waar je heerlijk tot rust én thuis kunt komen!  

 

Snelle beslissers only! Let op: op deze olijvenplukreis nemen wij maximaal 8 (in plaats van 10) deelnemers mee in verband met vervoersmogelijkheden.


Olijvenplukreis Andalusië

Jouw Begeleiders:

Coaching op verzoek

De Olijvenpluk-reis kent een geheel andere opbouw dan onze andere retraites. Maar ook in deze reis staan begeleiders Jeroen-Martijn Plette en Anna Houben jou bij, daar waar je dat verlangt.

 

Jeroen-Martijn en Anna zijn van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd en zullen beslist af en toe een vraag naar je toe spelen. 

 

Misschien neem je zelf wel iets mee in deze reis, dat je nader wilt onderzoeken. Mocht je tijdens een van de programma-onderdelen, of tijdens de olijvenpluk ineens ergens mee zitten, dan schuw niet om hen in de arm te nemen; zij zijn er voor jóu!Olijvenpluk - reis: Investering

€ 1.050,--

 

Inbegrepen: 

 • 6 overnachtingen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer/badkamer
 • transfer luchthaven-locatie v.v. 
 • vervoer ter plekke
 • bezoek aan de Cooperativa, inclusief fles Olijfolie
 • drie maaltijden per dag, drankjes, fruit, koffie en thee
 • olijven-plukprogramma en materialen

 

niet inbegrepen:

 • bijdrage VvKR en GGTO, tezamen een bedrag van 35€
 • toeslag eenpersoonskamer / gedeelde badkamer: 150€ / week (op basis van beschikbaarheid)
 • toeslag eenpersoonskamer/eigen badkamer: 200€ / week (op basis van beschikbaarheid)
 • verzekeringen (deze dien je zelf af te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij of bank)
 • vlucht: Zodra de wintervluchten van Transavia bekend zijn, zullen wij hier aangeven welke vlucht onze begeleiders nemen. Wij vragen jou dezelfde vlucht te boeken of een andere vlucht, met ongeveer dezelfde vluchttijden, zodat je gebruikt kunt maken van het door ons geregelde transfervervoer. Neem hierover vóór boeking van je vlucht contact met ons op, wanneer je een andere vlucht boekt dan de door ons aangegeven vlucht. Doe je dit niet, dan zijn alle daaruit voortvloeiende consequenties (bijvoorbeeld het moeten nemen van een dure taxi) voor jouw eigen rekening. Let op: hoe eerder jij jouw reis boekt, hoe eerder de reis definitief kan doorgaan, hoe goedkoper jouw vliegticket!

Terug naar home