Expressie - reis in Andalusië

Stembevrijding, spirituele reizen

Deze reis brengt je weer thuis bij jezelf

Deze retraite is een innerlijke reis naar jouw authentieke zijn. Dit te durven ontdekken en vertellen, met alles wat er is, is een intense beleving. Door jezelf te laten zien en horen via o.a. expressie en stembevrijding ga je ontdekken je dat je simpelweg mag 'zijn' en dat dat niet alleen goed genoeg is, maar geweldig! Je wordt uitgenodigd om met zelfcompassie te kijken naar wie jij bent. Je leert contact maken met jezelf en een ander, over grenzen en ruimte, over spelen en plezier, en over het helen van je hart


Sta Stil

Verstil

Haal diep Adem

Wat vraagt om Ruimte?

Hoe klinkt het?

Hoe beweegt het?

Eenwording

Ontroering

Onderweg

Thuiskomen

 

In deze retraite ga je stilte op een heel bijzondere manier beleven. Men kan jou horen, maar je zegt geen woord. Je lichaamstaal is oorverdovend. Je dans is de dans van je ziel. Je stem zingt de melodie van jouw emotie...

 


Expressie reis - Kern

Dicht bij je Gevoel door Stembevrijding en expressie

Deze bijzondere retraite is een speelse, innerlijke reis. Een ontdekkingstocht waarin je gaat ervaren dat jouw bekken, jouw hart en jouw hoofd in klank een verhaal kunnen vertellen. 

 

In deze retraite voert expressie c.q. stembevrijding de boventoon. Dit wordt onze rechtstreekse ingang naar ons gevoel, ons 'diepere weten'. Expressie (in klank of dans en uitbeelding) roept gelijk duidelijke beelden in je op. Brengt je in sneltreinvaart via je stem of lijf bij je gevoel. Dit gevoel is puur, en niet belast door overtuigingen die er zijn ontstaan door dat wat jou ooit verteld is door jezelf of een ander. Het is evenmin belast door dat wat hoort, verwachtingen of oordeel. Het laat je kanten in jezelf ontdekken waar je doorgaans wat minder mee in contact bent wellicht. Het brengt je in contact met jouw diepe innerlijke waarheid.

 

Je gaat hoofd, hart en bekken met elkaar in contact brengen, kennis laten maken, vrede laten sluiten misschien wel. Deze plekken staan onder andere voor plezier, voor het kind in je, voor ruwe emotie, voor liefde en zelfliefde, empathie en vergeving. Als het hoofd dienstbaar is aan ons gevoel, helpt het ons patronen te zien, voorstellingen te maken en 'weet' het. Na de liefdevolle verwelkoming en omarming van alles wat je in jezelf tegenkomt, kun je ook in zachtheid weer loslaten wat niet van oorsprong bij je past. Zo mag je tijdens je reis steeds meer opstaan in jezelf en uiteindelijk helemaal thuiskomen bij wie jij bent. 

 

zie hier hoe Margit en Ans elkaar uitdagen via expressie

Programma-onderdelen van deze spirituele retraite

Onderdeel van het programma deze week zijn o.a. expressie en stembevrijding, dans, diverse ervaringsoefeningen, rituelen, meditatie, wandelen en stilte. Laat je verrassen; je wordt door onze begeleiders zorgvuldig meegenomen op deze expressieve en creatieve reis!

 

Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende vrije tijd om te laten landen wat je beleeft, om simpelweg te genieten, om wat te schrijven of te lezen, te verdwalen in de natuur om je heen, te zwemmen, muziek te luisteren, of natuurlijk lekker te blijven klinken, al naar gelang waar jij behoefte aan hebt.

 

Effect van deze expressie reis

Dromen en verlangens worden voelbaar, maar ook verdriet of boosheid mag in pure vorm naar boven komen. Oordeel, angst, boosheid, schaamte, andere zaken die jou verhinderen hélemaal jezelf te omarmen, maken plaats voor empathie, vertrouwen en plezier. Dat wat in jou gezien wil worden komt zo steeds meer, in al zijn puurheid en naaktheid, liefdevol naar boven, voorbij de woorden. Zo kom je steeds dichter bij jouw waarheid en jouw authenticiteit, de heling van je hart. 

 

Je zult je steviger gegrond gaan voelen. Ook zul je ervaren dat schaamte en verlangen dicht bij elkaar kunnen liggen. De speelse kant van deze reis maakt je vrijer en vrolijker. Je gaat meer zelfvertrouwen krijgen en beseffen dat je je niet meer klein hoeft te maken. Dat je helemaal goed bent zoals je bent.

Wat is stembevrijding c.q. expressie eigenlijk?

Expressie en Stembevrijding c.q. Stemexpressie laten je jouw gevoel waarnemen op diepe lagen in je onderbewustzijn (zelfs op celniveau!). Gevoel is vaak niet in woorden te vatten. Als je zonder woorden rechtstreeks je emotie communiceert is dit puur en echt en authentiek, in dans, in klank, vrij van de waardeoordelen en afweging van het hoofd.

 

Expressie vecht vaak tegen een oordeel, en dat oordeel gaan we zowel helemaal verwelkomen als het daarna liefdevol loslaten. Het gaat bij stemexpressie namelijk helemaal niet om 'mooi' of 'lelijk', maar om puur en authentiek. We spreken daarom ook expliciet niet over zingen, maar over klank maken. Dans is ook meer dan alleen ritme, dans wordt een diepe, innerlijke beleving. Klank en beweging is wat er nodig is, als woorden tekort schieten.

 

Het is vooral niet alle dagen gillend de berg af, of heel hard je best doen om het mooi te laten zijn. Het is jezelf de ruimte geven en omarmen, intens voelen, zingen zonder latten en drempels om zo precies te laten horen en te ervaren wie jij van binnen bent.

Stembevrijding is er niet om je stem te helen, maar om je stem jóu te laten helen.


Expeditie Hartstocht - prijs

Lengte reis: 7 dagen, 6 nachten;

Verzorging: volpension, inclusief 1 consumptie bij maaltijden;

Vanafprijs p.p.:  1.275,--

 

Ga naar de specificatie van deze reissom.


Enthousiast en gelijk deze retraite boeken?

graag wil ik eerst nog persoonlijk contact!


Terug naar home