Veilig op Reis

Beste Reiziger,

Naast genieten, diepgang, betrokkenheid, zorgvuldigheid, Andalusië, is één van onze bedrijfspeilers ‘veiligheid’. Wij vinden dat jij als reiziger met ons veilig mee op reis moet kunnen, wie je ook bent en wat je ook met je meebrengt. Covid 19 heeft ervoor gezorgd dat één van deze peilers, waar onze organisatie op stoelt, bruut onder ons fundament is uitgeschopt.

 

Het zeer zwaar getroffen Spanje, ookal staat Andalusië als landstreek vrij onderaan op de lijst, heeft strenge maatregelen genomen, veel strenger nog dan in Nederland. In een aantal fasen is Spanje daar langzaam aan het uitkrabbelen en zijn de vooruitzichten positief!

 

Wij konden echter niet voorkomen dat wij onze reizen tot en met 1 juli moesten annuleren en hebben er zelf voor gekozen om uiteindelijk pas per september weer te gaan reizen, om te bezien hoe de situatie zich ontwikkelt als per 1 juli de grenzen weer open gaan hier in Spanje. 

 

Wat is veilig mee op reis?

Veilig is voor ons altijd geweest dat wij voorafgaand aan de reis én ook tijdens de reis de groepsveiligheid willen waarborgen. Het format van de reis, de afzondering van de buitenwereld op onze locatie, de volledige afschakeling van het dagelijkse leven, voelt voor onze reizigers altijd als een veilige haven. Wij willen echter niet de indruk wekken dat er geen risico meer is en zijn nog steeds van mening dat voorzichtigheid geboden is.

 

Het dorpje Las Casillas de Martos is zelf niet getroffen door Covid. La Morata ligt daar nog een paar kilometer vandaan, en midden in de natuur. De kans op besmetting dáár is in elk geval nihil. Toch nemen wij een aantal maatregelen, óók ter plekke. 

 

Wat kun je verwachten?

  • Wij beperken onze groepsgrootte in ieder geval voor onze reizen van september en oktober tot 6 deelnemers. Dit heeft ermee te maken dat wij jou kosteloos een eenpersoonskamer aanbieden, omdat wij op dit moment niet willen dat jij een financiële afweging maakt, die ertoe leidt dat je een kamer en/of sanitair deelt.
  • De kleinere groepsgrootte, waarborgt ook voldoende persoonlijke ruimte in de Microbus van onze transfers. Niemand hoeft daardoor direct naast iemand te zitten.
  • Qua vlucht kunnen we niet voorkomen dat Transavia haar toestellen gewoon vol bezet. Men spreekt daar echter van een luchtzuiveringssysteem en je ontvangt van Transavia een mondkapje.
  • Wij zorgen voor desinfectiemiddel en mondkapjes op locatie én in de bus.
  • Wij zijn - zoals altijd - zoveel mogelijk buiten en houden hierbij de verlangde afstand aan.
  • Op onze reizen is er vaak een grote behoefte aan knuffelen en aanraking. Wij zullen hier als begeleiding een andere vorm aan geven. Wij vragen onze deelnemers ons hierin te volgen. Dit kan betekenen dat tijdens de stilteretraite van september wij minder 'lichamelijk' werk doen, en af en toe toch in woord of klank troost of bemoediging bieden indien nodig. 

Voor het overige zullen wij de ontwikkelingen in Spanje en Nederland afwachten, en deze pagina actueel houden.

In september gaan we weer!

Wij hopen jou op onze stiltereis van september weer te mogen meenemen. De stiltereis, een prachtig moment van bezinning. Wij zouden de hele wereld wel willen meenemen, om het leven na Covid-19 bewuster te hervatten.  Ben JIJ erbij?

Be the change you want to see in this world…