Vrij Zijn

Stembevrijding, spirituele reizen

Vrijheid is jezelf zijn, zonder iemand's toestemming

Deze retraite is een helende, innerlijke reis naar jouw authentieke, vrije zelf. Jezelf te laten zien en horen via o.a. expressie en stembevrijding voelt kwetsbaar. Te zijn met deze kwetsbaarheid en alles wat je bij je innerlijke tocht tegenkomt, geeft een ongekende kracht en vrijheid. Deze retraite gaat over zelfvertrouwen, over compassie, contact maken met jezelf en een ander, over verlangen, over spelen en plezier, over draken verslaan, over het helen van je hart en het leven van jouw vrijheid. Alles wie jij ten diepste bent is al in jou aanwezig, je hoeft het alleen nog maar te gaan leven.


Je bent AARDE

Je bent WATER

Je bent VUUR

Je bent LUCHT,

Je bent LICHT,

Maak je VRIJ

 

Grond, heel, reinig, stroom, brand, laai op en ontketen, tem, focus, adem, straal, beweeg, geniet, speel en vlieg de vrijheid tegemoet. 

 

Deze retraite gaat je meenemen in expressie en vormen van stilte. Men kan jou horen, maar je zegt geen woord. Je lichaamstaal is oorverdovend. Je dans is de dans van je ziel. Je stem zingt de melodie van jouw emotie...

 


Vrij Zijn - Programma

Klank en beweging is precies dát wat er nodig is, als woorden tekortschieten.

Dag 1: Landen

De eerste dag staat in het teken van reizen en aankomen op locatie, kennismaken met het maken van klank, expressie en de ontmoeting daarin met elkaar.

 

Dag 2: Boodschap van de Aarde

Deze dag staat in het teken van contact met de aarde, van oer, van ritme, roots, geven en nemen.

 

Dag 3: Boodschap van de Bron

Wat is de meanderende stroom van jouw leven?  Wat geeft jou levenskracht? Blijf je staan in de stroom?

 

Dag 4: Boodschap van het Vuur

Deze dag staat in het teken van daadkracht en passie, je wensen, dromen en verlangens. Wat is jouw verhaal?

 

Dag 5: Boodschap van de Lucht

Waar mag lucht bij komen? Wat mag er geheeld worden? Deze dag staat in het teken van het verhaal van je hart. 

 

Dag 6: Boodschap van het Licht

Waar wil je je licht op laten schijnen, dat nu nog in de schaduw staat. Wat wil je in het licht zetten?

 

Dag 7: Vrijheidsmissie

Na het ontvangen van de boodschappen van de Aarde, de Bron, het Vuur, de Lucht, en het Licht, welke authentieke jij wil jij in vrijheid zijn? Ga je jouw vrijheid leven?

 

Vrij Zijn - Effect van deze Retraite

Dicht bij je Gevoel door Stembevrijding en Expressie

In deze retraite voert expressie c.q. stembevrijding de boventoon. Expressie (in klank of dans en uitbeelding) roept gelijk duidelijke beelden in je op, brengt je in no-time bij je gevoel. Stembevrijding is zingen zonder hoge latten of drempels. Het gevoel dat je tegenkomt is puur en oprecht en nog vrij van de waardeoordelen en afwegingen van het hoofd en conditionering. Je gaat je innerlijke stem en waarheid omarmen en je innerlijke dans dansen. Daarnaast werken we met stilte, diverse meditatievormen en oefeningen.

 

De stem is een spannend gebied, omdat we vaak vinden dat we 'mooi' moeten kunnen zingen en we vechten met zelfoordeel daarin. Stembevrijding of Expressie gaat niet om 'mooi' of 'lelijk' maar om 'puur' en 'authentiek. 

 

 

Dat wat in jou gezien wil worden komt zo steeds meer, in al zijn puurheid en naaktheid, liefdevol naar boven, voorbij de woorden. Je gaat je beter in je vel voelen door meer zelfvertrouwen. Je gaat je 'lichte' kant weer ontdekken door speelsheid en plezier.  

Ook in onze andere retraites werken wij soms met stembevrijding

Margit vertelt over haar eigen ervaring met stembevrijding tijdens de Latifa-reis van 23 - 29 september 2018. Stembevrijding bleek voor haar niet iets zweverigs te zijn, maar juist iets heel aards en concreets.


We zijn zoveel mogelijk in de natuur en buiten, daar waar het weer dit toelaat. 

Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende vrije tijd om te laten landen wat je beleeft, om simpelweg te genieten, om wat te schrijven of te lezen, te verdwalen in de natuur om je heen, te zwemmen, muziek te luisteren, of natuurlijk lekker te blijven klinken en jammen, al naar gelang waar jij behoefte aan hebt.

 

Stembevrijding is er niet om je stem te helen, maar om je stem jóu te laten helen.


VRIJ ZIJN - prijs

Lengte reis: 7 dagen, 6 nachten;

Verzorging: volpension, inclusief 1 consumptie bij maaltijden;

Vanafprijs p.p.:  1.275,--

 

Ga naar de specificatie van deze reissom.


Terug naar home